Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 19:33

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-1: Πήρε σπουδαίο βαθμό στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η χθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο του Μελιγαλά, όπου ο τοπικός Εθνικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με το Ασπρόχωμα.

Οι γηπεδούχοι, μπήκαν με διάθεση για νίκη στο παιχνίδι και το έδειξαν με τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στην εστία του Γ. Σακκά, όμως μόλις μία φορά κατόρθωσαν να σκοράρουν, αλλά αυτό το γκολ δεν έφτανε ώστε να πάρουν τους τρεις πόντους. Δημιούργησαν και έχασαν τις πιο πολλές ευκαιρίες στο α’ 45λεπτο, ενώ άνοιξαν το σκορ στις αρχές του β’ ημιχρόνου και με λίγη τύχη στα τελευταία λεπτά, θα μπορούσαν αν έβρισκαν δίχτυα στις προσπάθειες των Καραγιάννη και Σαραντόπουλου να φτάσουν στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν στόχο να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους και κατόρθωσαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του τελευταίου 15λεπτου να ισοφαρίσουν και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Ενα αρκετά καλό αποτέλεσμα μέσα σε μια δύσκολη έδρα, που εκτός από τη βαθμολογική έχει και ψυχολογική σημασία ώστε να αντιμετωπίσει τη συνέχεια.

 

Τα γκολ

Στο 58’ από κόρνερ του Σπανού, ο Καραγιάννης έπιασε την κεφαλιά, παρά την πίεση αμυντικών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 73’ μετά από φάουλ του Αρ. Ηλιόπουλου ο Παπανικολόπουλος με προβολή σημείωσε το 1-1.

Οι καλές στιγμές

Μόλις στο 1ό λεπτό σουτ του Μουρούσια απέκρουσε ο Γ. Σακκάς, ενώ στο 3’ ο Καραγιάννης με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 7’ μετά από ωραία ενέργεια ο Καπόγλης από τα πλάγια απέφυγε δύο αντίπαλους και έκανε τη σέντρα για τον Καραγιάννη αυτός σούταρε αμέσως για να αποκρούσει εξ επαφής ο Γ. Σακκάς σε κόρνερ. Στο 9’ δυνατό σουτ του Χότζα και πάλι ο Γ. Σακκάς απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 12’ ο Σαραντόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 15’ ο Καπόγλης απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε για να αποκρούσει και πάλι ο Γ. Σακκάς και στην επαναφορά, ο Σαραντόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 17’ σουτ ο Αρ. Ηλιόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με σουτ έξω περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 24’ μετά από ωραία συνεργασία των Μουρούσια, Καραγιάννη ο τελευταίος “έκοψε” την μπάλα στον Χότζα, αυτός έκανε το σουτ και ξανά ο Γ. Σακκάς απέκρουσε εξ επαφής. Στο 32’ ο Σπανός έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 38’ σουτ του Καρατζούλια από καλή θέση απέκρουσαν οι αμυντικοί και στην επαναφορά ο Χότζα έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 80’ σουτ του Καραγιάννη από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 82’ ο Γυφτέας σε ευνοϊκή θέση για γκολ κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει. Στο 86’ ο Αρ. Ηλιόπουλος μπήκε στην περιοχή και αντί να σουτάρει για γκολ έκανε σέντρα για συμπαίκτη του, χάνοντας την ευκαιρία για βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Στο 92’ ο Σαραντόπουλος είχε με τη σειρά του την ευκαιρία για να σκοράρει όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Γ. Σακκά, έκανε το διαγώνιο ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Καπόγλης (46’ Διακουμάκος), Μακρής, Χαραλαμπόπουλος, Αλεβίζος, Καρατζούλιας, Σπανός, Καραγιάννης, Σαραντόπουλος, Μουρούσιας (75’ Π. Κανελλόπουλος), Χότζα.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γ. Σακκάς , Ε. Χρονόπουλος, Ντεμάρκου (70’ Μουράτι), Λούτα, Α. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Π. Ηλιόπουλος (89’ Ι. Σακκάς), Ρ. Χατζηπαναγιώτης, Κουραμπάς (46’ Ζαφειρόπουλος), Γυφτέας, Αρ. Ηλιόπουλος.

Παρελθόν ο Χαραλαμπόπουλος

Παρελθόν από την ομάδα του Μελιγαλά, αποτελεί ο νεαρός Πέτρος Χαραλαμπόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να ακολουθήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα του Εθνικού και αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τον Αστέρα Αρφαρών.