Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 18:20

Διαβολίτσι και Ανδρούσα φιγουράρουν στην 5αδα της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Ποιος θα περίμενε πως ύστερα από μόλις 5 αγωνιστικές στην Α' τοπική η διαφορά του πέμπτου από τον έκτο θέση θα ήταν 5 βαθμοί;

Σίγουρα ελάχιστοι ανέμεναν κάτι τέτοιο και συνάμα στην πρώτη πεντάδα να βρίσκονται ομάδες όπως το αήττητο Διαβολίτσι και η Ανδρούσα. Οι δύο συγκεκριμένες μαζί με τον Απόλλωνα είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι στιγμής της πρώτης κατηγορίας. Ο Απόλλωνας ήταν γνωστό πως είχε μία δυνατή ομάδα, αλλά δεν είναι και εύκολο να έχεις το απόλυτο νικών σε 5 αγωνιστικές και να έχεις περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου...

Συνάμα η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου διαθέτει την καλύτερη επίθεση

με 17 γκολ και την καλύτερη άμυνα (μαζί με Θουρία και ΑΟΔ) με 2 γκολ παθητικό.

Το Σάββατο φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Ολυμπιακό που ακόμη δεν έχει σκοράρει μετά από πέντε αγώνες!

Δίκαια λοιπόν οι ασπρόμαυροι βρίσκονται στην κορυφής της βαθμολογίας και μένει να δούμε που μπορούν να φτάσουν. Το πρόγραμμα πάντως τις προσεχείς αγωνιστικές είναι αρκετά δύσκολο και πρώτος... σκόπελος είναι την Κυριακή στο Διαβολίτσι απέναντι στον εξαιρετικό φέτος ΑΟΔ. Το συγκρότημα του Κώστα Παλαμάρα φιγουράρει μόνο στην 3η θέση, έχοντας βγάλει και δύσκολο πρόγραμμα με τρία εκτός έδρας ματς.

Αναμφίβολα το κυριακάτικο ματς με τον Απόλλωνα είναι το κορυφαίο της 6ης αγωνιστικής, με όλα τα αποτελέσματα να είναι ανοικτά.

Πάμισος και Πανθουριακός ξεπέρασαν σχετικά εύκολα τα εμπόδια της Ομόνοιας (η οποία ήταν βελτιωμένη σχετικά με άλλα ματς) και του αποδεκατισμένου Ασπροχώματος αντίστοιχα, με τους νησιώτες να είναι χέρι χέρι με τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση και τη Θουρία να ακολουθεί με τρεις βαθμούς λιγότερους.

Ο Πάμισος όμως την Κυριακή στο "Γ. Λουκαρέας" έβγαλε κούραση στο β' ημίχρονο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει η πρώτη γκέλα. Πάντως οφείλουμε να πιστώσουμε στην ομάδα του Αλέξη Μαντζουνη πως έχει βγάλει δίχως απώλεια ένα βαρύ πρόγραμμα με 4 εκτός έδρας ματς και ένα μόνο στη Μεσσήνη.

Ο Πανθουριακός από την άλλη μαζεύει βαθμούς και περιμένει στραβοπατήματα των πρωτοπόρων για να πλησιάσει ή και να φτάσει στην κορυφή.

Η Ανδρούσα που κλείνει την πρώτη 5αδα πέρασε σχετικά εύκολα από τον Πύργο επί του Μιλτιάδη, δείχνει σταθερότητα και ζητούμενο είναι να μείνει ψηλά στη βαθμολογία όσο το δυνατόν περισσότερο, μιας και διαθέτει καλό ρόστερ.

Ο Μιλτιάδης πάντως δυνάμωσε με εσωτερική μεταγραφή τον Καραμπότσο, το πάλεψε το παιχνίδι, όμως παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό και χρειάζεται άμεση ανασύνταξη.

Μετά λοιπόν την πρώτη πεντάδα συναντάμε μαζί στην 6η θέση με 7 βαθμούς τις τρεις μεγάλες ομάδες της Τριφυλίας.

Ο βαθμός για την Εράνη στο Μελιγαλά μόνο άσχημος δεν είναι, με την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου να έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και να δείχνει πως εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα.

Στον Εθνικό είχαμε...αναταράξεις με την αποχώρηση των Κεράνη και Μίντζηρα από την τεχνική ηγεσία (η πρώτη φετινή στην Α' τοπική) και γενικότερα το κλίμα δεν είναι καλό, με δεδομένο και το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και αναμφίβολα υπάρχει προβληματισμός με δεδομένο ότι ο πήχης είχε μπει ψηλά μιας και έγιναν 5-6 καλές μεταγραφές.

Ο απολογισμός των 7 βαθμών σε 5 αγώνες είναι μικρός για την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα, έχοντας στα υπόψιν και το αρκετά βατό πρόγραμμα.

Στον αντίποδα ο Α.Ο. Φαραί μετά από τρεις ήττες στις λεπτομέρειες με 1-0, δικαιούνταν έναν βαθμό και τον πήρε παλικαρίσια στους Γαργαλιάνους, δείχνοντας πως η συνέχεια μπορεί να είναι καλύτερη.

Η Κυπαρισσία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη Αναγέννηση και εκτός από τα τρία γκολ, είχε τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν το κυριακάτικο Τριφυλιακό ντέρμπι ΑΟΚ - Αγρας τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο.

Επίσης πολύ σημαντικό για την υπόθεση παραμονή είναι το Σαββατιάτικο ματς Αναγέννηση - Ασπρόχωμα, με πιθανή νίκη να μετρά διπλά.

Με δεδομένο πως υπάρχουν φέτος 4-5 αρκετά αδύναμες ομάδες και πως λογικά οι βαθμοί που θα απαιτούνται για να μείνει μια ομάδα κατηγορία, θα είναι οι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, τέτοια παιχνίδια έχουν εξέχουσα σημασία.