Σάββατο, 05 Αύγουστος 2017 11:06

Κολέμπας: "Ντοπαρισμένη το 1999 η Καλαμάτα στο 3-0 στα Γιάννενα"

Γράφτηκε από τον
Κολέμπας: "Ντοπαρισμένη το 1999 η Καλαμάτα στο 3-0 στα Γιάννενα"

Μάιος του 1999. Στα Γιάννενα διεξάγεται το πιο καθοριστικό ματς της Β' εθνικής ανάμεσα στον τοπικό ΠΑΣ και την Καλαμάτα.

Ενα ντέρμπι που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την άνοδο, με τον ΠΑΣ να έχει το αβαντάζ της κατάμεστης έδρας του και παράλληλα να παίζει για δύο αποτελέσματα, μιας και η ισοπαλία θα τον διατηρούσε σε θέση ισχύος έναντι της Καλαμάτας.

Η "Μαύρη Θύελλα" ωστόσο πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια εκείνη τη χρονιά και πέτυχε ένα ιστορικό θρίαμβο κερδίζοντας με 3-0 τον ΠΑΣ, κάνοντας ταυτόχρονα το αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της στην Α' εθνική την οποία τελικά πανηγύρισε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Η ανωτερότητα της εκείνο το απόγευμα ήταν τέτοια που υποχρέωσε τους φιλάθλους της ομάδας της Ηπείρου να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν το γκολ του Παναγιώτη Δρούγα, ο οποίος με εξαιρετική προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό πλασέ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-3 (Σοάρες και Μπούλεν είχαν πετύχει τα δύο πρώτα).

Το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΣ είχε αποτελέσει τότε μια ιπποτική παραδοχή της δίκαιης νίκης της Καλαμάτας.

Ωστόσο δεκαοκτώ χρονιά μετά, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Μάνθος Κολέμπας θυμήθηκε το ματς εκείνο και με τα λεγόμενα του στην συνέντευξη του στον "Πρωινό Λόγο" των Ιωαννίνων δημιουργεί "σκιές" για τον αγώνα.

"Μειωμένη απόδοση οι παίκτες μας"

Αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣ έκανε λόγο για μειωμένη απόδοση κάποιων παικτών της ομάδας του τονίζοντας χαρακτηριστικά. "Σε εκείνο το παιχνίδι μας βόλευε η ισοπαλία για να ανέβουμε κατηγορία. Είχαμε προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο που ήταν λεβέντης και εγώ τον αδίκησα. Ο Αναστόπουλος πίστευε πολύ στη νίκη σε εκείνο το ματς. Μπήκαμε με την ψυχολογία αυτή στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα ήταν η καλύτερη ομάδα εκείνη τη χρονιά στην κατηγορία. Πολλά ακούγονται και εγώ κάτι έχω μάθει. Δικοί μας παίκτες είχαν μειωμένη απόδοση αλλά δεν μπορούμε να αναφερθούμε ονομαστικά γιατί δεν έχουμε αποδείξεις. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήμασταν άτυχοι αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω και τίποτα. Οταν πεις κάτι μπορεί να πάρει η μπάλα και τους άλλους που δεν φταίνε. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και όλα μαθαίνονται σιγά σιγά".

"Ντοπαρισμένη η Καλαμάτα"

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣ έκανε λόγο επίσης για ντοπαρισμένη Καλαμάτα στο εν λόγω ματς!

"Αυτό που ξέρω πάντως σίγουρα είναι ότι η Καλαμάτα είχε καλή ομάδα, αλλά την επόμενη σεζόν έτυχε να πάρω τους γιατρούς που είχε η Καλαμάτα σε εκείνο το ματς. Είχαμε ένα ιατρικό επιτελείο στην Αθήνα και μου είπαν ότι από εμάς έπεσες τότε. Δηλαδή τους ντοπάρανε. Η Καλαμάτα εκτός από καλή ομάδα ήταν και ντοπαρισμένη", κατέληξε ο Μάνθος Κολέμπας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως την εποχή που έγινε το ματς, είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα όσον αφορά την... αυθεντικότητα του αποτελέσματος, όπως συνηθίζεται άλλωστε στην Ελλάδα όταν υπάρχει ενα σκορ που προκαλεί έκπληξη.

Ωστόσο τα όσα λέει τώρα για την ομάδα της Καλαμάτας - χωρίς να αποδεικνύειι φυσικά - μετά από τόσα χρόνια ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣ δεν μπορούν βέβαια να μειώσουν στο ελάχιστο την αξία του ιστορικού διπλού της "Μαύρης Θύελλας" στα Γιάννενα το 1999.

Το πιο λογικό είναι να εκληφθούν ως μια προσπάθεια του Μ. Κολέμπα να δικαιολογήσει μια από τις πιο οδυνηρές ήττες της 7ετούς παρουσίας του στην προεδρία του ΠΑΣ Γιάννενα...

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα - από την οποία δεν υπάρχει κάποια απάντηση για το θέμα - όπως τώρα έτσι και τότε είχε στο τιμόνι της τον Σταύρο Παπαδόπουλο...

ΕΓΡΑΦΕ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ 1999

Θρίαμβος μέσα στα Γιάννενα

Θρίαμβος μέσα στα Γιάννενα έγραφε η "Ελευθερία" στις 4 Μαίου του 1999, στο ρεπορτάζ για το ιστορικό διπλό της "Μαύρης Θύελλας". Ο Σοάρες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπούλεν στο 83' και ο Δρούγας στο φινάλε του αγώνα υπέγραψαν τη νίκη της Καλαμάτας που είχε στον πάγκο του Εντουάρντο Αμορίν.

Για τον ΠΑΣ είχαν παίξει οι Θεοφάνους, Πάττας, Παπαδόπουλος, Γήττας (61' Αντωνάκος), Γιώτσας, Κάκος (79' Κούτουλας), Τρούπκος (79' Φουτσίνι), Κατερίνης, Μπελά, Μένταν, Κορμαρής.

 Για την Καλαμάτα είχαν αγωνιστεί οι Λυμπερόπουλος, Μπελεβώνης (87' Σεντεμέντες), Δρούγας (87' Τρούπκος), Μικές, Σάντρο, Μπλέτσας, Σοάρες, Κουτσουρές, Μπούλεν, Μπαχράμης (68' Ντακρός), Τζανετής.