Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 17:37

ΑΙΑΝΤΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-1: Με Ξεροβάσιλα μόνη και αήττητη στο... ρετιρέ

Γράφτηκε από τον
ΑΙΑΝΤΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-1: Με Ξεροβάσιλα μόνη και αήττητη στο... ρετιρέ

 

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 τοπικής βρέθηκε η Μάνη μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Αίαντα με 1-0.

Οι Μανιάτες ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα από τη νεανική καλαματιανή ομάδα και πήραν το τρίποντο χάρις σε τέρμα του Νίκου Ξεροβάσιλα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ετσι με το δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα βρέθηκαν στο +3 από την δεύτερη θέση και φιλοδοξούν να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αξιοσημείωτο πως η Μάνη είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία, ενώ αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Αίαντα στο πρωτάθλημα.

Ο χθεσινός αγώνας που έγινε στο “Π. Μπαχράμης” ήταν αρκετά καλός ποιοτικά, με γρήγορο ρυθμό, λίγες διακοπές και τις δύο ομάδες να μην παίζουν με σκοπιμότητα.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίθεση άγγιξαν το γκολ... Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Κ. Πουλάκος μπήκε στην περιοχή από αριστερά μετά από ωραία ενέργεια και έκοψε για τον Ξεροβάσιλα που έπιασε το γυριστό σουτ με τους αμυντικούς να απομακρύνουν... Η μπάλα έφτασε όμως στον Μανωλέα που με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δεξί δοκάρι.

Στο 27’ ύστερα από κόρνερ του Ξεροβάσιλα ο Πετριτάι πήρε την κεφαλιά που ήταν όμως άστοχη.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Αίαντας απείλησε, με τον Καλογερόπουλο να σεντράρει από δεξιά και τον Πουλουπάτη με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43’ ο Ξεροβάσιλας έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Καλογερόπουλου, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι. Ο κ. Κουτσαναστάσης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι και πρέπει να είχε δίκιο.

Η ομάδα του Παναγιώτη Πολίμου μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 46’ άνοιξε το σκορ... Ο Μανωλέας μπήκε κατά μέτωπο, την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Ξεροβάσιλα που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά την Μάνη που έψαξε και δεύτερο με τους Δασκαλάκη, Μανωλέα, Ξεροβάσιλα και Πουλάκο να βρίσκονται σε καλή ημέρα.

Στο 52’ ο Ξεροβάσιλας έδωσε δεξιά στον Γιαννόπουλο που πλάσαρε, όμως ο Γιακουμής έδιωξε με τα πόδια.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Γιαννόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε απέκρουσε εκ νέου ο Γιακουμής.

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι και στο 73’ είχαν μια ακόμη καλή στιγμή, όταν ο Δασκαλάκης βρήκε στην περιοχή τον Γιαννόπουλο, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Ο Αίαντας βγήκε μπροστά στο τελευταίο 10λεπτο και έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 86’... Ο Ζαχαριάς έδωσε στον Μασουρίδη που έστρωσε για τον Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος σούταρε για να μπλοκάρει ο Πολυμενέας.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κουτσαναστάση και των βοηθών του Αντωνόπουλου και Νιάρχου.

ΑΙΑΝΤΑΣ: Γιακουμής, Καλογερόπουλος, Ακριστινέι, Παυλέας (8’ λ.τρ. Παπαθεοδωρίδης), Φουρναράκος, Ζαφείρης, Κωστέας (73’ Παπαγιαννόπουλος), Αντωνόπουλος (80’ Κολοκάθης), Κανιώρος (66’ Ζαχαριάς), Πουλουπάτης, Μασουρίδης.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Πολυμενέας, Χατζηπαναγιώτης, Π. Πουλάκος (90’ Αράπι), Πιχιγιόνι, Πετριτάι, Μέτσο, Μανωλέας, Ξεροβάσιλας, Γιαννόπουλος, Δασκαλάκης (80’ Λυμπερόπουλος), Κ. Πουλάκος (70’ Βαλσαμάκης).