Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 11:08

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ετοιμη για το ντέρμπι με Πανηλειακό

Γράφτηκε από τον

Χωρίς τον κόσμο της (δεν έδωσαν εισιτήρια οι γηπεδούχοι), αλλά με πίστη για θετικό αποτέλεσμα θα ταξιδέψει για τον Πύργο η Καλαμάτα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό στο μεγάλο πελοποννησιακό ντέρμπι του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Ενα ματς που θα διεξαχθεί τελικά αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ., έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, με δεδομένο ότι την Κυριακή υπάρχει και το παιχνίδι του Κόροιβου με τον Αρη για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, αλλά και το ποδοσφαιρικό ματς της Γ’ εθνικής ανάμεσα στη Βάρδα και τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Η Καλαμάτα μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Αχαϊκής, θέλει να φύγει αλώβητη από μια πολύ δύσκολη έδρα, παίρνοντας βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Νίκος Ζαλίκας πριν από τη χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, έδειξε βίντεο από το εκτός έδρας ματς του Πανηλειακού με τον Αστέρα Βλαχιώτη (1-1) τονίζοντας στους παίκτες τα θετικά, αλλά και αρνητικά της ομάδας της Ηλείας. Το ευχάριστο για τον τεχνικό της “Μαύρης Θύελλας” είναι ότι εξέτισε την ποινή του ο Τσουλάκος, αποθεραπεύτηκε ο Χελάς και εκδόθηκε το δελτίο του Παπουτσογιαννόπουλου.

Ετσι το μοναδικό ερωτηματικό για το ντέρμπι είναι ο Ρονκάτο, καθώς δεν εκδόθηκε ούτε χθες το δελτίο του. Οι Τσουλάκος και Παπουτσογιαννόπουλος διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, το οποίο δεν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα. Η Καλαμάτα έκανε άλλωστε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα και ο Ν. Ζαλίκας αντιμετωπίζει “ευχάριστο πονοκέφαλο” αναφορικά με τον καταρτισμό της 11άδας.

Η προετοιμασία για τον Πανηλειακό θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Ποκόνγκ και Νινιός

Ο Μούσα Ποκόνγκ δεν ήρθε τελικά χθες στην Καλαμάτα, καθώς φαίνεται να έχει πρόταση και από ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, με το μάνατζερ του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού να ζητά από τη διοίκηση της Καλαμάτας να προσμένει λίγο ακόμα για την τελική του απόφαση. Η μεταγραφή πλέον έχει δυσκολέψει αρκετά και στη “Μαύρη Θύελλα” έχουν αρχίζουν να εξετάζουν εναλλακτικές περιπτώσεις αν τελικά ο πρώην ποδοσφαιριστής του Κισσαμικού δεν δεχτεί να φορέσει τη φανέλα της Μεσσηνιακής ομάδας.

Στο μεταξύ ο Δήμος Νινιός που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Καλαμάτα, στο Μεσσηνιακό και σε άλλες ομάδες εντός και εκτός Μεσσηνίας, παίρνει μέρος το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις και ενδέχεται να αποκτηθεί.

Τσάκωνας: “Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα”

Για αντιξοότητες και εσωτερικά θέματα, στα οποία όμως δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα, μίλησε μετά το ματς με την Αχαϊκή ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας.

Ο Δημήτρης Τσάκωνας, ωστόσο, δήλωσε χθες στο “Notosport” ότι; “Ολα κυλούν σωστά στην ομάδα. Κάναμε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα, πήραμε τη νίκη και εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Ζαλίκας, να τον ρωτήσετε να σας πει”, καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας. Ο κ. Ζαλίκας ρωτήθηκε βέβαια στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αλλά την απάντηση την κράτησε για τον εαυτό του.

Πάντως θυμίζουμε ότι δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών της Καλαμάτας.