Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013 16:11

Τα τελευταία νέα των ομάδων και το πρόγραμμα της Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον

Οκτώ πολύ ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η 7η αγωνιστική στον Δ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Στην Πάτρα, κοντράρονται δύο ομάδες (Ατρόμητος Αχαΐας-Καλαμάτα) που μέχρι πριν λίγο καιρό απογοήτευαν και τώρα βρίσκονται σε ανοδική πορεία προσπαθώντας να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Στην Καλαμάτα, ο Μεσσηνιακός υποδέχεται τον Καραϊσκάκη και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Σε Αργολίδα (Πανναυπλιακός-Παναργειακός) και Ηλεία (Βάρδα-Πανόπουλο) διεξάγονται τοπικά ντέρμπι και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Στην Τρίπολη, ο Παναργειακός έχει δύσκολο έργο για την νίκη καθώς υποδέχεται την δυνατή Ερμιονίδα. Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει  δύο ματς Αχαΐας - Αιτ/νίας. Το Μεσολόγγι που έχασε το αήττητο την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχεται την επικίνδυνη Αχαϊκή ενώ στα Σαγέικα κονταροχτυπιούνται Εθνικός και Άρης Αιτωλικού. 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΧΑΪΚΗ
Ενάμιση μήνα μετά την «κόντρα» για το Κύπελλο, Μεσολόγγι και Αχαϊκή ανταμώνουν πάλι στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο αυτή τη φορά το Μεσολόγγι. Όχι όμως στην έδρα του (λόγω εργασιών στον χλοοτάπητα) αλλά στη Ναύπακτο. Σε εκείνο το ματς Κυπέλλου οι «κανονιέρηδες» είχαν πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση στα πέναλτι. Το ματς της Κυριακής πάντως είναι διαφορετικό και έτσι το αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες που δεν τους λείπουν τα προβλήματα. Αμφίβολοι για τους γηπεδούχους είναι οι Σαραντόπουλος και Τσιούνης. Στους «κιτρινόμαυρους» σίγουρα εκτός είναι οι Σαμίκος (τιμωρημένος), Λαμπρόπουλος και Μπεκίρης ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Δημητρακόπουλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
Το δεύτερο …ντέρμπι Αχαΐας - Αιτ/νίας διεξάγεται στα Σαγέικα. Εκεί θα κοντραριστούν αύριο δύο ομάδες που μόλις την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχαν την πρώτη νίκη και τα πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα και θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική πορεία ώστε κάποια στιγμή να …αναπνεύσουν πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Στον Εθνικό (θα λείπει μόνο ο Αβράμης λόγω τραυματισμού) με οδηγό το μηδέν στην άμυνα στα δύο τελευταία ματς δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Στον Άρη ο Λάκης Παπαχρήστος δεν υπολογίζει στον Γρηγοριάδη (τιμωρημένος).

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
Ηλειακό ντέρμπι περιλαμβάνει η 7η αγωνιστική ανάμεσα σε δύο ομάδες που ψάχνουν την νίκη προκειμένου να ανασάνουν βαθμολογικά. Το Πανόπουλο πραγματικά καίγεται καθώς δεν έχει γευτεί την χαρά των τριών βαθμών και είναι καθηλωμένο στην τελευταία θέση ενώ η Βάρδα έχει υποστεί καθίζηση στις τελευταίες αγωνιστικές μετά το καλό ξεκίνημα. Ο Ανδρέας Ζήκος για τους γηπεδούχους θα έχει στην διάθεσή του τον Ντεντόπουλο που επιστρέφει από τιμωρία αλλά όχι τον Καραχάλιο (τιμωρημένος). Αμφίβολοι οι Πολίτης και Μπισμπάρδης. Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος για τους «βυσσινί» δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Λυμπέρη, Παικόπουλο.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Το αήττητο χάθηκε για τον Παναρκαδικό και μάλιστα με κάτω τα χέρια από την Καλαμάτα την προηγούμενη αγωνιστική. Μεσοβδόμαδα ο Βαγγέλης Γούτης (δεν αντιμετωπίζει προβλήματα) τα «έχωσε» στους παίκτες του για την εμφάνιση στην Καλαμάτα και περιμένει την αντίδραση τους στο ματς με την φιλόδοξη Ερμιονίδα. Τα στραβοπατήματα εντός απαγορεύονται όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι  θέλουν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για πρώτη φορά εκτός έδρας ώστε να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ο Δημήτρης Σπανός καταστρώνει τα σχέδια …της απόδρασης με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
Η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει δεύτερο τοπικό ντέρμπι, το Αργολικό. Σε αυτό διασταυρώνουν τα ξίφη τους δύο ομάδες με εκ διά μέτρου αντίθετη πορεία. Ο μεν Πανναυπλιακός ψάχνει εναγωνίως βαθμούς για να πάρει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας και να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας ο δε Παναργειακός εντυπωσιάζει, είναι πρωτοπόρος, αήττητος και με μηδέν παθητικό. Πάντως στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί και ίσως να έφτασε η στιγμή οι Λύκοι να χάσουν κάποια στατιστικά «κάστρα» που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους οι Κορίνθιοι ψάχνουν την νίκη στο εντός έδρας αγώνα με την Δόξα ώστε να αρχίσουν να ανεβαίνουν στην βαθμολογία. Στατιστικά αποτελούν την μοναδική ομάδα στον 4ο όμιλο που δεν έχει φέρει ισοπαλία σε αυτές τις 6 αγωνιστικές. Μήπως ήρθε η ώρα; Με μοναδική απουσία τον τιμωρημένο Μπίζο, προετοιμάζει την Δόξα ο Χρήστος Καραπίτσος για την δύσκολη έξοδο στην Κόρινθο. Στις τάξεις του συλλόγου επικρατεί απογοήτευση καθώς θεωρούν ότι βάσει εμφανίσεων θα έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και ταξιδεύουν στην Κόρινθο για το θετικό αποτέλεσμα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Παναργειακός    8-0    16
-----------------------------------------------
2. Ερμιονίδα    9-3    13
-. Αχαϊκή    7-4    13
-. Α.Ε. Καραϊσκάκης    6-6    13
5. Παναρκαδικός    8-5    11
6. Ατρόμητος Αχαϊας    7-5    9
-. Μεσολόγγι    8-7    9
-. Κόρινθος    7-5    9
-----------------------------------------------
9. Μεσσηνιακός    9-5    8
10. Καλαμάτα    9-7    7
-. ΠΑΟ Βάρδας    2-4    7
12. Δόξα Μανωλάδας    4-7    5
13. Πανναυπλιακός    6-9    4
-. Αρης Αιτωλικού    2-6    4
-. Εθνικός Σαγέικων        1-12    4
16. Αστέρας/Πανόπουλο    4-12    1

Δ΄ όμιλος - 7η Αγωνιστική
ΚΥΡΙΑΚΗ
Κόρινθος – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Μεσσηνιακός – ΑΕ Καραϊσκάκης
ΑΕ Μεσολογγίου – Αχαϊκή
Παναρκαδικός – ΑΕ Ερμιονίδας
Πανναυπλιακός – Παναργειακός
Ατρόμητος Αχαΐας – Καλαμάτα
Εθνικός Σαγέικων – Αρης Αιτωλικού
ΠΑΟ Βάρδας – ΠΦΟ Πανόπουλου
- Όλα τα ματς ξεκινούν στις 3 μ.μ.