Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2013 17:12

Και οι... αρνητικές εκπλήξεις της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον
Και οι... αρνητικές εκπλήξεις της Α' τοπικής

Γράφαμε χθες για την Ανδρούσα και τον Τσικλητήρα Πύλου ότι είναι μέχρι στιγμής οι ευχάριστες εκπλήξεις στην Α' τοπική. Σήμερα θα δούμε και τις αρνητικές. Σ' αυτή την κατηγορία εντάσσονται η Σπερχογεία και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. Δύο ομάδες που πέρυσι τερμάτισαν στην πρώτη 4άδα και έχουν αξιόλογο ρόστερ.

Για να μην παρεξηγηθούμε αναφερόμαστε στην μέχρι τώρα βαθμολογική τους συγκομιδή, διότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν στη συνέχεια.
Η Σπερχογεία για παράδειγμα και πέρυσι ξεκίνησε άσχημα, αλλά τερμάτισε τρίτη.
Οι ¨"ταύροι" πήραν στην πρόσφατη 5η αγωνιστική την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα (1-0 τη Μεθώνη), έχοντας ηττηθεί από Κυπαρισσία (3-4), Α.Ο. Φαραι  (1-0), ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με Απόλλωνα (0-0) και Ανδρούσα (2-2).
Οι 'ερυθρόλευκοι" αγνοούν τη νίκη από την πρεμιέρα, όταν επικράτησαν με 2-1 του Αστέρα Αρφαρών. Ακολούθησε η "λευκή ισοπαλία" στην Πύλο με τον Τσικλητήρα και οι διαδοχικές ήττες από Εθνικό Μελιγαλά (0-2), Εράνη (2-0) και Δώριο (1-0).
Το δύσκολο πρόγραμμα και οι απουσίες είναι κάποια από τις αιτίες γι' αυτή την καθίζηση του Ολυμπιακού, που ξεκίνησε όμως με φιλοδοξίες τη σεζόν και μέχρι τώρα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Χαρακτηριστικό ότι οι καλαματιανοί δεν έχουν σκοράρει μετά τη νίκη της πρεμιέρας και μοιραία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.
Εχουν όμως ορισμένους ποιοτικούς παίκτες και μπορούν να ανακάμψουν, αλλά χρειάζεται πλέον ένα σερί νικών για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Η συνέχεια περιλαμβάνει το εντός έδρας ντέρμπι με τον αήττητο Πάμισο, ενώ η Σπερχογεία έχει θεωρητικά πιο βατό ματς, στο γήπεδό της με αντίπαλο τον Αστέρα Αρφαρών.