Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 13:35

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: "Αφεντικό" με το... καλημέρα

Γράφτηκε από τον

Εχοντας πατημένο το... γκάζι από τις μεγάλες προκρίσεις στο κύπελλο επί Αγρα και Εράνης, ο Πάμισος αναδείχθηκε νικητής και στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α' τοπικής επί του Πανθουριακού με 1-0.

Ετσι πήρε με το... καλημέρα κεφάλι στη βαθμολογία, κερδίζοντας μάλιστα εκτός έδρας τον άμεσο ανταγωνιστή του για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Νησιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν απόλυτα δίκαια το τρίποντο χάρη σε ένα γκολ του Βαγγέλη Λαθύρη στο 55'. Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο παρουσία 500 περίπου θεατών, εκ των οποίων 200 και πλέον φίλοι του Παμίσου που χειροκρότησαν την ομάδα τους, τόσο για τη νίκη όσο και για τη "γεμάτη" εμφάνιση.

Στον αντίποδα ο Πανθουριακός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, είχε προβλήματα στην αμυντική λειτουργία αλλά και στη δημιουργία στην επίθεση, και αν δεν είχε τον Σταθά κάτω από τα δοκάρια, θα είχε ηττηθεί στο ντέρμπι με μεγαλύτερη διαφορά.

"Πράσινη" υπεροχή μετά το 20'

Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν καλύτερα στο ματς και με τον Χ. Τρίψα να παίρνει πρωτοβουλίες, είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο. Στο 10' ο Χ. Τρίψας έδωσε κάθετα στον Χελά που άνοιξε πολύ το κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Αντωνόπουλο να βγει και να απομακρύνει.

Στο 23' το ξαφνικό σουτ του Χ. Τρίψα απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Κάπου εκεί κόπασε η επιθετικότητα της ομάδας του Γ. Αργυρόπουλου, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία με τους Ηλιόπουλο, Παπαδόπουλο και Λαθύρη σε σπουδαία μέρα. Στο 24' ο Λαθύρης βρέθηκε σε επίκαιρη θέση από δεξιά, το σουτ που επιχείρησε όμως ήταν άστοχο.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 33' για λογαριασμό της ομάδας της Μεσσήνης... Ο Παπαδόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μπίσα που πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Α. Μαντζούνη συνέχισε να υπερέχει και στο 37' ο Μπίσα έδωσε στον Δαραμάρα που ολιγώρησε, δεν έδωσε καλή πάσα στον Λαθύρη και ο Δημητρακόπουλος απομάκρυνε.

Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λαθύρη έδιωξε σε κόρνερ ο Σταθάς.

Στο 41' και πάλι ο Λαθύρης νικήθηκε στο τετ αα τετ από τον Σταθά που έκανε έγκαιρη έξοδο.

Ο Πανθουριακός απείλησε και πάλι στο 44' με το σουτ του Χ. Τρίψα να κοντράρει στον Μπαστακό και να φεύγει κόρνερ.

Μπίσα, Λαθύρης και 0-1 στο 55'

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Αργυρόπουλος έκανε αλλαγές μιας και δεν ήταν ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του. Βγήκαν από το ματς οι Τριανταφυλλάκης και Χελάς και στις θέσεις τους μπήκαν οι Παντσιώτης και Πανταζής, χωρίς όμως να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του.

Στο 55' ο Μπίσα έκανε κούρσα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Λαθύρη, ο οποίος με πλασέ στην δεξιά γωνία έγραψε το 0-1.

Ηταν ένα γκολ που δικαιούνταν ο Πάμισος βάσει της εμφάνισής του. Η ομάδα της Θουρίας δεν είχε αντίδραση μετά το γκολ, με τα ατού του σε κακή μέρα και τους νησιώτες με πρέσινγκ να μην αφήνουν περιθώρια να απειληθεί η εστία του Αντωνόπουλου.

Ευκαιρίες και για 2ο τέρμα

Ο Πανθουριακός αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες και αυτός που άγγιξε το γκολ ήταν ο Πάμισος στο 76'... Ο Ηλιόπουλος με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Λαθύρη μέσα στην περιοχή που πλάσαρε, όμως ο Κλουβάτος απομάκρυνε πριν τη γραμμή.

Το ματς ήταν στα μέτρα των "πρασίνων" και το μόνο που είχε να επιδείξει ο Πανθουριακός ήταν ένα σουτ του Πανταζή στο 88' που κόντραρε στον Μπαστακό να βγήκε κόρνερ.

Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους... Στο 89' ο Μπίσα βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε με τον Σταθά να αποκρούει... Το ίδιο έκανε ο έμπειρος γκολκίπερ και στο 91' σε πλασέ του Σταματελόπουλου.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη που ήταν κοντά στις φάσεις και ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί, η Αθανασοπούλου και ο Αδαμόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Γ. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης (46' Παντσιώτης), Δημητρακόπουλος (85' Οδεμισώτης), Κλουβάτος, Αργυρόπουλος, Χ. Τρίψας, Μουστάκας, Χελάς (46' Πανταζής), Κουρούπης (71' Βυζάς), Μουλιάτος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Βέλλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Μπερερής (81' Αριστομενόπουλος), Παπαδόπουλος (59' Κατσιβαρδέας), Μωράκης, Ηλιόπουλος, Δαραμάρας (72' Σταματελόπουλος), Λαθύρης (92' Μπογκντάνι), Μπίσα.


Τίμησαν τη μνήμη του Πετρόγιαννη

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Πανθουριακό να τιμά τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Γιάννη Πετρόγιαννη.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Θουρίας Αγαθοκλής Χριστόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στον πατέρα του άτυχου ποδοσφαιριστή, Γιώργο Πετρόγιαννη. Ακόμη όλοι οι ποδοσφαιριστές άφησαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στη φωτογραφία του Γιάννη Πετρόγιαννη και κατόπιν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 27 του χρόνια.