Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 13:55

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΒΑΡΔΑ 0-0: Πρεμιέρα χωρίς συγκινήσεις

Γράφτηκε από τον

Στο 0-0 έμειναν χθες στην Πύλο ο τοπικός Τσικλητήρας και η Βάρδα, στη μοναδική “λευκή” ισοπαλία στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Χωρίς γκολ είχε ολοκληρωθεί και το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, με τη διαφορά ότι τότε ήταν “μαγική εικόνα” με τις δύο ομάδες να έχουν δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Δίκαιη μοιρασιά σ' ένα κακό ματς

Αντίθετα το φετινό 0-0 μαρτυρά την εικόνα της αναμέτρησης, που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους την παρακολούθησαν. Ενδεικτικό ότι οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Τσικλητήρας αγωνίστηκε μάλιστα στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ακασού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’.

Η ομάδα της Πύλου, έχοντας 300 φίλους στο πλευρό της, ήθελε να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε με τον Μπροκάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σβίγκο, Αμπραχαμιάν στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας και τους Μπίζο, Αλιού στο κέντρο των μετόπισθεν. Οι Μούσα, Ακασού συνέθεταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας δεξιά τον Πύλιο και αριστερά τον Γιαννόπουλο, ενώ ο Τσάτσος έπαιξε πίσω από τον Οντσβόνγκ, που λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μετά από 120 δευτερόλεπτα.

Ηταν το 2ο λεπτό, όταν ο Τσάτσος άνοιξε δεξιά για τον Πύλιο που σέντραρε και ο Οντσβόνγκ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Καπούταγλης ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε. Η Βάρδα μετά το δεκάλεπτο ισορρόπησε το ματς και στο 12’ απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Περ. Πολίτης σέντραρε από δεξιά και ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε μόνος στο β’ δοκάρι, αλλά το σουτ στην κίνηση δεν βρήκε στόχο. Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις στο πρώτο μέρος. Το ματς πήγε στη δύναμη και στις μονομαχίες, με τον Τσικλητήρα να έχει μεν περισσότερη ώρα την μπάλα, αλλά να αδυνατεί να βρει διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Στο 28’ θα μπορούσε πάντως ο Κόλλιας να δείξει την άσπρη βούλα, όταν ο Πύλιος τσίμπησε την μπάλα από το Χύσα, μέσα στην περιοχή.

Οι Πυλιώτες φώναξαν για πέναλτι και στο 44’σε χέρι του Ανδριέλου, αλλά ο ρέφερι έκρινε ότι ήταν ακούσιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βάρδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, χωρίς όμως και αυτή να μπορεί να πατήσει περιοχή. Με εξαίρεση τη φάση του 61ου λεπτού, όπου ο Αμπραχαμιάν δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, αλλά ο Ντόμας που επωφελήθηκε σούταρε άσχημα άουτ.

Αποβλήθηκε στο 78' ο Ακασού

Οσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες φαίνεται πως συμβιβάζονταν με την ισοπαλία και μόνο από κάποια στημένη φάση μπορεί να άλλαζε το σκηνικό. Αυτό που άλλαξε πάντως ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, μιας και στο 78’ ο Ακασού είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λιόση στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Τσικλητήρας με 10 παίκτες κοίταξε περισσότερο στη συνέχεια να κρατήσει το βαθμό και το πέτυχε σχετικά εύκολα, μιας και η Βάρδα έχει να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Καρούτη στο 93’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μπροκάκης, Σβίγκος, Μπίζος, Ακασού, Αλιού, Μούσα, Πύλιος (90’ Μάραντος), Αμπραχαμιάν (65’ Μανιδάκης), Οντσβόνγκ (93’ Κοτσοβός), Τσάτσος, Γιαννόπουλος (83’ Κωστόπουλος).

ΒΑΡΔΑ: Καπούταγλης, Λιόσης (83’ Μάζης), Χύσα, Νικολόπουλος, Δημητρίου, Ανδριέλος, Γ. Πολίτης (68’ Καρούτης), Ντόμας (75’ Καλογερόπουλος), Μελετίδης (90’ Ράλλης), Κωνσταντινίδης, Περ. Πολίτης.