Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 14:10

Αρχισε η δουλειά στον Εθνικό Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Αρχισε η δουλειά στον Εθνικό Μελιγαλά

Μια νέα σεζόν με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε χθες για τον Εθνικό.

Η ομάδα του Μελιγαλά έκανε στο γήπεδό της την πρώτη της προπόνηση υπό τις οδηγίες του Φραγκίσκου Κεράνη και του συνεργάτη του Κώστα Μίντζηρα, ενώ νωρίτερα τελέστηκε ο αγιασμός παρουσία του δημάρχου Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλου και άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Κεράνης θέλει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, ενώ θα δοθεί έμφαση και στα τμήματα υποδομής.

Κεράνης: “Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο”

“Θέλουμε να έχουμε επιθετική φιλοσοφία και να αποκτήσουμε ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Θα δώσουμε μεγάλη βάση και στην ακαδημία, γιατί το μέλλον του Εθνικού είναι αυτά τα παιδιά”, λέει ο Φρ. Κεράνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Νίκος Φρέσκας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι “Με τις μεταγραφές που έγιναν, η ομάδα θα είναι ποιοτικότερη και θέλουμε να πάμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από πέρυσι. Είναι χρονιά σταθμός γιατί ανεβάζουμε για πρώτη φορά παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν υπάρχει ταβάνι και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά υγεία και επιτυχίες. Θα είμαστε δίπλα τους. Στόχος στο μέλλον η ομάδα να στηρίζεται καθαρά με παιδιά από την ακαδημία”. Η ακαδημία για την οποία γίνεται λόγος από τους Κεράνη και Φρέσκα, αριθμεί πάνω από 80 παιδιά και υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Αλέκο Δέδε. Σε πρώτη φάση θα προωθηθούν 4 παίκτες, αλλά μέσα στη διάρκεια της σεζόν θα συμμετέχουν στις προπονήσεις πολλά παιδιά, ενώ κάθε εβδομάδα θα γίνεται φιλικό ανάμεσα στην ανδρική και την παιδική ομάδα. Με άλλα λόγια τα ταλαντούχα παιδιά θα είναι υπό τη συνεχή επίβλεψη του Φραγκίσκου Κεράνη, που ξεκινά την προπονητική του καριέρα σ’ έναν ιστορικό σύλλογο, αλλά έχει γνώσεις και όρεξη για δουλειά.

Το ρόστερ

Εφτά μεταγραφές έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα ο Εθνικός (Καραγιάννης, Κουλόπουλος, Σπανός, Αλεβίζος, Μακρής Δρακόπουλος και Καπόγλης), αλλά εκτιμάται ότι θα γίνουν ακόμα 2-3 κινήσεις.

Από πέρυσι συνεχίζουν οι Καρατζούλιας, Γεωργόπουλος, Μουρούσιας, Θανόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Αλεβίζος, Χότζα, Σαραντόπουλος, Κανελλόπουλος,, Δημητρέλης, ενώ σήμερα θα γίνουν γνωστοί και οι παίκτες που θα προωθηθούν από την παιδική ομάδα. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Νίκος Μακρυνιώτης “κρέμασε τα παπούτσια” του και θα είναι πλέον γενικός αρχηγός στον Εθνικό. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο του Μελιγαλά και από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα φιλικά. Ο Εθνικός θα δώσει δύο τεστ (εντός και εκτός έδρας) με Αίαντα και ισάριθμα με Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ θα αντιμετωπίσει και μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίες πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις στο κύπελλο Μεσσηνίας.