Κυριακή, 28 Μάιος 2017 20:38

Με την ίδια συνταγή ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Με την ίδια συνταγή ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε και του Πανιωνίου με 1-0 στην Λεωφόρο με σκόρερ τον Λουντ που ήταν ο κορυφαίος των πράσινων και έχει πάρει προβάδισμα στην μάχη για την αποφυγή της τέταρτης θέσης των playoffs.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά επί του Πανιωνίου, και μάλιστα με την ίδια συνταγή και το ίδιο σκορ για το τριφύλλι. Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 με σκόρερ και κορυφαίο τον Λουντ και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την αποφυγή της τέταρτης θέσης των playoffs αφού ξέφυγαν από τους "κυανέρυθρους" με τέσσερις βαθμούς και ακόμα και αν η απόφαση για το ματς με τον ΠΑΟΚ έχει αφαίρεση βαθμών το τριφύλλι θα κρατάει και πάλι την τύχη στα χέρια του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο άνοιξε το σκορ με τον Λουντ στο 17' ενώ ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την πράσινη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "κυανέρυθροι" παρουσιάστηκαν καλύτεροι, ο Παναθηναϊκός έδειξε επηρεασμένος και από την κούραση αλλά μπόρεσε να κρατήσει μέχρι τέλος το υπέρ του 1-0 και να πάρει τη νίκη. Ο Πανιώνιος εξάλλου πλην μιας καλής φάσης δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο την πράσινη εστία ενώ το τριφύλλι είχε κάποιες καλές στιγμές, όχι όμως τόσο αξιόλογες όσο στο πρώτο μέρος.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης όντας απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της αρχικής του ενδεκάδας στο ματς με την ΑΕ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα και στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Έτσι κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Βλαχοδήμος, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μαρινάκης και αριστερά ο Χουλτ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής και ο "μασκοφόρος" Μολέντο. Στην μεσαία γραμμή σε αυτό το 4-4-2 του Παναθηναϊκού έπαιξε στα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά ο Λουντ και τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα, Κουρμπέλης. Όσο για το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Κλωναρίδης, Λέτο.

Από την άλλη ο Πανιώνιος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε αρκετές επιστροφές βασικών ποδοσφαιριστών του στο αρχικό σχήμα και παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός είχε ξανά στην διάθεση του τους Γιαννιώτη, Γεσίλ, Μασούντ, Βλάχο και Σιώπη που δεν έπαιξαν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι στο 4-2-3-1 με το οποίο κατέβηκε ο Πανιώνιος ο Γιαννιώτης ήταν ο γκολκίπερ των "κυανέρυθρων" με τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι "διόσκουροι" Κόρμπος και Σιώπης και μπροστά η τριάδα αποτελούνταν από τον Μασούρα στα δεξιά το Μπερν αριστερά και τον Μασούντ ως δεκάρι ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Γεσίλ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη από τα πρώτα λεπτά καθώς έψαξε και μάλιστα σωστά με κυκλοφορία της μπάλας τόσο από τα πλάγια όσο και από τις δυο πλευρές, κυρίως αριστερά να απειλήσει την περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του όπως σε κάθε αναμέτρηση έτσι και στην Λεωφόρο είχε πολύ κοντά τις γραμμές του και προσπαθούσε να βγάλει πίεση, να κλέψει μπάλες και να βγει στην αντεπίθεση.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΛΟΥΝΤ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση χάθηκε στο 9' για τον Παναθηναϊκό. Ο Χουλτ έκανε μια διαγώνια πάσα προς τον Λουντ ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έπιασε και ένα δυνατό σουτ με το δεξί αλλά ο Γιαννιώτης με εκπληκτική επέμβαση στα δεξιά με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα.

Στο 17' όμως ο Λουντ δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο πέρασε μια κάθετη πάσα στον Φινλανδό ο οποίος είχε κάνει κίνηση από τα δεξιά μέσα στην περιοχή. Με το που πήρε την μπάλα στα πόδια του ο Λουντ την έστρωσε μπροστά του και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ με το δεξί νίκησε τον Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν πανέμορφα στην επίθεση από τα δεξιά με τον Κλωναρίδη να κάνει τη σέντρα και τον Βλάχο τελευταία στιγμή να διώχνει προ του Λουντ ο οποίος ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανιώνος σε αυτό το πρώτο μέρος δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου με τους Μολέντο, Κουτρουμπή να απομακρύνουν κάθε μπαλιά προς τον Γεσίλ. Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων πήγε να δημιουργηθεί στο 30' όταν ο Μασούντ έκανε την κάθετη στον Μπεν αλλά ο Κουτρουμπής με εξαιρετικό τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα.

Το πρώτο σουτ προς την εστία του Βλαχοδήμου από πλευράς Πανιώνιου έγινε στο 43' όταν ο Τασουλής έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ το οποίο έφυγε αρκετά έξω από την πράσινη εστία.

ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιλόγεβιτς προχώρησε μια αλλαγή καθώς έριξε στο ματς τον Λάμπρου ο οποίος πήγε στα πλάγια και ο Μπεν στην κορυφή ως σέντερ φορ αντί του Γεσίλ που έδειξε ανέτοιμος. Η αλλαγή αυτή έκανε καλύτερους τους φιλοξενούμενους που σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο απείλησαν περισσότερο.

Βέβαια και πάλι οι πρώτες καλές στιγμές του δευτέρου μέρους άνηκαν στον Παναθηναϊκό. Αρχικά στο 47' ο Λέτο άφησε την μπάλα να περάσει για τον Κλωναρίδη, που προσπάθησε να νικήσει τον Γιαννιώτη από πολύ δύσκολη γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 57' οι πράσινοι απείλησαν και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Χατζηγιοβάνη, ο Κουρμπέλης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Γιαννιώτη. Στο ίδιο λεπτό ο Λουντ με πολύ ωραία σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος είχε βγει από τα αριστερά, ο νεαρός άσος προσπάθησε να κρεμάσει με κεφαλιά τον Γιαννιώτη ο οποίος με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος κρατούσε καλύτερα την μπάλα σε αυτό το δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να φτάσει στο 1-1 στο 64' με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μια τρομερή ευκαιρία. Ο Μπεν βγήκε από τα αριστερά, έκανε και την παράλληλη μπαλιά προς τον Λάμπρου ο οποίος υπό την πίεση του Χουλτ βρήκε άτσαλα την μπάλα και την έστειλε λίγο έξω από πολύ κοντά.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Ουζουνίδη να περνάει στο ματς τον Βιγιαφάνιες για να του δώσει 25' λεπτά συμμετοχής ενόψει και του ματς της Τούμπας με τον Αργεντινό να παίρνει τη θέση του Χατζηγιοβάνη στο 67' ο οποίος κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και αυτό ήταν λογικό λόγω και της κούρασης που υπάρχει στις δυο ομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είχε άλλωστε στο μυαλό του να διαφυλάξει αυτό το 1-0 και να πάρει τους τρεις βαθμούς για να καθαρίσει με την τρίτη θέση ενώ ο Πανιώνιος ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση 81' για να διατηρήσει τις ελπίδες του για κάτι καλύτερο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Η επόμενη καλή στιγμή στην αναμέτρηση χάθηκε για τον Πανιώνιο στο 81' όταν σε φάουλ από τα αριστερά ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά γύρισμα προς τον Βλάχο ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου από καλή θέση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης (67' Βιγιαφάνιες), Λουντ, Κλωναρίδης (74' Ρέις), Λέτο (85' Πίσπας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής (79' Αντωνιάδης), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούντ, Μπεν, Μασούραςν (71' Σαββίδης), Γεσίλ (46' Λάμπρου).

Πηγή: sport24.gr