Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2013 00:30

Για το "8 στα 8" η Κυπαρισσία με Αρφαρά, τα νέα των 16 ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Χωρίς.. ανάσα οι ομάδες της Α' τοπικής ρίχνονται ξανά στη μάχη μετά τη μεσοβδόμαδη εμβόλιμη αγωνιστική. Το αξιοσημείωτο στην 8η στροφή του πρωταθλήματος είναι ότι οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας αγωνίζονται εντός έδρας.
Η εντυπωσιακή Κυπαρισσία υποδέχεται σήμερα τον Αστέρα Αρφαρών με σκοπό την 8η νίκη της σε ισάριθμα ματς! Την ίδια ώρα ο δεύτερος της βαθμολογίας Εθνικός Μελιγαλά φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Σπερχογεία και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών με δεδομένο ότι απέχει 4 βαθμούς από τον ΑΟΚ.


Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο Πάμισο που παίζει την Κυριακή στη Μεσσήνη με αντίπαλο το Διαβολίτσι.
Η Εράνη που φιγουράρει στην 4η θέση υποδέχεται αύριο την Ομόνοια, ενώ Α.Ο. Φαραί που συγκατοικεί με τους Φιλιατρινούς, θα αναμετρηθεί απόψε με την ουραγό Μεθώνη.
Από εκεί και πέρα, ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει τον Τέλλο Αγρα, με τις δύο ομάδες να έχουν άμεση ανάγκη τους βαθμούς, όπως και η Ανδρούσα με το Δώριο. Η 8η αγωνιστική αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του ιστορικού Απόλλωνα Καλαματας με τον νεοφώτιστο Τσικλητήρα Πύλου.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν τη σέντρα:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Μόνο τη νίκη θα επιδιώξει σήμερα ο Εθνικός ώστε να παραμείνει κοντά ή και να πλησιάσει σε απόσταση βολής την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Η ομάδα του Μελιγαλά θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που προέρχεται από τρεις σερί νίκες! Ο Αντώνης Μαυρέας τόνισε στους παίκτες του ότι ο αγώνας με τη Σπερχογεία έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά πιστεύει ότι θα έρθουν οι τρεις βαθμοί.
Εκτός παραμένει ο Βασιλόπουλος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Κουτίβα και Κωνσταντόπουλου.
Στον αντίποδα οι "ταύροι" θα μεταβούν πάνοπλοι στο Μελιγαλά και με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τις τρεις σερί νίκες που τους έχουν ανεβάσει στην 6η θέση. Ο Τάσος Χατζηαγγελής σημειώνει ότι "θα παίξουμε με ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα", αλλά αισιοδοξεί σε καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Εφτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετρά η Κυπαρισσία και άπαντες στον ΑΟΚ πιστεύουν ότι το σερί θα συνεχιστεί και στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Αρφαρών.
Η τριφυλιακή ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και καλείται να αποδείξει και εντός αγωνιστικού χώρου τον τίτλο του φαβορί. Ο τεχνικός των πρωτοπόρων Παναγιώτης Παναγόπουλος ζητά πάντως προσοχή, διότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο.
Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του γκολκίπερ Μπίζου λόγω τραυματισμού.
Για τον Αστέρα ενδέχεται να απουσιάσει ο Γιαννακόπουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η ομάδα των Αρφαρών γνωρίζει ότι είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν με δεδομένο ότι έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Βούτσα αγνοεί τη νίκη από την 3η αγωνιστική και βρίσκεται στην 12η θέση μαζί με Δώριο και Ομόνοια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Με 11άδα ανάγκης θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Τέλλο Αγρα, καθώς ο Σπύρος Τσίκινης δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Μίντζηρα, Μπαλαλά και τους τραυματίες Μαρούδα, Ξυδιά, Μπάλα, Τσαναλία, Τσούλο, Παπαβασιλόπουλο, Πανταζή και Περιβολάρη. Ως εκ τούτου το έργο των καλαματιανών για νίκη γίνεται εξαιρετικά δύσκολα. Παρ' όλα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.
Ενα νέο ξεκίνημα ψάχνει και ο Αγρας που μετρά τρεις σερί ήττες και έχει υποχωρήσει στο βαθμολογικό πίνακα.  Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει να νικήσει από την 3η αγωνιστική (3-1) και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα και για ψυχολογικούς λόγους.
Αγωνιστικά, ο  Γιώργος Μηλίτσης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ανδρώνη.


Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΜΕΘΩΝΗ
Την 4η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα θέλει να πανηγυρίσει απόψε ο Α.Ο. Φαραί προκειμένου να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η καλαματιανή ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Ανδρούσα, ενώ μετρά μόλις μια ήττα από την πρωτοπόρο της Α' τοπικής Κυπαρισσία.
Το ευχάριστο για τον Βασίλη Μπλέτσα είναι ότι έχει λευκό απουσιολόγιο και θα παρατάξει ιδανική 11άδα.
Χωρίς προβλήματα θα αγωνιστεί και η Μεθώνη που πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από τον ΑΟΚ και θέλει οπωσδήποτε βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί για να φύγει από την τελευταία θέση. Ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα φύγει από την Καλαμάτα με θετικό αποτέλεσμα.

ΕΡΑΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Η Εράνη θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον Τέλλο Αγρα (0-3), αλλά για να έχει αντίκρισμα το διπλό, θα πρέπει να νικήσει την Κυριακή και την Ομόνοια στα Φιλιατρά.
Οι γηπεδούχοι δείχνουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία για τους τρεις βαθμούς που θα εδραιώσουν την ομάδα στις υψηλές θέσεις.
Τα προβλήματα για τον Δημήτρη Παναγιώτου έχουν να κάνουν με τους Χρονόπουλο και Κιούτακ που ίσως απουσιάσουν λόγω τραυματισμού.
Η Ομόνοια θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Κωστόπουλο και με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, διότι βρίσκεται στην προτελευταία θέση μαζί με τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη καλείται να αντεπεξέλθει σ' ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς την Τετάρτη έπαιξε με τον Εθνικό, αύριο δοκιμάζεται από την Εράνη και ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Πάμισος.


ΠΑΜΙΣΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Αήττητος είναι ο Πάμισος μετά από εφτά αγωνιστικές στην Α' τοπική. Οι τρεις όμως ισοπαλίες τον έχουν φέρει στο -6 από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία και ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στο αυριανό ματς με το Διαβολίτσι.
Η ομάδα της Μεσσήνης θα επιδιώξει λοιπόν να δώσει συνέχεια στο διπλό με το Δώριο ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή.
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος υπολογίζει τον Κωτσάκη που εξέτισε την ποινή του, αλλά είναι δύσκολη η συμμετοχή των τραυματιών Ζάρκου και Ι. Τρίψα.
Από την άλλη πλευρά ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει τον τιμωρημένο Γεωργαντά και τους τους τραυματίες, Ζαμπάρα, Αθανασόπουλο και Ζάκκα.
Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πάντως με καλή ψυχολογία έπειτα από τη σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του Ολυμπιακού και με στόχο να φύγουν με βαθμολογικό όφελος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΩΡΙΟ
Εντός έδρας για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει την Κυριακή η Ανδρούσα με σκοπό να πετύχει ότι δεν μπόρεσε με τον Α.Ο. Φαραί. Η νεοφώτιστη ομάδα μετά το 0-0 της Τετάρτης θα επιδιώξει τη νίκη με το Δώριο ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο  Κώστας Καλογερόπουλος δεν θα έχει ξανά τον τραυματία Φαράντο, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κοντόπουλου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ακόμα τραυματίας είναι και ο Κάλλος, αλλά μάλλον θα βρίσκεται στην αποστολή.
Στο Δώριο οι απουσίες έχουν να κάνουν με τους Λούγκα, Γκρίτζαλη και Ι. Γκότση, αλλά ο Γιάννης Αντωνόπουλος αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα πάρει θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πάμισο που έχει φέρει την ομάδα στην 12η θέση, ισόβαθμη με τον Αστέρα Αρφαρών.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες και να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη θέλει ο Απόλλωνας με αντίπαλο τον Τσικλητήρα. Ο ιστορικός σύλλογος προέρχεται από δύο "Χ" με Μεθώνη, Αστέρα Αρφαρών, ενώ έχει ακόμα δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα με Σπερχογεία και Α.Ο. Φαραί. Η μοναδική νίκη σημειώθηκε την 2η αγωνιστική με το Δώριο και στον αντίποδα έχει ηττηθεί από Κυπαρισσία και Ανδρούσα.
Ετσι μετρά 7 βαθμούς και ισοβαθμεί με το Διαβολίτσι και τον Τέλλο Αγρα στην 9η θέση.
Το ευχάριστο για τους Γρηγορόπουλο - Σκουρλέτη είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Για τον Τσικλητήρα η μοναδική απουσία είναι ο τραυματίας Τσώνης. Το συγκρότημα του Νίκου Γεωργακλή έχει 3 νίκες (συνεχόμενες) με Διαβολίτσι, Τέλλο Αγρα, Ομόνοια, 1 ισοπαλία με Ολυμπιακό και 3 ήττες από Εράνη, Πάμισο και Σπερχογεία. Η ήττα από τους "ταύρους" ήρθε την περασμένη Τετάρτη και διέκοψε το εντυπωσιακό σερί για τους νεοφώτιστους. Υπάρχει όμως αισιοδοξία ότι η Πύλος θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Το πρόγραμμα και
οι διαιτητές


Σάββατο

Εθνικός Μελιγαλά - Σπερχογεία
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσαούση
Κυπαρισσία - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Κασκάνης, Τσίρμπας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη
Α.Ο. Φαραί - Μεθώνη
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Εράνη - Ομόνοια
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Σερεμέτης, Καστανάς
Πάμισος - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Αθανασοπούλου, Κατσάς
Ανδρούσα - Δώριο
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Λάμιας, Λουκάς, Καλογερόπουλος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Τσικλητήρας Πύλου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Παλλαδινός



Η βαθμολογία
(σε 7 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    21-8    21
2. Εθνικός Μελιγαλά    14-4    17
3. Πάμισος    16-6    15
4. Εράνη    9-4    12
-. Α.Ο. Φαραί    7-3    12
6. Σπερχογεία    10-8    11
7. Τσικλητήρας Πύλου    9-11    10
8. Ανδρούσα    10-12    8
9. Διαβολίτσι    8-11    7
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    4-8    7
-. Τέλλος Αγρας    6-12    7
12. Αστέρας Αρφαρών    6-8    6
-. Δώριο    5-11    6
14. Ομόνοια    8-12    5
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    3-8    5
16. Μεθώνη    6-16    4