Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 11:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο Στ. Παπαδόπουλος αποφασίζει για Χριστόπουλο και… πλάνο Γ' εθνικής!

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ο Στ. Παπαδόπουλος αποφασίζει για Χριστόπουλο και… πλάνο Γ' εθνικής!

Εντός του Σαββατοκύριακου είναι πολύ πιθανόν να μάθουμε αν τελικά ο Γιάννης Χριστόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής της "Μαύρης Θύελλας".

Μετά και την νέα συνάντηση του 45χρονου τεχνικού με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα και ο τελευταίος λόγος ανήκει πλέον στον πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο.

Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Χριστόπουλος έχει την διάθεση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ενώ και από την άλλη πλευρά υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση στο πρόσωπο του ικανού τεχνικού. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του Χριστόπουλου τοποθετήθηκε εξ αρχής στην κορυφή της λίστας των «μελανόλευκων» για τον πάγκο. 

Με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών για συνεργασία ο λόγος που δεν προέκυψε συμφωνία από το πρώτο ραντεβού, έχει να κάνει με τον τρόπο που η ομάδα θα προσπαθήσει να χτυπήσει την άνοδο τη νέα χρονιά. Και λέμε με τον τρόπο, γιατί ο στόχος, ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο θα είναι πρωταγωνιστικός. 

Επαγγελματική ομάδα από τώρα

Ο Χριστόπουλος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα (Πλατανιάς, Λεβαδειακός) και θεωρείται - και είναι - ένας από τους ανερχόμενους Ελληνες τεχνικούς. 

Η προοπτική συνεργασίας με την Καλαμάτα του Παπαδόπουλου τον ενδιαφέρει, έστω και αν θα χρειαστεί να βρεθεί από την Σούπερ Λίγκα στην Γ' εθνική. Παράλληλα, όμως, όπως είναι λογικό, ο Χριστόπουλος θέλει εγγυήσεις πως η ομάδα θα έχει από φέτος επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας, πως κατά κάποιο τρόπο θα λειτουργήσει από τώρα ως ομάδα επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Ότι θα βάλει ψηλά τον πήχη ώστε να είναι περαστική από την Γ' εθνική και το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι σε θέση (με πάρα πολλές πιθανότητες) να πανηγυρίζει την άνοδο στην Β' εθνική.

Τόσο η κουβέντα που είχε τις προηγούμενες μέρες με τον Σταύρο Παπαδόπουλο όσο και αυτές με τον Δημήτρη Τσάκωνα, αφορούσαν ένα γενικό πλάνο οργάνωσης της ομάδας, που δεν αφορούσε μόνο την δημιουργία ενός ισχυρού ρόστερ αλλά και τις διαθέσιμες εγκαταστάσεις, την λειτουργία της ακαδημίας και άλλα θέματα. Συζητήσει που έγιναν σε πραγματικά πολύ καλό κλίμα. 

Η... υπέρβαση και ο άλλος δρόμος

Ενδεχόμενη πρόσληψη Χριστόπουλου από την Καλαμάτα της Γ' εθνικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τη δεδομένη χρονική στιγμή ως υπέρβαση για την Μεσσηνιακή ομάδα. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ομάδα θα έστελνε εξ αρχής ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά τις διαθέσεις της, τόσο στον φίλαθλο κόσμο όσο και στους αντιπάλους της στην Γ' εθνική…

Ωστόσο, πέρα από τον δρόμο της… υπέρβασης με Χριστόπουλο, για τον Σταύρο Παπαδόπουλο υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Εκτιμώντας την κατάσταση και τα δεδομένα δηλαδή, ο ισχυρός παράγοντας των «μελανόλευκων» μπορεί να καταλήξει στο ότι μπορεί να αποφύγει το άνοιγμα του μπάτζετ στην Γ' εθνική και να πορευθεί με μια πιο… συντηρητική ομάδα, προσπαθώντας όμως σε κάθε περίπτωση να φτιάξει σύνολο πρωταθλητισμού.

Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι επέλεξε ένα παρόμοιο "συντηρητικό" τρόπο. Όταν όλοι περίμεναν κινήσεις εντυπωσιασμού, η Καλαμάτα επέλεξε να παίξει αποκλειστικά με Μεσσηνίους στην Α' τοπική, χωρίς να γίνουν μεγάλα ανοίγματα.

Βέβαια, ο τίτλος στην Α' τοπική μπορεί να ήρθε σχετικά εύκολα, όμως φέτος η Γ' εθνική θα έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις. 

Το να ψάξεις την διάκριση, δηλαδή την άνοδο, στηριζόμενος κυρίως στο ντόπιο στοιχείο, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς και χωρίς μεγάλα ανοίγματα, ασφαλώς θα είναι ένας δύσκολος συνδυασμός.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι η απόφαση του Στ. Παπαδόπουλου όσον αφορά την πρόσληψη του Γιάννη Χριστόπουλου, θα φανερώσει σε μεγάλο βαθμό και το πλάνο που σκέφτεται να ακολουθήσει ο πρόεδρος της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.