Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 16:54

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-0: Τρίτη σερί νίκη αλλά με άγχος

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-0: Τρίτη σερί νίκη αλλά με άγχος

 

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 ο Πανθουριακός νίκησε δίκαια χθες την Κυπαρισσία στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και παραμένει σε απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή της Α’ τοπικής.

Ο φιλόδοξος σύλλογος ξεκλείδωσε την άμυνα του ΑΟΚ στο τελευταίο τέταρτο. Ο Μουλιάτος στο 76’ έκανε το 1-0, ο Χρ. Τρίψας στο 80’ το 2-0 και το σκορ έκλεισε ο Χελάς στο 87’. Οι γηπεδούχοι σε διάστημα 11 λεπτών, πανηγύρισαν λοιπόν τρεις φορές και πήραν το τρίτο σερί τρίποντο, μετά από αυτά με Τέλλο Αγρα και Αναγέννηση Παραλίας, ενώ οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν για δεύτερη σερί αγωνιστική (μετά το 2-4 από τον Πάμισο).

Η Κυπαρισσία στάθηκε καλά, αλλά στο τέλος φάνηκε να μένει από δυνάμεις, μη έχοντας και βάθος στο ρόστερ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν στον πάγκο, παίκτες όπως οι Δημητρακόπουλος και Πανταζής. Από τα πόδια του δεύτερου ξεκίνησε η φάση του 1-0, ενώ οι Δημητρακόπουλος και Πανταζής συνεργάστηκαν στη φάση του 3-0, όπου την μπάλα στα δίκτυα έστειλε ο Χελάς.

Ο Πανθουριακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα ή με στημένα.

Στο 3’ ο Μουλιάτος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λαμπρόπουλος απομάκρυνε και στην επόμενη φάση ο Χρ. Τρίψας με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 7’ με το φάουλ του Χατζηαράπη που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 23’ ο προωθημένος Κλουβάτος έπιασε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χρ. Τρίψας με φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης στο 40’ έκανε το γυριστό σουτ χωρίς και πάλι να βρει στόχο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Κλουβάτος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από το οριζόντιο, έπειτα από κόρνερ του Χρ. Τρίψα.

Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 55’ με το Χελά να παίρνει την κεφαλιά και τον Ανδρουτσή να διώχνει την μπάλα στη γραμμή.

Στο 56’ η Κυπαρισσία βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, όμως ο Κωνσταντόπουλος από δεξιά καθυστέρησε να δώσει στον Κοσμά, που θα βρισκόταν τετ α τετ με τον Σταθά και η ευκαιρία χάθηκε

Οσο περνούσε η ώρα ο Πανθουριακός ανέβαζε τις γραμμές του για να βρει το γκολ της νίκης και άφηνε περισσότερους χώρους.

Στο 73’ ο Κωνσταντόπουλος πήρε την μπάλα με πλάτη μέσα στην μεγάλη περιοχή, σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Ι. Τρίψα

Στο 74’ ο Βατσής μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, αλλά βγήκε πλάγια και το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Σταθάς.

Το ματς πλέον είχε ανοίξει και στο 75’ ο Μουλιάτος έχασε μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας από κοντά άουτ από το κάθετο. Στο 76’ όμως από πάσα του Πανταζή, ο Χελάς βγήκε τετ α τετ με τον Λαμπρόπουλο, που έκανε έξοδο, τσίμπησε την μπάλα και ο Μουλιάτος σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χρ. Τρίψας με εξαιρετικό μακρινό σουτ έγραψε το 2-0 και έδιωξε οριστικά το άγχος από τους γηπεδούχους, που έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους στο 87’. Δημητρακόπουλος, Πανταζής, άλλαξαν την ,μπάλα έξω από την περιοχή και ο Χελάς που ήταν ο τελικός αποδέκτης με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-0, παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ, που βρήκε την μπάλα.

Στο 88’ ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε το σουτ το Χελά και στην επαναφορά ο Πανταζής έκανε το σουτ, αλλά ο Ζαφείρης έδιωξε πάνω στη γραμμή και κράτησε το 3-0.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς την Αθανασοπούλου και τον Σταυρόπουλο.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Παντσιώτης, Δρογγίτης (81’ Δημητρακόπουλος), Κλουβάτος, Μουστάκας (68’ Πανταζής), Αργυρόπουλος, Χρ. Τρίψας, Μουλιάτος (85’ Κουρούπης), Τριανταφυλλάκης (54’ Βυζάς), Χελάς.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος (85’ Κ. Παναγιωτόπουλος), Τσιμόπουλος, Χατζηαράπης, Βατσής, Κοσμάς (71’ Θεοχαρόπουλος).