Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017 14:51

To 2006 το τελευταίο διπλό της Καλαμάτας στον Πύργο

Γράφτηκε από τον
To 2006 το τελευταίο διπλό της Καλαμάτας στον Πύργο

Πανηλειακός και Καλαμάτα θα βρεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο, στο παραδοσιακό Πελοποννησιακό ντέρμπι που πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Η τελευταία νίκη της Καλαμάτας στον Πύργο επί του Πανηλειακού σημειώθηκε το Φεβρουάριο του 2006, στο πλαίσιο της Β’ εθνικής.

Μία ισοπαλία και μία ήττα στις 2 τελευταίες επισκέψεις 

Βέβαια από τότε και μετά, η Καλαμάτα έπαιξε μόλις δύο φορές στον Πύργο, μια απολογισμό μια ήττα και μια ισοπαλία.

Στο ματς του 2006 η Καλαμάτα, που είχε στον πάγκο τον Στράτο Βουτσακέλη, είχε νικήσει με 3-2 τον Πανηλειακό, σε ένα χορταστικό ματς παρότι είχε γίνει υπό βροχή.

Στο 4’ ο Μιλόσκοβιτς πέτυχε το 0-1 και στο 29’ ο Σεντεμέντες με αυτογκόλ ισοφάρισε για τον Πανηλειακό. Στο 55’ ο Μπρης είχε πετύχει το 2-1 για τους γηπεδούχους όμως η Καλαμάτα έκανε την ανατροπή και με τέρματα του Πουλάκου στο 63’ και του Σπυριδάκη στο 76’ με πέναλτι έφτασε στο τελικό 2-3.

Για την Καλαμάτα είχαν παίξει οι Παπαδόπουλος, Καλαφάτης, Σεντεμέντες, Μπριλάκης, Καλαγκάνης, Σπυριδάκης, Τάσιτς, Κατσόγλου (62’ Τζανετάκος), Μιχελής (66’ Στάικος), Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος (90’ Μαρρής).

Το περσινό παιχνίδι

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων έγινε πέρυσι στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η “Μαύρη Θύελλα” είχε επικρατήσει με 3-2 στον νοκ άουτ αγώνα που είχε γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είχε προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης όπου στην συνέχεια αποκλείστηκε από το Κερατσίνι.

Η ταυτότητα του αγώνα είχε ως εξής:

Καλαμάτα – Πανηλειακός 3-2

(Καντούτσης 2’, Αθανασόπουλος 22’, Καλαντζής 41’ - Βλαχόπουλος 20’, Μπεγλεκτζής 79’).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (86' Σαραντόπουλος), Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος (77' Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (83' Σταματελόπουλος), Μπεγέτης.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Μπουρνέλης (46 Παπαπέτρου), Χατζηστάμου (74' Παναγόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Πλαστουργός (46' Σκοζάι), Στούπης, Μπεγλεκτζής, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.

Οι τελευταίες κόντρες τους στην Γ’ εθνική

Στο πλαίσιο της Γ’ εθνικής, οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες ξανά μετά από τέσσερα χρόνια. Οι τελευταίες κόντρες τους στο πλαίσιο της Γ' εθνικής ήταν την σεζόν 2011-2012 και την σεζόν 2012-2013.

Στις τέσσερις αναμετρήσεις τους εκείνες τις δύο σεζόν η ισοπαλία ήταν το κυριάρχο αποτέλεσμα μιας και στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς ενώ υπάρχει και το 4-1 του Πανηλειακού στον Πύργο τη σεζόν 2011-2012.

Ηττα στον Πύργο και η χαμένη ευκαιρία στο β' γύρο

Τη σεζόν 2011-2012 η Καλαμάτα επέστρεψε στην Γ' εθνική μετά την περιπέτεια της προηγούμενης σεζόν στην Δ' εθνική. Την 9η αγωνιστική πήγε στον Πύργο για να παίξει με τον Πανηλειακό έχοντας ακόμη υψηλές φιλοδοξίες για συμμετοχή στα πλεί οφ ανόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-1 εκμεταλλευόμενοι την κακή μέρα του Κοψαχείλη και της αμυντικής γραμμής της Καλαμάτας αλλά και την αποτελεσματικότητα τους αφού σκόραραν σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η ταυτότητα του αγώνα είχε ως εξής:

Πανηλειακός - Καλαμάτα 4-1

(Μπράβος 37', Λώττας 45', Νικολόπουλος 53', Θωνιάτης 66' - Κρητικός 77').

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κοψαχείλης, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος (58' Αθανασόπουλος), Ρουμπουλάκου, Αλεξανδρόπουλος, Τσαγκαράκης, Πετρουζέλλης (46' Μπεγέτης), Τσιμικλής, Κρητικός, Πούτσι (46' Τσόπελας), Τριανταφυλλάκης.

Στο β' γύρο οι ομάδες έπαιξαν στην Καλαμάτα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και η Καλαμάτα - που στο μεταξύ είχε τον Μπένο στον πάγκο αντί του Μάνα που ήταν στον πρώτο γύρο - καιγόταν για το τρίποντο που πιθανότατα θα την έβαζε στα πλέι οφ ανόδου. Ωστόσο οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Δημοτικό Στάδιο και η Καλαμάτα έμεινε εκτός πλεί οφ.

Η ταυτότητα του αγώνα είχε ως εξής:

Καλαμάτα - Πανηλειακός 0-0

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Τριανταφυλλάκης, Τσόπελας (46' Ρουμπουλάκου), Μπλέτσας (62' Πρετρουζέλλης), Ψυχογιόπουλος, Τσαγκαράκης, Τσιμικλής, Δασκαλάκης (71' Μπεγέτης), Αλεξανδρόπουλος, Κρητικός, Πούτσι.

Δύο ισοπαλίες με 1-1 τη σεζόν 2012-2013

Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες έπαιξαν στον Πύργο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η Καλαμάτα - που είχε τον Μπένο στον πάγκο - μάλιστα είχε φτάσει κοντά στο διπλό καθώς προηγήθηκε με τον Καούνο και στην συνέχεια ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ηλιόπουλου για το 0-2. Τελικά ο Πανηλειακός ισοφάρισε σε 1-1 στο β' ημίχρονο

Η ταυτότητα του αγώνα είχε ως εξής:

Πανηλειακός - Καλαμάτα 1-1

(Φράγκος 62' - Καούνος 3')

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ζαρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Τρίψας, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Ανδρεόπουλος, Ηλιόπουλος (72' Μπράχο), Γεωργιόπουλος (46' Καντούτσης), Τσιμικλής, Πασάς, Καούνος (69' Αθανασόπουλος).

Στο παιχνίδι του β' γύρου η Καλαμάτα δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο καθώς ήταν τελευταία, με τους Κακαλέτρη και Σακελλαρόπουλο στον πάγκο αφού είχε περάσει νωρίτερα από τον πάγκο και ο Γέφτοβιτς. Ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος σε αυτό το ματς αλλά η Καλαμάτα απέφυγε την ήττα με γκολ του Ψυχογιόπουλου στις καθυστερήσεις.  Η ταυτότητα του αγώνα είχε ως εξής:

Καλαμάτα - Πανηλειακός 1-1

Ψυχογιόπουλος 96' - Βλαχόπουλος 33')

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Τσόπελας (67' Τρίψας), Σκαρλάτος, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τσιμικλής, Νουχάνοβιτς, Πούτση, Σαραντόπουλος (71' Γεωργιόπουλος), Ηλιόπουλος, Γκαλίν (64' Βασίλεφ).