Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 00:04

Super... Βασίλισσα η Ρεάλ!

Γράφτηκε από τον
Super... Βασίλισσα η Ρεάλ!

Κουμάντο κάνει η Ρεάλ! Η ομάδα του Ζιντάν επικράτησε της Γιουνάιτεντ (2-1), χάνοντας ευκαιρίες να φτάσει σε άνετη νίκη και πήρε το Super Cup. Άργησαν να μπουν στο ματς οι «κόκκινοι διάβολοι». 

Για μία ώρα παιχνιδιού η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαν να έπαιζε με... παιδιά κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έδειχνε φοβισμένη κόντρα στη Βασίλισσα της Ευρώπης και φαινόταν να φτάνει σε μια εύκολη νίκη. 

Τελικά, η ομάδα του Ζιντάν κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 2-1, ωστόσο οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο από τη στιγμή που μείωσαν με τον Λουκάκου, έπαιξαν τους Μαδριλένους τη... γάτα με το ποντίκι, με την εικόνα τους να είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτό που θέλει για το μέλλον ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Το δρόμο για τους «μερένχες» άνοιξε ο Κασεμίρο στο 24' σε μια φάση όμως που ο Βραζιλιάνος ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, ενώ ο Ίσκο από υπέροχη συνεργασία του με τον Μπέιλ στο 52' διαμόρφωσε το 2-0. Η άφαντη μέχρι εκείνο το σημείο Γιουνάιτεντ μείωσε στο 64' με τον Λουκάκου, που σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του και άρχισε να είναι μια άξια αντίπαλος της Ρεάλ. 

Οι Άγγλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 81' με τον Ράσφορντ, που νικήθηκε από τον Νάβας, «ψαρώνοντας» τον πιτσιρικά της Γιουνάιτεντ. 

Δύο δοκάρια είχε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κασεμίρο (16') και τον Μπέιλ (61'). 

Το ματς 

Μία ομάδα υπήρχε στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου και αυτή ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που έδειξε πως ήταν μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη σε αγώνες που κρίνεται ένα τρόπαιο, ακόμα κι αν αυτό δεν έχει τη σπουδαιότητα των τίτλων μέσα στη σεζόν. 

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να κλείνει τη Γιουνάιτεντ (με τον Μουρίνιο να χρησιμοποιεί 3-5-2) στα καρέ του Ντε Χέα. Στο 16’ ο Κασεμίρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με το κεφάλι από εκτέλεση κόρνερ του Κρος με τον Βραζιλιάνο τελικά να χρίζεται σκόρερ στο 24’. 

Ο Καρβαχάλ έβγαλε τρομερή σέντρα για τον Κασεμίρο (ήταν εκτεθειμένος από την άμυνα της Γιουνάιτεντ) και με τέλεια προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο α’ ημίχρονο, με τον Ντε Χέα στο 43’ να έχει την απάντηση στο σουτ του Μπενζεμά. 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Ίσκο (75' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ (74' Ασένσιο), Μπενζεμά (83' Κριστιάνο Ρονάλντο) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Αντέρ Ερέρα (56' Φελαϊνί), Πογκμπά, Μικιταριάν, Λίνγκαρντ (46' Ράσφορντ), Λουκάκου.

Πηγή: sport-fm.gr