Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 09:52

Πάει για το “μπαμ” με Γουνδουλάκη η Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον

Τη μεταγραφική έκπληξη του καλοκαιριού στη Γ’ εθνική θέλει να κάνει η Καλαμάτα με την απόκτηση του Φανούρη Γουνδουλάκη...

Ο έμπειρος μέσος μετά από 4 χρόνια έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά μετρώντας 90 συμμετοχές και 10 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο και εξετάζει το ενδεχόμενο να φορέσει μετά από 13 χρόνια και πάλι τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”. Ο 34χρονος πλέον ποδοσφαιριστής πριν κατηφορίσει το 2013 στην Κρήτη μέτρησε σχεδόν μια δεκαετία στον Πανιώνιο και στη Σούπερ Λίγκα με πάνω από 200 συμμετοχές και συμμετοχή σε κύπελλο Ουέφα και Ιντερτότο! Στη Νέα Σμύρνη πήγε τον Ιανουάριο του 2004 από την Καλαμάτα στην οποία ξεκίνησε ουσιαστικά το επαγγελματικό του ταξίδι, ερχόμενο από τον Λουτράκι.

Εχει υπάρξει διεθνής με την εθνική ελπίδων, ενώ συμμετείχε και στην ολυμπιακή ομάδα του 2004. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην μεσοεπιθετική γραμμή και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον ηγέτη της Καλαμάτας στην προσπάθεια για την άνοδο.

Το γεγονός ότι η Μεσσηνιακή ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ εθνική δεν βοηθά βέβαια να έρθουν πρωτοκλασάτοι παίκτες, αλλά ο Γουνδουλάκης έχει συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας τους όρους συνεργασίας και θα υπάρξει νέα επαφή, ώστε να ξεκαθαρίσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά, το θέμα. Εκτός από τον Φανούρη, η Καλαμάτα συζητά και με άλλους έμπειρους παίκτες με θητείες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν και προφορικές συμφωνίες και με την έλευση του Σταύρου Παπαδόπουλου, θα ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος. Το βάρος πέφτει στην ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής και είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθούν επιτελικός μέσος, επιθετικός και δύο ακραίοι.

Πρώτο φιλικό

Ούτε εβδομάδα δεν έχει συμπληρώσει προετοιμασία η Καλαμάτα και έτσι το σημερινό φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, που επίσης μπήκε στο γήπεδο τη Δευτέρα δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ο Νίκος Ζαλίκας θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεμουδιάσει από τις καθημερινές προπονήσεις. Το πρώτο τεστ του καλοκαιριού θα διεξαχθεί στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ενώ το πρωί οι παίκτες θα προπονηθούν κανονικά. Διπλή προπόνηση περιλάμβανε και το χθεσινό πρόγραμμα. Μικροπροβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Δημητρίου και Μουστάκας. Ο προπονητής της Καλαμάτας αξιολογεί καθημερινά το έμψυχο υλικό και μετά από 2 εβδομάδες θα είναι σε θέση να κρίνει ποιοι θα “κοπούν” από το περσινό ρόστερ, αλλά και τι μεταγραφικές ανάγκες θα προκύψει. Πρόθεση του Ν. Ζαλίκα είναι να πορευτεί στη Γ’ εθνική με ρόστερ 23-24 παίκτες.