Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 12:12

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΝΤΙΔΕΑΣ: "Η μεγαλύτερη τιμή να παίζεις για την Εθνική"

Γράφτηκε από τον

Τον δικό της εκπρόσωπο είχε η Μεσσηνία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mini Football (6χ6) που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Μπρνο της Τσεχίας.


Ο σέντερ φορ του Ηρακλή Καλαμάτας Παναγιώτης Σπαντιδέας ήταν ένας από τους 12 παίκτες που συμμετείχαν στην Ελληνική Εθνική Ομάδα, η οποία μάλιστα είχε θετική παρουσία στην διοργάνωση. Στο Mini Football οι ομάδες παίζουν 6 εναντίον 6 σε μικρότερο φυσικά γήπεδο, αλλά με κανονισμούς που είναι πολύ κοντά σε αυτούς του "κανονικού" ποδοσφαίρου.
Η Εθνική Ελλάδας με τον 24χρονο φορ του Ηρακλή Καλαμάτας στην σύνθεση της κατάφερε να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο που συμμετείχε, απέναντι σε Ρουμάνια, Πορτογαλία και Καζακστάν.

Απίστευτη ανατροπή με Πορτογαλία

Συγκεκριμένα, η μεγάλη πρόκριση ήρθε στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Πορτογαλία που είχε απίστευτη εξέλιξη. Η Ελληνική ομάδα έχανε με 1-0 μέχρι το τελευταίο λεπτό και προκρινόταν μόνο με νίκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε και στο επόμενο λεπτό πέτυχε το 2-1 παίρνοντας μια απίστευτη νίκη - πρόκριση.
Στα προηγούμενα ματς του ομίλου είχε φέρει φέρει 1-1 με το Καζακστάν που είχε πάρει τον τίτλο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ στο πρώτο ματς είχε χάσει με 4-1 από την Ρουμανία, παίρνοντας τη 2η θέση στον όμιλο και το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Εκεί αποκλείστηκε σε νοκ άουτ αγώνα από την Σλοβενία χάνοντας 3-2 στα πέναλτι (2-2 η κανονική διάρκεια), με τους παίκτες της πάντως να κερδίζουν το χειροκρότημα των αρκετών Ελλήνων φιλάθλων που παρακολούθησαν τους αγώνες της στην Τσεχία.

"Μεγάλη διοργάνωση, τρομερή εμπειρία"

Ο Μεσσήνιος επιθετικός κλήθηκε πρόσφατα στην Εθνική ομάδα από τον προπονητή Ανδρέα Ντρένοβα. Ένας τραυματισμός του είχε στερήσει την συμμετοχή στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας όμως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχε κανονικά και έπαιξε σε όλα τα ματς.
"Είναι η μεγαλύτερη τιμή να παίζεις για την Εθνική ομάδα. Ήταν μια μεγάλη διοργάνωση, με υψηλό επίπεδο αλλά και πολλούς Έλληνες φιλάθλους στην εξέδρα. Συμμετείχαμε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και καταφέραμε να προκριθούμε αλλά είμαστε άτυχοι στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Σλοβενία όπου αποκλειστήκαμε στα πέναλτι", τονίζει ο Σπαντιδέας και περιγράφει το συναίσθημα του να ακούς τον Εθνικό ύμνο της χώρας σου πριν το ματς: "Αυτό που ένιωσα πολύ έντονα είναι πως όταν ακούς τον Εθνικό ύμνο μπαίνεις στο γήπεδο και νιώθεις ότι παίζεις για το έθνος σου, χωρίς να σε ενδιαφέρει η προσωπική διάκριση ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν τρομερή εμπειρία για μένα η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ελπίζω στο μέλλον να κληθώ και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις", τόνισε ο επιθετικός του Ηρακλή Καλαμάτας.

"Μέγιστη τιμή για το σύλλογο"

Η συμμετοχή του Σπαντιδέα στην εθνική έφερε ενθουσιασμό και στις τάξεις του Ηρακλή Καλαμάτας, με τον οποίο ο νεαρός επιθετικός πέτυχε πέρυσι 16 γκολ στην Α1 τοπική και ήταν τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος. "Θερμά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Σπαντιδέα. Είναι η μέγιστη τιμή για το σύλλογο μας που ένα παιδί που ξεκίνησε από την ακαδημία μας και τώρα παίζει στην ανδρική μας ομάδα φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο και μάλιστα σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα", ανέφερε η διοίκηση του Ηρακλή Καλαμάτας για την συμμετοχή του Σπαντιδέα στην εθνική ομάδα Mini Football (6χ6).