Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 14:40

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Το Κυριακάτικο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, είναι από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο, που λέμε ότι η μία ομάδα έχει μεγάλη ευκαιρία, έναντι της άλλης...

Η Ενωση βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει βελτιώσει εντυπωσιακά την αμυντική λειτουργία της ομάδας και η ψυχολογία των παικτών είναι σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, οι πρωταθλητές δείχνουν ασύνδετοι αγωνιστικά, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δεν πείθουν και η ψυχολογία των παικτών του Μπέσνικ Χάσι, παραμένει με αρνητικό πρόσημο.

Ολα αυτά βέβαια, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, πριν ...την έναρξη (20:30). Διότι στο ποδόσφαιρο, μία στιγμή, ένα λάθος, μία λεπτομέρεια, μπορούν να ανατρέψουν όλα τα προαναφερόμενα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στόχος της ΑΕΚ είναι η νίκη που θα της εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει για κάτι άλλο, εκτός από το «τρίποντο» που θα του δώσει την δυνατότητα να ξεπεράσει βαθμολογικά την ΑΕΚ.

Ισοπαλία στο ντέρμπι θέλουν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να βρεθούν συμπρωτοπόροι με την ΑΕΚ, εφ΄όσον βέβαια νικήσουν στους αγώνες τους. Οι «κυανέρυθροι» που παρουσιάζουν ένα συμπαγές σύνολο με αξιοθαύμαστη σταθερότητα, υποδέχονται την Λάρισα και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο «δικέφαλος του βορρά», που φιλοξενεί τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα.

Εν μέσω των διοικητικών εξελίξεων και της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου, ο προς το παρόν «ακέφαλος» Παναθηναϊκός, ταξιδεύει στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, που αναμένεται αμφίρροπη, όπως και οι αγώνες Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς, Ατρόμητος-Λαμία, Κέρκυρα-Λεβαδειακός και Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

 

Σάββατο

Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς (4 μ.μ.)

Ατρόμητος - Λαμία (6.15 μ.μ.)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός (8.30 μ.μ.)

 

Κυριακή

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (4 μ.μ.)

Κέρκυρα - Λεβαδειακός (6.15 μ.μ.)

Πανιώνιος - Λάρισα (6.15 μ.μ.)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός (8.30 μ.μ.)

 

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (7.30 μ.μ.)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ 7-0 10

2. Ολυμπιακός 7-3 8

-. ΠΑΟΚ 4-1 8

- . Πανιώνιος 5-2 8

5. Λεβαδειακός 2-1 6

- . ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 6

7. Ξάνθη 3-2 5

8. Λαμία 3-3 4

- . Ατρόμητος 3-3 4

- . Κέρκυρα 2-4 4

16. Παναθηναϊκός 2-2 3

- . Πλατανιάς 2-4 3

11. Αστέρας Τρίπολης 4-7 2

- . Παναιτωλικός 3-6 2

- . Απόλλων Σμύρνης 1-4 2

- . Λάρισα 2-9 2

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.