Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 19:05

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-2: Παλικαρίσια στους “8”, δια... ποδός Λαθύρη

Γράφτηκε από τον

 

 

Παλικαρίσια πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε ο Πάμισος που νίκησε με ανατροπή 1-2 τον Τέλλο Αγρα μέσα στους Γαργαλιάνους, παίζοντας σε όλο το β’ ημίχρονο με παίκτη λιγότερο!

Μία πρόκριση που έφερε την σφραγίδα του Βαγγέλη Λαθύρη, ο οποίος με δύο ωραία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο οδήγησε τους νησιώτες στα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν και πάλι εκτός έδρας την Εράνη.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό στο β’ ημίχρονο και ενώ είχε χάσει με αποβολή τον ηγέτη της Ηλία Ηλιόπουλο στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου και ενώ στο 51’

ο Γεωργιόπουλος με ένα γκολ για χάι – λάιτ είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

“Μίλησε” η... βαριά φανέλα

Τότε “μίλησε” η... βαριά φανέλα του Παμίσου που δεν “λύγισε” σε μία δύσκολη έδρα και με έξυπνες κινήσεις από τον πάγκο, έφτασε στην ολική ανατροπή.

Αναμφίβολα ήταν μία νίκη – πρόκριση που θα δώσει ψυχολογική ώθηση στους “πράσινους”

εν όψει και της διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής που ξεκινά σε δύο εβδομάδες.

Ο Αγρας από την άλλη έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να διακριθεί μετά από χρόνια στο κύπελλο, όμως πλήρωσε την αστοχία του σε 2-3 φάσεις μετά το 1-0 και τις αδυναμίες στην αμυντική του γραμμή.

Το σπουδαίο παιχνίδι παρακολούθησαν 350 και πλέον θεατές, εκ των οποίων και 30 φίλοι του Παμίσου.

Ο αγώνας είχε ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και αψιμαχίες από τα πρώτα λεπτά, μιας και το διακύβευμα ήταν ένα εισιτήριο για τους “8” του θεσμού.

Ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο με το ματς να είναι μοιρασμένο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις σημαντικές απουσίες (Μπίσα, Κάνιστρας, Φιλόπουλος) όμως στέκονταν εξαιρετικά σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ενισχυμένη ομάδα.

Στο 21’ ο Καραπετιάν σέντραρε και ο Λαθύρης πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα απείλησε στο 34’ με το σουτ του Φωτιάδη να μην βρίσκει στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές προς το τέλος του πρώτου μέρους, αρχικά στο 38’ με το συρτό σουτ του Λαθύρη να φεύγει λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Αριστομενόπουλος δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Ντουγερόγλου έδιωξε σε κόρνερ.

Αποβλήθηκε ο Ηλιόπουλος στο 45’

Στο 45+1 ο Ηλιόπουλος (είχε μία κίτρινη από νωρίς για διαμαρτυρία) έκανε φάουλ από πίσω στον Φωτιάδη (είχε φύγει η μπάλα από τα πόδια του) και αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη, με τον Πάμισο να μένει με 10 παίκτες.

Οι νησιώτες είχαν παράπονα από τον Μπλάνα όχι τόσο για την κόκκινη που ήταν καθαρή, αλλά ότι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι στους παίκτες του Αγρα και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν δίκιο.

Φοβερό γκολ στο 51’ από Γεωργιόπουλο

Οι “ερυθρόλευκοι” εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 51’ χάρις σε μία σπάνια ποδοσφαιρική έμπνευση του Θανάση Γεωργιόπουλου... Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είδε εκτός εστίας τον Αντωνόπουλο και με φοβερό σουτ από το χώρο του κέντρου τον “κρέμασε” για το 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ

Ο Αγρας είχε το... μομέντουμ και στο 57’ άγγιξε το 2-0 με τον Φωτιάδη να δίνει στον Αναστασόπουλο που πλάσαρε, όμως πάνω στη γραμμή ο Βέλλης απομάκρυνε σωτήρια, με τον Αντωνόπουλο να έχει βγει από την εστία του.

Στο επόμενο λεπτό η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιόπουλου χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 62’ το μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Ο Πάμισος με τις αλλαγές του Μαντζούνη κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 65’ είχε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει... Ο Μωράκης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Αριστομενόπουλος σούταρε, με τον Ντουγερόγλου να του λέει “όχι”.

Δύο λεπτά αργότερα ο δαιμόνιος Λαθύρης έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Ντουγερόγλου να μπλοκάρει.

Ο Αγρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 71’ με τον Φωτιάδη να βρίσκει με κάθετη πάσα στην περιοχή τον Διακουμή που πλάσαρε, όμως ο Αντωνόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια.

Ο Λαθύρης “καθάρισε” με δύο γκολ την πρόκριση

Στο 74’ οι νησιώτες έφτασαν στην ισοφάριση όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ και αδράνεια της αμυντικής γραμμής από δεξιά, ο Λαθύρης πρόλαβε την έξοδο του Ντουγερόγλου και τον πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στους φιλοξενούμενους που με τον αέρα της μεγάλης ομάδας, πίεσαν και για δεύτερο γκολ, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο!

Στο 87’ λοιπόν “μίλησε” η ποιότητα του Λαθύρη ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους και με έξυπνο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-2.

Στο 89’ ο Τζανετέας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Λαθύρη κι έμεινε και ο Αγρας με 10 παίκτες.

Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν μαζικά μπροστά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 92’...

Ο Κοντογόνης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαστακός παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ!

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μπλάνα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, με εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Οι νησιώτες έφυγαν με παράπονα, όμως δεν υπήρξε κάποια φάση που να έκανε ένα “χοντρό” λάθος.

Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Αντωνόπουλος και Καυκάς.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ντουγερόγλου, Καραχάλιος (62’ Κοντογόνης), Πότσης, Γεωργόπουλος, Λ.Ν. Ανδρώνης, Αναστασόπουλος, Τζανετέας, Φωτιάδης, Διακουμής, Γεωργιόπουλος, Ερέκι.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλός, Βέλλης, Μωράκης, Μπαστακός, Δαραμάρας, Κατσιβαρδέας (75’ Παπαδόπουλος), Βλάχος (60’ Σταματελόπουλος), Καραπετιάν (54’ Μπερερής), Λαθύρης, Ηλιόπουλος.