Τρίτη, 01 Αύγουστος 2017 11:14

Αισιοδοξία Ζαλίκα για τη νέα “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Το ταξίδι για τη Γ’ εθνική ξεκίνησε χθες για την Καλαμάτα, με σκοπό τέτοια εποχή του χρόνου να μπαίνει στο γήπεδο, ώστε να προετοιμαστεί για τη Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” έκανε την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο οποίο παρά τη ζέστη βρέθηκαν 60 περίπου φίλαθλοι, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά την ομάδα κατά την είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν αρχίσει η δουλειά ο νέος τεχνικός Νίκος Ζαλίκας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι “Υπάρχουν πολλές προσδοκίες τόσο από εμάς, όσο και από την πλευρά του κόσμου. Να είναι σίγουρος ότι αυτό που ξεκινάμε θα έχει επιτυχία. Με σκληρή δουλειά και προσπάθεια η Καλαμάτα θα αλλάξει κατηγορία”. Ο Κατερινιώτης τεχνικός δικαιολόγησε στη συνέχεια τη ανησυχία του κόσμου για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι αυτά θα καλυφθούν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες από την περσινή ομάδα.

“Μπορεί να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις. Θα αξιολογήσω τα παιδιά και θα δω. Ακόμα δεν γνωρίζω τον αριθμό των μεταγραφών που θα γίνουν. Προχωρώντας και κρίνοντας. Η μεταγραφική περίοδος στη Γ’ εθνική κρατά μέχρι τον Οκτώβριο. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα αφήσουμε τις μεταγραφές για τότε. Είμαστε σε καλό δρόμο και μην εκπλαγείτε αν σε μια μέρα κλείσουν 3 ή 4 παίκτες”.

Ο Ν. Ζαλίκας εκτιμά ότι η νέα Γ’ εθνική θα είναι πιο ανταγωνιστική ακόμα και από την Β’ εθνική, αλλά θεωρεί ότι θα γίνουν οι προσθήκες που χρειάζονται ώστε η “Μαύρη Θύελλα” να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Για το πρόγραμμα της προετοιμασίας είπε ότι θα γίνονται πρωινές προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο και απογευματινές στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Το πρώτο φιλικό θα δοθεί αυτό το Σάββατο με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και το επόμενο Σάββατο η Καλαμάτα θα παίξει με τον Πανθουριακό, ενώ θα κλειστούν και τεστ με ομάδες Γ’ εθνικής ή και παραπάνω κατηγορίας.

Ποιοι έδωσαν το “παρών”

Η πρώτη προπόνηση της Καλαμάτας έγινε υπό τις οδηγίες του Νίκα Ζαλίκα και των συνεργάτων του Ελβιο Μάνα (βοηθός), Γιώργου Κατσούλη (γυμναστής) και Ιωσήφ Λουκάς (θα έχει την επιμέλεια των στατιστικών στοιχείων). Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει δουλειά και ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Από πλευράς παικτών, τα νέα πρόσωπα ήταν οι Ορέστης Νικολόπουλος (κεντρικός αμυντικός από Ερμή Αραδίππου), Φελίπε Αλεξάντερ Γκόμες (τερματοφύλακας από Πανελευσινιακό), Μιχάλης Νικολόπουλος (μέσος από Τσικλητήρα Πύλου), Αρης Μουστάκας (μέσος από Πανθουριακό), Νίκος Δημητρίου (μεσοεπιθετικός από Μεσσηνιακό) και Βαγγέλης Χελάς (μεσοαμυντικός από Τσικλητήρα Πύλου). Από τους “παλιούς” οι Τσουλάκος, Κυριακόπουλος, Μπεσσής, Μπαστακός, Ι. Καλογερόπολος, Ν. Νικολόπουλος, Μερκούρης, Λιόλιος, Σταματελόπουλος, Κουκούτσης, Γεωργιόπουλος, Καντούτσης, Ζώτος, και Τσιγαρίδης. Απουσίασαν ο Κουντάνης, Σαραντόπουλος, Βασιλόπουλος, και Μπεγέτης.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει ποιοι θα “κοπούν” από το περσινό ρόστερ, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να ολοκληρωθούν 2-3 μεταγραφές, μιας και υπάρχουν προχωρημένες επαφές με αρκετούς παίκτες Β’ και Γ’ εθνική. Η Καλαμάτα είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει επιτελικό μέσο, επιθετικό περιοχής και δύο εξτρέμ.