Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 11:18

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι με άρωμα... Γ’ εθνικής - Κόντρες και σε Φιλιατρά, Σπερχογεία

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι με άρωμα... Γ’ εθνικής - Κόντρες και σε Φιλιατρά, Σπερχογεία

Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας περιλαμβάνει ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και τελικός.

Οι δύο εκπρόσωπο του Νομού μας στην Γ’ εθνική, η Καλαμάτα και ο Τσικλητήρας Πύλου, θα συναντηθούν αύριο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στο ματς που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Μιας φάσης όπου τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις τέσσερις αναμετρήσεις.

Πέρα, από το ντέρμπι Καλαμάτα – Τσικλητήρας, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες της Εράνης με τον Πάμισο και της Σπερχογείας με τον Απόλλωνα. Δύο ματς που φαντάζουν ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα με τα προγνωστικά να είναι παρακινδυνευμένα. Αντίθετα, ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει στο μοναδικό ματς που θα γίνει σήμερα Σάββατο, αυτό ανάμεσα στον Πανθουριακό και το Καλό Νερό με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στην μοναδική ομάδα από Α1 και Β’ τοπική που συνεχίζει στο θεσμό!

Πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, η Καλαμάτα και ο Τσικλητήρας θα παίξουν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ενα ματς που θα αποτελέσει και για τους δύο την τελική πρόβα εν όψει πρωταθλήματος και παράλληλα θα κυνηγήσουν την πρόκριση καθώς όποιος βγει νικητής την Κυριακή το απόγευμα αυτόματα θα αποκτήσει τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες έχουν κατακτήσει τα τρία τελευταία κύπελλα Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα πήρε τον τίτλο πέρυσι ενώ ο Τσικλητήρας είχε κατακτήσει τα αμέσως δύο προηγούμενα κύπελλα. Μάλιστα το 2015-2016, ο Τσικλητήρας – που έπαιζε στην Α’ τοπική ακόμη – είχε αποκλείσει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου την Καλαμάτα, που είχε τότε μια καταστροφική σεζόν που την έφερε στο τοπικό μετά από 35 χρόνια.

Η Καλαμάτα τότε είχε κερδίσει με 2-1 το πρώτο ματς στο Δημοτικό Στάδιο αλλά ο Τσικλητήρας είχε επικρατήσει με 3-0 στη ρεβάνς στην Πύλο.

Οσον αφορά την φετινή διοργάνωση, η Καλαμάτα έχει αποκλείσει εύκολα τον Απόλλωνας Πεταλιδίου (νίκη 8-0) και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (νίκη 5-0) ενώ ο Τσικλητήρας νίκησε δύσκολα εκτός έδρας με 1-0 την Κυπαρισσία και επίσης με 1-0 την ΑΕ Μάνης.

Ντέρμπι και στα Φιλιατρά

Στα Φιλιατρά θα διεξαχθεί ένα παραδοσιακό Μεσσηνιακό ντέρμπι με την Εράνη να υποδέχεται τον Πάμισο. Οι Φιλιατρινοί θα παίξουν χωρίς τους Δημητρακόπουλο και Παπαγεωργίου που αποβλήθηκαν στο προηγούμενο ματς με τον Ακρίτα Κορώνης ενώ και ο Πάμισος θα έχει τις δικές του σημαντικές απουσίες, καθώς πλην του τραυματία Κάνιστρα, θα λείψουν και οι τιμωρημένοι Μπίσα και Ηλιόπουλος.

Η πολυνίκης του θεσμού Εράνη, πριν το 2-1 με το οποίο πέρασε νικηφόρα από την Κορώνη την περασμένη Κυριακή, στον α’ γύρο είχε αποκλείσει με δύο νίκες (2-0 και 4-1) το Ασπρόχωμα.

Η Εράνη, που έχει στον πάγκο τον Κώστα Λυμπερόπουλο, θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα κόντρα στον Πάμισο και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τους “4” όπου θα παίξει σε διπλά ματς με τον νικητή του αγώνα Σπερχογεία - Απόλλωνας.

Ο Πάμισος του Αλέξη Μαντζούνη την περασμένη Κυριακή πήρε την πρώτη πολύ μεγάλη νίκη της χρονιάς καθώς έκανε ανατροπή απέναντι στον Τέλλο Αγρα (από 1-0 σε 1-2) παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο. Στα Φιλιατρά θα έχει μια ακόμη δύσκολη αποστολή, ωστόσο θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό επί του Τέλλου Αγρα.

Χωρίς προγνωστικά στη Σπερχογεία

Δύο ομάδες που ξεκίνησαν θετικά τη χρονιά αφήνοντας καλές εντυπώσεις στα πρώτα ματς του Κυπέλλου Μεσσηνίας θα συναντηθούν στην Σπερχογεία. Η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Καλαμάτας σε μια αναμέτρηση που αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη.

Οι “ταύροι” του Γιώργου Καλόμαλου στον πρώτο γύρο απέκλεισαν με δύο νίκες το Δώριο ενώ την περασμένη Κυριακή πέρασαν και το εμπόδιο του Μιλτιάδη τον οποίο νίκησαν με 2-0.

Ο Απόλλωνας του Τάκη Σακελλαρόπουλου στον α’ γύρο απέκλεισαν τον ΑΟ Φαραί, ανατρέποντας στο δεύτερο ματς (4-0) το 1-0 με το οποίο είχαν χάσει στον πρώτο αγώνα. Την περασμένη Κυριακή είχαν νέα θετική παρουσία στο Μελιγαλά όπου νίκησαν με 2-1 σε νοκ άουτ ματς τον τοπικό Εθνικό. Ο νικητής του αγώνα της Σπερχογείας στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τον νικητή του αγώνα Εράνη – Πάμισος.

Το φαβορί κόντρα στην ομάδα – έκπληξη

Το σημερινό ματς που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Ο γηπεδούχος Πανθουριακός είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Α’ τοπικής και θα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο Καλό Νερό της Β’ τοπικής που θα ψάξει κατ’ αρχήν μια καλή εμφάνιση και αν του δοθεί η δυνατότητα να κυνηγήσει την έκπληξη.

Ο Πανθουριακός του Γιώργου Αργυρόπουλου το περασμένο Σάββατο απέκλεισε την ΑΕ Αβίας την οποία νίκησε με 3-0 εντός έδρας ενώ στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει με δύο νίκες την Ομόνοια.

Η ομάδα – έκπληξη του φετινού Κυπέλλου, το Καλό Νερό του Σάκη Διονυσόπουλου μετρά μόνο νίκες μέχρι τώρα στην διοργάνωση παίζοντας με ομάδες της Α1 τοπικής. Στον α’ γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τον Αίαντα Καλαμάτας και στο β’ γύρο απέκλεισε τον Ολυμπιακό Ανάληψης κερδίζοντας τον με το εντυπωσιακό 5-3 εκτός έδρας.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών έχει ως εξής:

Σάββατο

Πανθουριακός – Καλό Νερό

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 4 μ.μ.

Καρβούνης, Τσαούση, Ταβουλαρέας  

Κυριακή

Σπερχογεία – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”, 4 μ.μ.

Νίκας, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Εράνη – Πάμισος

Γήπεδο Φιλιατρών, 4 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Σταυρόπουλος

Καλαμάτα – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4 μ.μ.

 Αλεξέας, Γκούμας, Ζαρακοβίτης  

- Στην ημιτελική φάση θα παίξουν σε διπλούς αγώνες ο νικητής του Πανθουτριακός – Καλό Νερό με τον νικητή του Καλαμάτα – Πύλος και ο νικητής του Σπερχογεία – Απόλλωνας με τον νικητή του Εράνη – Πάμισος.