Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 17:49

Αποχωρεί από την εθνική ο Ρούνεϊ

Γράφτηκε από τον
Αποχωρεί από την εθνική ο Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ επιβεβαίωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας.

Ο επιθετικός της Έβερτον, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «τριών λιονταριών» με 53 γκολ σε 119 συμμετοχές, ενημέρωσε χθες για την απόφασή του αυτή τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, όταν ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος θα τον συμπεριλάμβανε στις κλήσεις του για τους προσεχείς αγώνες με Μάλτα και Σλοβακία. Έτσι, δήλωσε στον Σαουθγκέιτ ότι δεν θα αποδεχθεί την κλήση του στην εθνική ομάδα και πως βάζει τέλος στην διεθνή καριέρα του.
«Είναι μια πραγματικά δύσκολη απόφαση και την συζήτησα με την οικογένειά μου, με τον προπονητή του στην Έβερτον και τους κοντινούς ανθρώπους μου» δήλωσε ο 31 ετών άσος και συνέχισε: «Το να αγωνίζομαι για την Αγγλία ήταν πάντα ξεχωριστό για μένα. Κάθε φορά που με επέλεγαν ως παίκτη ή αρχηγό ήταν ένα πραγματικό προνόμιο και ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. Όμως, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να αποχωρήσω. Η απόφαση να φύγω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύσκολη, αλλά ξέρω ότι πήρα τη σωστή απόφαση με το επιστρέψω στην Έβερτον. Τώρα θέλω να επικεντρώσω όλη την ενέργειά μου στο να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχίες».
Ο Ρούνεϊ, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, δηλώνει ότι τώρα θα αναλάβει ρόλο του υποστηρικτή των «τριών λιονταριών»: «Θα παραμείνω πάντα ένας παθιασμένος φίλαθλος της Αγγλίας. Μία από τις πολύ λίγες λύπες μου είναι ότι δεν υπήρξα μέρος μιας επιτυχημένης ομάδας της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω ότι οι συναρπαστικοί παίκτες που φέρνει ο Γκάρεθ μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φιλοδοξία κι ελπίζω ότι όλοι θα υποστηρίξουν την ομάδα. Κάποια μέρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα κι ανυπομονώ να είμαι εκεί ως φίλαθλος - ή με οποιαδήποτε ιδιότητα».

ΑΠΕ