Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 21:09

Με Γουερέ η Καλαμάτα 4-1 τον Εθνικό

Γράφτηκε από τον

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ η Καλαμάτα νίκησε σήμερα στο Μελιγαλά με 4-1 τον τοπικό Εθνικό σ’ ένα φιλικό που δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα.

Αυτό πάντως που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η θετική εικόνα του Πολ Γουερέ. Ο Κενυάτης μέσος στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας” βρήκε δίχτυα, είχε διάθεση και έδειξε ότι θα βοηθήσει.
Αγωνίστηκε στις πτέρυγες τόσο δεξιά, όσο και αριστερά με το Νίκο Ζαλίκα να τον αφήνει στον αγωνιστικό χώρο για 64 λεπτά.
Η Καλαμάτα παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με τον Παναρκαδικό και πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο και με τις αλλαγές που έγιναν ο ρυθμός έπεσε και το μόνο αξιοσημείωτο είναι τα δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ένα για κάθε ομάδα.
Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός ήταν καλύτερος συγκριτικά με το προηγούμενο τεστ με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη “Μαύρη Θύελλα”, που εκτός από δουλειά, χρειάζεται και ενίσχυση. Γι’ αυτό και η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειές της ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει κλείσει τουλάχιστον δύο παίκτες (μέσος και επιθετικός).
Οσον αφορά το σημερινό φιλικό στο Μελιγαλά, ο Γουερέ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 9’ με φαλτσαριστό σουτ που μπλόκαρε ο Ματθαίος – Λίβας.  Στο επόμενο λεπτό η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ.
Ο Χελάς πάσαρε για το Μερκούρη και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.  Στο 40’ ο Γουερέ απέφυγε τον αντίπαλο του, σούταρε ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά με νέο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Καλαμάτας. Στο 45’ ο Καλογερόπουλος επιχείρησε τη σέντρα και ο Ζαχαρόπουλος με συρτό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Το δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε όπως προαναφέραμε, τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο. Παρ’ όλα αυτά η Καλαμάτα βρήκε και τέταρτο γκολ, με το σουτ του Καλογερόπουλου μέσα από την περιοχή στο 75’
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 77’, με πέναλτι του Καρατζούλια, το οποίο κέρδισε ο Κουλόπουλος από τον Ορ. Νικολόπουλο. Ο Κουλόπουλος βρέθηκε σε θέση για γκολ, έπειτα από μπαλιά του Θανόπουλου. 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ματθαίος  - Λίβας, Π. Κανελλόπουλος (46’ Καπόγλης), Αλεβίζος (68’ Παπαδόπουλος), Π. Χαραλαμπόπουλος, Μακρής, Καρατζούλιας, Καραγιάννης (46’ Γεωργόπουλος), Χότζα (78’ Πετρ. Χαραλαμπόπουλος),, Θανόπουλος, Σπανός, (73’ Σεμούρι), Κουλόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος (46’ Γκόμες), Καλογερόπουλος  Ορ. Νικολόπουλος, Καντούτσης (53’ Ν. Νικολόπουλος), Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος (71’ Δημητρίου), Καμινιώτης (58’ Γεωργιόπουλος), Χελάς, Μερκούρης (68’ Σταματελόπουλος), Βασιλόπουλος, Γουερέ (64’ Κουντάνης).