Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 13:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 5-0: Εύκολη πρόκριση με Τσεμπερίδη, Τσουλάκο

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. 5-0: Εύκολη πρόκριση με Τσεμπερίδη, Τσουλάκο

Μετά το 8-0 της περασμένης Τετάρτης με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, χθες η Καλαμάτα νίκησε 5-0 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και πέρασε εύκολα στους “8” του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Εκεί όπου στην επόμενη φάση είναι πιθανό να βρει απέναντι της τον άλλο εκπρόσωπο της Μεσσηνίας, τον Τσικλητήρα Πύλου, εφόσον βέβαια αυτός περάσει την Τετάρτη το εμπόδιο της ΑΕ Μάνης.

Στο χθεσινό ματς, που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού παρουσία 150 φιλάθλων, η Καλαμάτα είχε εύκολο έργο καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό του Τάσου Χατζηαγγελή, ο οποίος μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική πέρυσι με την Καλαμάτα, χθες επέστρεψε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ως αντίπαλος.

Το χθεσινό ματς ασφαλώς δεν προσφέρεται για συμπεράσματα όσον αφορά την δυναμικότητα των “μελανόλευκων”, ωστόσο σε ατομικό επίπεδο φάνηκε πως αρκετά από τα νέα πρόσωπα αρχίζουν να ανεβαίνουν και παράλληλα με δένουν με την ομάδα.

Πρώτος και καλύτερος ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης που δείχνει πως μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή και παράλληλα είναι ένας χαφ που πατά περιοχή πετυχαίνοντας μάλιστα χθες δύο γκολ. Από τους... παλιούς ο Σταύρος Τσουλάκος είχε μια ακόμη θετική παρουσία σημειώνοντας δύο γκολ.

Για την Καλαμάτα δεν αγωνίστηκαν οι Γουερέ, Ορ. Νικολόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος και Ρονκάτο. Την Τετάρτη η “Μαύρη Θύελλα” θα δώσει ένα δυνατό φιλικό τεστ καθώς θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε με πολλά νεαρά παιδιά, με τον γκολκίπερ Π. Γεωργουλάκο να κλέβει την παράσταση έχοντας μια απόκρουση πέναλτι και μερικές ακόμη εξαιρετικές επεμβάσεις.

Τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 6’ ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε στο β’ δοκάρι ένα φάουλ από δεξιά και ο Τσεμπερίδης με πλασέ πέτυχε το 1-0.

Στο 12’ ο Τσουλάκος έβγαλε την κάθετη πάσα στον Καλογερόπουλο που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κολιό. Ο Τουρλομούσης έδειξε σωστά πέναλτι αλλά ο Τσουλάκος νικήθηκε από τον Γεωργουλάκο που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε σε κόρνερ.

Ο επιθετικός της Καλαμάτας ωστόσο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 23’ όταν μετά από σέντρα του Καλογερόπουλου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να σκάσει μέσα από την τελική γραμμή του τέρματος για να γίνει το 2-0.

Στο 56’ ο Τσεμπερίδης έπαιξε το 1-2 με τον Χελά και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σημειώνοντας το 3-0.

Στο 68’ ήταν η σειρά του Σταύρου Τσουλάκου να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα όταν μετά από πάσα του Σαραντόπουλου, βγήκε απέναντι στον Γεωργουλάκο, τον τρίπλαρε και με πλασέ πέτυχε το 4-0.

Στο 80’ μετά από φάουλ του Σαραντόπουλου, ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά και ο Λιόλιος από κοντά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.


Εύκολο έργο για το διαιτητικό τρίο των Τουρλομούση, Γκούμα και Ι. Γιαννέτσου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Τσεμπερίδης (58’ Μερκούρης), Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης (58’ Ν. Νικολόπουλος), Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος (46’ Χελάς), Καντούτσης, Τσουλάκος (71’ Ζώτος), Κουρέλλα, Λιόλιος, Σαραντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γεωργουλάκος, Κακαλέτρης (46’ Κατσάκης), Τσεκάνι (64’ Μάλαμας), Κοστρίβας, Κολιός (46’ Μαλαπάνης), Βέλμαχος (46’ Μπουρίκας), Μπέρμπερι, Χρονόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μπαζάνης, Τσαναλίας.