Παρασκευή, 04 Αύγουστος 2017 00:24

Αποκλεισμός για τον Πανιώνιο, ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι

Γράφτηκε από τον

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε και στη Νέα Σμύρνη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με το ίδιο σκορ (0-1), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα playoffs του Europa League. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον Ιστορικό, που είχε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Η ανατροπή δεν έγινε από τον Πανιώνιο. Στο Ισραήλ ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με το ίδιο σκορ στην έδρα του. Παρότι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, δεν το κατάφερε. Αντίθετα, "προδόθηκε" στο 78' από ένα αυτογκόλ, με αποτέλεσμα να πάει στράφι όλη η προσπάθεια που είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η ομάδα της Πλατείας αποκλείστηκε από τα playoffs του Europa League, αν και μένει μια πικρή γεύση ότι καλύτερο θα μπορούσε να έρθει. Ήταν φαβορί η Μακάμπι, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν άτρωτη και πως θα μπορούσε να "χτυπηθεί". Ευρώπη τέλος για τον Ιστορικό, που δεν κατάφερε να σημειώσει τη δέκατη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του.

Πικρή γεύση στην Πλατεία

Ο Πανιώνιος ξανά με τους Ιρανούς στο βασικό του σχήμα. Ο Χατζισασφί στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μασούντ πίσω από τον Γεσίλ. Σαραμαντάς και Ταποκό εκτός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ίδια σύνθεση δηλαδή με Γκόριτσα. Ένα πρώτο μέρος με λίγες, αλλά πολύ καλές στιγμές, με μπόλικο εκνευρισμό και από τις δύο ομάδες, έντονα παράπονα προς τους διαιτητές, χαμηλό τέμπο και όχι καλό ποδόσφαιρο. Και με τον Μιχάλη Γρηγορίου να χάνει νωρίς, νωρίς, μόλις στο 12ο λεπτό, έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του, τον Οικονόμου, ο οποίος τραυματίστηκε στον προσαγωγό σε μονομαχία με τον Κιάρτανσον.

Έγινε αλλαγή και πέρασε στη θέση του ο νεαρός και άπειρος Σταυρόπουλος, πλάι στον Μπανανά. Αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του 27', κατά την οποία εκτέθηκαν τα μετόπισθεν του Πανιωνίου με τον Κιάρτανσον να πετάγεται ανενόχλητος και να πλασάρει άστοχα, κατά τα άλλα στο πρώτο 45λεπτο οι "κυανέρυθροι" λειτούργησαν πολύ καλά και δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Κότνικ, ο οποίος εξουδετέρωσε στο 32' την εκτέλεση φάουλ του Ατζίλι, του κορυφαίου παίκτη της Μακάμπι στο πρώτο μισό.

Το κακό για τους γηπεδούχους ήταν πως ο Μασούντ όχι μόνο δεν πήρε αρκετές μπάλες, αλλά ακόμη και όταν έγινε αποδέκτης της, είτε έκανε εύκολο λάθος, είτε αδυνατούσε να δημιουργήσει. Το χειρότερο ότι διαμαρτυρόταν διαρκώς στον Φινλανδό διαιτητή Νεβαλάινεν, με αποτέλεσμα να "κιτρινιστεί" για τον λόγο αυτόν. Αλλά και μετά την κάρτα, πάλι υπήρχαν στιγμές που "φώναζε" στον Σκανδιναβό. Μπόλικη δουλειά στη μεσαία γραμμή από Κόρμπο και Σαββίδη, με τον Λάμπρου να βοηθάει και αμυντικά, αποσπώντας το χειροκρότημα των φίλων του Πανιωνίου. Ο Μασούρας από αριστερά, αντίθετα, δεν φάνηκε πολύ, αλλά δεν βοηθήθηκε κιόλας από τον Μασούντ.

Η πρώτη στιγμή κατά την οποία ένιωσε κίνδυνο ο Σέρβος κίπερ της Μακάμπι ήταν στο 36'! Από υπέροχη ατομική προσπάθεια ο Γεσίλ ξεμαρκαρτίστηκε, έκανε συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Και η δεύτερη στο 39' με το πολύ δυνατό σουτ του Βλάχου έξω από την περιοχή, που "έβγαλε" ο Ράιικοβιτς. Λίγα πράγματα από εκεί και πέρα και για τις δύο ομάδες. Ηγέτης στα μετόπισθεν της Μακάμπι ο Ταλ Μπεν Χαΐμ, ο οποίος στο 42' βέβαια φάνηκε να σπρώχνει τον Γεσίλ στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Όμως ο ρέφερι δεν υπέδειξε καμία παράβαση, "κιτρινίζοντας" και τον Ισραηλινό και τον Γερμανό επειδή... του... γκρίνιαζαν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από Γρηγορίου - Κρόιφ. Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Μακάμπι και σκόρερ του πρώτου αγώνα, Κιάρτανσον, σούταρε στο 52' μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά ευτυχώς η μπάλα πήγε άουτ. Ακολούθησε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο για τον Πανιώνιο, κατά το οποίο κράτησε μπάλα με υπομονή και επιχείρησε να "τρυπήσει" τα μετόπισθεν της Μακάμπι. Αξιόλογη στιγμή στο 54' με το σουτ του Χατζισαφί που εξουδετέρωσε ο Ράικοβιτς. Αλλά έξοχη και η πάσα που είχε βγάλει στον Ιρανό ο Μασούρας. Δεν κράτησε για πολύ η υπεροχή του Πανιωνίου, αφού η ομάδα του Τελ Αβίβ ανέκτησε πάλι τα ηνία.

Ζητούμενο για τον Πανιώνιο ήταν το γκολ, αλλά ο Γεσίλ ήταν πολύ καλά κλεισμένος, ο Γεΐνι είχε αποσυντονίσει τον Μασούντ, κάνοντας εξαιρετική δουλειά μπροστά από τον Μπεν Χαΐμ. Η ομάδα της Πλατείας έπρεπε όμως να αυξήσει το επιθετικό της ρίσκο. Φτάσαμε στο 71' για να δούμε νέα σημαντική ευκαιρία από τον Ιστορικό. Ο Σαββίδης κουβάλησε τη μπάλα αρκετά μέτρα, επιτέθηκε από τον άξονα, εξαπέλυσε το δυνατόμ σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Γρηγορίου άλλαξε τον Λάμπρου με τον Ντουρμισάι στο 73' και παράλληλα άλλαξε το σχήμα του σε 4-4-2, με Γεσίλ - Ντουρμισάι στην επίθεση.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ 0-1 ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ

Ο Κότνικ ήταν σταθερός μέχρι το 78'. Είχε καταφέρει να εξουδετερώσει κάθε απειλή των Ισραηλινών. Σε εκείνο το λεπτό παραχώρησε κόρνερ σε μια φάση που φαινόταν εύκολη για να την "καθαρίσει", έπειτα από προβολή του Ντορ Μίχα. Ο Ατζίλι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κόρμπος έβαλε το πόδι στο πρώτο δοκάρι, ο Σλοβένος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Εκεί όλα τελείωσαν για τον Πανιώνιο. Η ψυχολογία καταρρακώθηκε και στο 82' ο σκόρερ θα μπορούσε να γράψει το 0-2, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Πανιώνιος πέταξε λευκή πετσέτα. Άλλωστε ήταν απίθανο να μπορέσει να προκριθεί μετά το εκτός έδρας γκολ της Μακάμπι. Έμεινε μια πικρή γεύση στο τέλος, αφού έστω ένα γκολ θα μπορούσε να το πετύχει η ομάδα της Πλατείας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Οικονόμου (12'΄λ. τρ. Σταυρόπουλος), Μπανανά, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (73' Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας (86' Γλυνός), Γεσίλ.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Τζόρντι Κρόιφ): Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Μπατόκιο (76' Ντορ Μίχα), Γκολάσα (88' Ρίκαν), Γεΐνι, Σούνφελντ, Ατζίλι, Κιάρτανσον (83' Πέρετζ).

Πηγή: sport24.gr