Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 13:05

Με το δεξί η “Μαύρη Θύελλα”, 1-0 την Αχαϊκή με Γουερέ

Γράφτηκε από τον

Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε χθες τα προβλήματά της, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει κάθε πρεμιέρα αλλά και την μαχητική Αχαϊκή, και κατάφερε να συνδυάσει με τρίποντο την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Παρουσία σχεδόν 1.000 φιλάθλων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, η τοπική μας ομάδα πήρε δίκαια το τρίποντο απέναντι στην ομάδα της Αχαΐας έχοντας κορυφαίο παίκτη και σκόρερ τον Πολ Γουερέ.

Ο μεσοεπιθετικός της “Μαύρης Θύελλας” πέτυχε το χρυσό γκολ με πολύ ωραία εκτέλεση στο 22’, ένα γκολ που έμελλε τελικά να κρίνει και το ματς.

Με δεδομένες τις απουσίες των Τσουλάκου, Παπουτσογιαννόπουλου, Ρονκάτο και Χελά αλλά και την καθυστέρηση της μεταγραφικής ενίσχυσης που έχει προαναγγελθεί, η Καλαμάτα κατέβηκε στο ματς χωρίς πολλές επιλογές και με μερικούς παίκτες από την παιδική ομάδα να συμπληρώνουν το ρόστερ.

Ο Ζαλίκας γνώριζε λοιπόν ότι η Καλαμάτα έπρεπε να χτυπήσει το ματς νωρίς και αυτό έκανε. Αφού απέφυγε τον αιφνιδιασμό στο 2’, στην πρώτη και μοναδική μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς, η Καλαμάτα στην συνέχεια είχε ένα πιεστικό 20λεπτο που έφερε και το γκολ. Στην συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά το ματς, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια οι “μελανόλευκοι” θα σφράγιζαν τη νίκη τους νωρίτερα με ένα δεύτερο γκολ.

Συνολικά λοιπόν η πρεμιέρα κρίνεται θετική για την Καλαμάτα που πλέον έχει μπροστά της το εκτός έδρας ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Πανηλειακό.

Δυνατό ξεκίνημα και προβάδισμα με Γουερέ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Αχαϊκή μόλις στο 2'. Ο Σαμπανέι έβγαλε κάθετη στον Καραγιάννη που βρέθηκε απέναντι στον Γκόμεζ ο οποίος με τα πόδια απόκρουσε το πλασέ του παίκτη των φιλοξενούμενων.

Στο 5' ήταν η σειρά της Καλαμάτας να πλησιάσει πολύ στο γκολ. Ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Καντούτση στο β' δοκάρι και αυτός αμαρκάριστος από πολύ κοντά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 15' η Καλαμάτα απείλησε για δεύτερη φορά όταν από σέντρα του Καλογερόπουλου ο Κουρέλλας έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά απόκρουσε σε κόρνερ ο Δρακόπουλος.

Στο 22' όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Μετά από σέντρα του Σαραντόπουλου η μπάλα βρήκε σε κεφάλο αμυντικού και έφτασε στον Γουερέ που με άψογο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Γουερέ έκανε μια επέλαση από δεξιά και έκοψε στον Σαραντόπουλο αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί την τελευταία στιγμή και απομάκρυναν.

Ο τρελός ρυθμός του πρώτου 20λεπτου δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί για πολύ και έτσι μετά το 25' οι ομάδες έριξαν ταχύτητα με την Καλαμάτα να ελέγχει το ματς και την Αχαϊκή να μην απειλεί πέρα από ένα σουτ του Καραγιάννη στο 42' που έστειλε τη μπάλα περίπου 2 μέτρα άουτ.

Μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ξεκίνησε με αργό ρυθμό, παιχνίδι κέντρου με ελάχιστες επισκέψεις των δύο ομάδων στις αντίπαλες εστίες. Η Καλαμάτα προσπάθησε κυρίως να διαχειριστεί το 1-0 ενώ η Αχαϊκή δεν είχε τον τρόπο να δημιουργήσει κάτι επικίνδυνο για την εστία του Γκόμες.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του β' ημιχρόνου έγινε στο 70' για την Καλαμάτα όταν ο ο Καλογερόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Σαραντόπουλος γύρισε αμέσως στον Κουρέλλα όμως η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 74' απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας για διαμαρτυρία.

Στο 75' η Καλαμάτα έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Τσεμπερίδης έβγαλε ωραία πάσα στον Καμινιώτη που βρέθηκε τετατετ με τον Δρακόπουλο αλλά ο γκολκίπερ της Αχαικής απόκρουσε το πλασέ το παίκτη της Καλαμάτας.

Στο 85' ο Σαραντόπουλος με μακρινή πάσα βρήκε τον Γουερέ, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε τον Σωτηρόπουλος αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 95' ο Βασιλόπουλος βρήκε τον Κουρέλλα που μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Καραγιάννης (65'), Καντούτσης (87'), Γουερέ (90')

Διαιτητής ήταν ο Καλογεράκος (Ζακύνθου), πρώτος βοηθός ο Ψάρρης από Ζάκυνθο και δεύτερος ο Σταματάκος από Λακωνία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Γουερέ (93' Ν. Νικολόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Καλογερόπουλος, Καμινιώτης (82' Μερκούρης), Καντούτσης, Κουρέλλας, Λιόλιος, Ορ. Νικολόπουλος, Σαραντόπουλος (87' Βασιλόπουλος), Τσεμπερίδης.

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Γερασιμόπουλος, Ντάζος, Χαρίζι, Σωτηρόπουλος, Αλμπάνης (82' Μητρόπουλος), Καραγιάννης, Πατάπης (76' Αναγνωστόπουλος), Αντωνόπουλος (44' λ.τ. Κρίμπας), Σαμπανέι, Σταυρόπουλος (92' Μπίτρας).


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 5ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα αποτελέσματα – 1η αγωνιστική

Διαγόρας Βραχνέικων - Παναρκαδικός 3-1

(Μιχαηλίδης 2', Παπαδόπουλος 21', Γεωργαντόπουλος 81' - Καδάς 90 πεν. )

Αστέρας Αμαλιάδας - Παλληξουριακός 4-1

(Κέρι 24' πέν., 43', Τόρες 50', Μαρουκάκης '90- Αντωνάτος 3').

Λεωνίδιο - Ζάκυνθος 0-1

(Παπαδόπουλος 36')

Αστέρας Βλαχιώτη - Πανηλειακός 1-1

(Μικελάτος 64' - Κρεββατάς 58')

Πύλος - Βάρδα 0-0

Καλαμάτα - Αχαϊκή 1-0

(Γουερέ 22')

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

2η αγωνιστική

(8/10/2017, 4 μ.μ.)

Διαγόρας Βραχνέικων - Τσικλητήρας Πύλου

ΠΑΟ Βάρδας - Αστέρας Βλαχιώτη

Παναρκαδικός - Αστέρας Αμαλιάδας

Πανηλειακός - Καλαμάτα

Παλληξουριακός - Λεωνίδιο

Ζάκυνθος - Αχαϊκή

 

Ζαλίκας: “Συνεχίζουμε παρά τις αντιξοότητες...”

Για αντιξοότητες και εσωτερικά θέματα, στα οποία όμως δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα, μίλησε μετά το ματς ο Νίκος Ζαλίκας. Αγωνιστικά, ο προπονητής της Καλαμάτας δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών.

“Είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και παίξαμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε βαθμό που δεν το περιμένουμε. Υπάρχουν αντιξοότητες και εσωτερικά θέματα να επιλύσουμε, τα οποία πρέπει να μένουν στην ομάδα και δεν είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που να παίρνει αποτελέσματα και να προσφέρει θέαμα. Μετά την ευκαιρία της Αχαϊκής στο 2’ ανεβήκαμε, μας βοήθησε το γκολ και στην συνέχεια τα παιδιά ανταποκρίθηκαν απόλυτα. Κρατάμε το αποτέλεσμα και τα θετικά και θα αναλύσουμε τα αρνητικά για να είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια. Είναι ένα πρωτάθλημα – εφεύρεση με μόνο 22 αγωνιστικές και έχουμε δύσκολο δρόμο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ζαλίκας.

Ο Γιάννης Καλογερόπουλος, εκ των κορυφαίων της Καλαμάτας χθες, σημείωσε πως η Καλαμάτα ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, είχε δουλέψει το ματς ανταπεξήλθε στις δυσκολίες της πρεμιέρας. “Γίνεται καλή προσπάθεια, συνεχίζουμε ταπεινά και κοιτάζουμε πλέον το ματς με τον Πανηλειακό”, κατέληξε ο Μεσσήνιος παίκτης.

Ο προπονητής της Αχαϊκής Αλέξης Γαβριλόπουλος τόνισε: “Είχαμε δύσκολη αποστολή, σε δύσκολη έδρα με καλό αντίπαλο. Κάποια αγωνιστικά προβλήματα δικά μας επηρέασαν την προσπάθεια μας. Αν πετυχαίναμε πρώτοι γκολ στη φάση του 2’ ίσως ήταν άλλη η εξέλιξη. Κρατάμε το πάθος που έδειξαν τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων έπαιξαν πρώτη φορά στη Γ’ εθνική.

Πέρυσι έπεφτε μια ομάδα, φέτος πέφτουν πέντε, οπότε ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό για να μείνουμε”.

Ο παίκτης της Αχαϊκής Νίκος Αναγνωστόπουλος τόνισε πως η ομάδα του έκανε καλή προσπάθεια σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που ίσως στο τέλος είναι αυτή που θα κερδίσει την άνοδο.