Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 12:33

A' ΤΟΠΙΚΗ: Οι αλλαγές στους πάγκους και η σημασία τους...

Γράφτηκε από τον
A' ΤΟΠΙΚΗ: Οι αλλαγές στους πάγκους και η σημασία τους...

Το πρωτάθλημα της Α' τοπικής της σεζόν 2016-2017 είχε, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, αρκετές αλλαγές στους πάγκους των ομάδων.


Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή τη χρονιά περισσότερες από τις μισές ομάδες ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με τους προπονητές που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα εννέα ομάδες επέμειναν στην αρχική επιλογή τεχνικού. Η Καλαμάτα με το δίδυμο των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή, ο Πάμισος με τον Αλέξη Μαντζούνη, η Αναγέννηση με τον Αντώνη Μαυρέα, ο Πανθουριακός με τον Γιώργο Αργυρόπουλο, η Κυπαρισσία με τον Τάκη Παναγόπουλο, ο ΑΟ Φαραί με τον Νίκο Γεωργακλή, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον Λάκη Σπάλα, ο Εθνικός Μελιγαλά με τον Γιάννη Αντωνόπουλο και η ΑΕ Αβίας με τον Διονύση Πουλή.
Από την άλλη, οι υπόλοιπες εφτά ομάδες (Ανδρούσα, Τέλλος Άγρας, Απόλλωνας, Μιλτιάδης, Αρφαρά, Εράνη, Διαβολίτσι) άλλαξαν από μια έως και 4 φορές τεχνικό! Οι αλλαγές προπονητών συνολικά στο πρωτάθλημα ήταν ήταν δηλαδή πολλές αλλά τις έκαναν οι ίδιες ομάδες. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι οι εφτά που προχώρησαν σε αλλαγές δυσκολεύτηκαν να βρουν τη λύση που έψαχναν. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τον Μιλτιάδη, που άλλαξε μόλις μια φορά τεχνικό, οι υπόλοιπες έξι προχώρησαν σε περισσότερες από δύο αλλαγές προπονητών.

Οι εφτά πρώτες ομάδες
της βαθμολογίας
δεν άλλαξαν τεχνικό!

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι εφτά πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, ήταν αυτές που επέμειναν στον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν! Καλαμάτα, Αναγέννηση, Πανθουριακός, Πάμισος, Φαραί, Κυπαρισσία και Εθνικός Μελιγαλά τερμάτισαν στις εφτά πρώτες θέσεις. Οι άλλες δύο ομάδες που επέμειναν στην αρχική επιλογή προπονητή, είναι ο Ολυμπιακός που τερμάτισε μεν 12ος αλλά κέρδισε εύκολα και από νωρίς το στόχο της παραμονής και η ΑΕ Αβίας που έμεινε από νωρίς πίσω και υποβιβάστηκε χωρίς να διεκδικήσει ουσιαστικά την παραμονή.
Από την άλλη, οι ομάδες που δεν είχαν… υπομονή και προχώρησαν από νωρίς σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τελικά τερμάτισαν (με εξαίρεση τον 8ο Μιλτιάδη) κάτω από την μέση της βαθμολογίας!

Ολες οι αλλαγές
προπονητών έγιναν
από εφτά ομάδες!

Η… πρωταθλήτρια στις αλλαγές προπονητών φέτος Ανδρούσα ξεκίνησε με τον Σπύρο Τσίκινη αλλά μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα, τον αντικατέστησε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος. Έκατσε όμως μόνο ένα ματς στον πάγκο για να τον διαδεχθεί ο Κώστας Καλογερόπουλος. Ούτε αυτός όμως έκατσε πολύ με αποτέλεσμα να πάρει τη σκυτάλη ο Στάθης Βανικιώτης. Δεν έμελλε πάντως να τελειώσει τη χρονιά στον πάγκο της Ανδρούσας που μετά και το διαζύγιο με τον Βανικιώτη προχώρησε σε λύση εκ των έσω με τον παράγοντα Γιώργο Κολυβάρη και τον παίκτη και γυμναστή Φώτη Γεωργιόπουλο να κοουτσάρουν την ομάδα στα τελευταία ματς.
Τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα πέρασαν από τον πάγκο του Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο Τζίμης Αναστασόπουλος ξεκίνησε τη σεζόν αλλά αντικαταστάθηκε από τον Παναγιώτη Μπιζίμη. Μετά την αποχώρηση του Μπιζίμη ανέλαβε ο Μιχάλης Φασουλής, ο οποίος όμως επίσης δεν έβγαλε την χρονιά. Την παραίτηση του ακολούθησε η συμφωνία με τον Κώστα Στυλιανόπουλο που ήταν ο τέταρτος προπονητής που έκατσε φέτος στον πάγκο του ιστορικού συλλόγου.
Ο Τέλλος Αγρας ξεκίνησε με τον Γιώργο Πολυμενέα και ακολούθησε ο Σπύρος Τσίκινης. Ο έμπειρος τεχνικός με την σειρά του αποχώρησε και στα τελευταία ματς χρέη προπονητή ανέλαβαν οι παίκτες Λ. Ανδρώνης και Ν. Τσίμπιτσης.
Τρία πρόσωπα πέρασαν από τον πάγκο του Διαβολιτσίου. Ξεκίνησε ο Μιχάλης Φασουλής τον οποίο αντικατέστησε ο Κώστας Λαμπρόπουλος, ο οποίος με την σειρά του στην συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Νότη Πέτροβα.
Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρας ξεκίνησε με τον Γιώργο Γκέγκα τον οποίο αντικατέστησε ο Τζίμης Αναστασόπουλος την θέση του οποίου πήρε στην συνέχεια ο Τάκης Βούτσας, που αποχώρησε λίγες μέρες πριν την παραίτηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.
Στην Εράνη ο Νίκος Φρούσος αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Ζάγκο. Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου χρέη προπονητών στα τελευταία ματς ανέλαβε ο παίκτης των «πράσινων» Μπάμπης Γιαννακόπουλος.
Στο Μιλτιάδη ο Κώστας Στυλιανόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Λαμπρόπουλο που παρέμεινε μέχρι το τέλος στην θέση του.