Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 18:16

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-0: Χωρίς να φορτσάρει

Γράφτηκε από τον

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και δίχως να φορτσάρει ο Απόλλωνας μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κερδίζοντας με 2-0 το Ασπρόχωμα.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου που εντυπωσίασε στο κύπελλο έχοντας φτάσει στα ημιτελικά, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε εύκολα στο τρίποντο. Η εμφάνιση της πάντως ήταν μέτρια με βάσει της δυνατότητες που έχει, όμως έστω κι έτσι πήρε τη νίκη χωρίς να κινδυνεύσει από το αδύναμο Ασπρόχωμα.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με καθαρά αμυντική τακτική και τηρουμένων των αναλογιών δεν τα πήγαν άσχημα, χωρίς πάντως να απειλήσουν επιθετικά.

Προηγήθηκε στο 22' με Μιχαλόπουλο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωχελικά στο ματς, όμως ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία... Ηταν το 22’ με τον Μανωλόπουλο να δίνει στον Μιχαλόπουλο και εκείνος με σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Στραβάκου απέκρουσε ο Σακκάς.

Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου οι “ασπρόμαυροι” πίεσαν την εστία του Ασπροχώματος και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες... Στο 42’ ο Γκελγκέρια με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 44’ το σουτ του Μανωλόπουλου απομάκρυνε ο Σακκάς.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να ελέγχει το ματς και το Ασπρόχωμα να απειλεί για πρώτη φορά στο 52’ όταν ο Ζαφειρόπουλος βρήκε τον Α. Ηλιόπουλο που πλάσαρε και ο Τσιγάρος απέκρουσε.

Στο 62’ ο Αλεξόπουλος έδωσε τα τακουνάκι στον Μιχαλόπουλο που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ.

Ο Γκελγκέρια το 2-0 στο 71'

Ο Απόλλωνας έφτασε στο 2-0 στο 71’ όταν ύστερα από εξαιρετική συνεργασία Αλεξόπουλου, Μανωλόπουλου και Γκελγκέρια, ο τελευταίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σακκά.

Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής Νικολόπουλος και οι βοηθοί του Κομπιλίρης και Ρηγόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Περιβολάρης, Λαγωνικάκος (55’ Παυλάκος), Παπαδέας, Κακαλής, Αλεξόπουλος (80’ Πανταζής), Τσουλάκος, Παλιατσέας (14’ λ. τρ. Μιχαλόπουλος), Μανωλόπουλος (72’ Διονυσόπουλος), Στραβάκος, Γκελγκέρια.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Σακκάς, Ε. Χρονόπουλος, Ντεμάρκου (55’ Μουράτι), Λούτα, Α. Χρονόπουλος (92’ Γιαμαρέλος), Παπανικολόπουλος, Π. Ηλιόπουλος (68’ Σακκάς), Α. Ηλιόπουλος (89’ λ.τρ. Παχτίτης), Γυφτέας, Κουραμπάς, Ζαφειρόπουλος.