Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 12:37

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό με Παναργειακό

Γράφτηκε από τον

 

Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής διακόπτεται αυτό το Σαββατοκύριακο και έτσι ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας προγραμμάτισε ένα φιλικό ματς με ομάδα της ίδιας κατηγορίας προκειμένου να μην μείνουν σε απραξία οι παίκτες.

Σήμερα λοιπόν η “Μαύρη Θύελλα” θα ταξιδέψει στο Αργος όπου στις 4 μ.μ. θα φιλοξενηθεί από τον Παναργειακό σε ένα αρκετά δυνατό φιλικό τεστ. Η ομάδα της Αργολίδας φέτος είναι στην Γ’ εθνική αλλά σε διαφορετικό όμιλο από την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα ο Παναργειακός συμμετέχει στον 7ο όμιλο όπου σε τρία ματς μέχρι τώρα μετρά μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα έδωσε φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη (νίκησε 7-1) όπου έπαιξαν κυρίως όσοι δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα ενώ δοκιμάστηκε και ο 19χρονος επιθετικός Νεκτάριος Βαρουξάκης. Αντίθετα, σήμερα στο Αργος θα παίξουν κυρίως οι βασικοί. Τραυματίες είναι πάντως οι Παπουτσογιαννόπουλος και Ορ. Νικολόπουλος. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα μετρά 2 νίκες σε 2 ισοπαλίες στα 4 πρώτα ματς πρωταθλήματος και βρίσκεται στην τρίτη θέση του 5ου ομίλου, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας. Το επόμενο ματς πρωταθλήματος είναι αυτό με τον Τσικλητήρα στην Πύλο που θα γίνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Τέσσερις ομάδες κρατούν το μηδέν

Μια από τις μόλις τέσσερις ομάδες των 8 ομίλων της Γ’ εθνικής που κρατούν ακόμη ανέπαφη την εστία της είναι η Καλαμάτα. Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, κάτι που έχουν πετύχει μόνο τρεις ομάδες ακόμη. Συγκεκριμένα, ο Αρης Παλαιοχωρίου στον 2ο όμιλο δεν έχει δεχθεί γκολ σε 5 μάλιστα αγώνες, ενώ οι άλλες δύο ομάδες που κρατούν το μηδέν παθητικό είναι ο Εθνικός στον 6ο όμιλο (σε 4 ματς) και ο Διαγόρας Ρόδου επίσης στον 6ο όμιλο (σε 3 ματς).

Αμυντικά, λοιπόν η Καλαμάτα πάει εξαιρετικά, έχοντας μάλιστα παίξει και δύο ντέρμπι εκτός έδρας με Πανηλειακό και Αστέρα Βλαχιώτη. Στο γκολ εστιάζεται μέχρι τώρα το πρόβλημα καθώς οι Μεσσήνιοι έχουν μείνει στο μηδέν στα δύο εκτός έδρας ματς που έχουν δώσει και έχουν πετύχει συνολικά 3 γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

Η επιστροφή των οργανωμένων

Στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Σπάρτη είχαμε την πρώτη οργανωμένη εκτός έδρας παρουσία φιλάθλων της “Μαύρης Θύελλας”. Θυμίζουμε πως το κομμάτι των οργανωμένων απείχε από το γήπεδο πέρυσι (με εξαίρεση τα μεμονωμένα ματς με Πανηλειακό στο Κύπελλο και τον τελικό του κυπέλλου με την Αναγέννηση) κάτι που συνέβη και στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Μετά το ματς στον Πύργο ωστόσο υπήρξε μια αλλαγή πλεύσης και μια προσπάθεια στήριξης της ομάδας με αποτέλεσμα η Καλαμάτα να έχει τους οργανωμένους κοντά της τόσο στο εντός έδρας ματς με την Βάρδα την 3η αγωνιστική όσο και σε αυτό με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Σπάρτη. Κάτι που σχολιάστηκε πολύ θετικά στο “μελανόλευκο” στρατόπεδο που γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η παρουσία του κόσμου στην εξέδρα.