Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013 20:15

Καλαντζής, Καραχάλιος και Οντσβόνγκ μεταμόρφωσαν επιθετικά την "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Τις δύο προηγούμενες χρονιές στην Γ' εθνική η Καλαμάτα ήταν μια ομάδα που χαρακτηριζόταν για την δυσκολία που είχε στο γκολ και διέθετε πάντα μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην κατηγορία.
Σφιχτή άμυνα, ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν και ένα κουραστικό παιχνίδι κέντρου που κρινόταν στο γκολ. Αυτή ήταν η εικόνα των περισσότερων αγώνων της Μεσσηνιακής ομάδας, η οποία δεν είχε σχεδόν τίποτα… ελκυστικό στο παιχνίδι της και συνήθως κούραζε ακόμη και τους δικούς της φιλάθλους.
Φέτος η εικόνα της ομάδας είναι τελείως διαφορετική. Ακόμη και στα πρώτα ματς με τον Κακαλέτρη στον πάγκο - που η ομάδα έχανε - δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες αλλά κόντρα σε Βάρδα και Κόρινθο πλήρωσε την δυστοκία της.
Με την έλευση του Γκόφα και την επιστροφή του Οντσβόνγκ που έχασε τα πρώτα ματς λόγω τραυματισμού, η ομάδα διατήρησε το επιθετικό της παιχνίδια αλλά άρχισε να γίνεται και αποτελεσματική.
Έτσι, ενώ πέρυσι και πρόπερσι είχε την χειρότερη επίθεση στην Γ' εθνική τέτοια εποχή, σήμερα η Μεσσηνιακή ομάδα διαθέτει την καλύτερη επίθεση στον όμιλο της!

Τα στοιχεία των
τριών επιθετικών

Καλαντζής, Καραχάλιος και Οντσβόνγκ είναι η τριάδα «φωτιά» στην επίθεση η οποία έχει αλλάξει το στιλ της ομάδας. Ο Καλαντζής δεν παίζεται στο ένας με έναν και με την ταχύτητα του εκμεταλλεύεται πολλές κάθετες πάσες και βγαίνει εύκολα απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ. Έχει σκοράρει τρεις φορές στο πρωτάθλημα και άλλες τρεις στο κύπελλο, σύνολο έξι τέρματα.
Ο Καραχάλιος είναι ο παίκτης που δημιουργεί περισσότερο. Είναι το μυαλό της ομάδας, ο παίκτης που βλέπει τις αδυναμίες στην αντίπαλη άμυνα και που βρίσκει σε κλειστά μάτια τον Καλαντζή. Έχει πετύχει δύο γκολ στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο και μετρά αρκετές ασίστ.
Ο Μπόρις Οντσβόνγκ διακρίνεται για την κινητικότητα του. Ταλαιπωρεί πολύ τους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς, ανοίγει δρόμους κυρίως για τους Καλαντζή και Καραχάλιο ενώ όταν του δοθεί η ευκαιρία συνήθως δεν αστοχεί. Έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Το λένε οι αριθμοί

Πρόπερσι λοιπόν η Καλαμάτα είχε σκοράρει έξι φορές στα οκτώ πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Υπήρξε μόνο ένα ματς που είχε πετύχει πάνω από ένα τέρμα (2-0 στη Ζάκυνθο). Πέρυσι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Η ομάδα είχε σκοράρει μόνο τρεις φορές στα πρώτα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και είχε με διαφορά την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.
Φέτος η Καλαμάτα έχει πετύχει 13 γκολ στα πρώτα οκτώ ματς και έχει την καλύτερη επίθεση, μαζί με τον Παναργειακό.
Τα τέρματα της έχουν πετύχει οι Οντσβόνγκ (4), Καλαντζής (3), Καραχάλιος (2), Πούτσης (1), Σκαρλάτος (1), Αλιού (1), Αθανασόπουλος (1).
Εχει πετύχει 4 γκολ στην ΑΕ Καραϊσκάκης, τρία στον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο και 2 στον Παναρκαδικό. Και έχει μείνει στο μηδέν μόνο στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟ Βάρδας.

Στη Σπερχoγεία
η προπόνηση

Αγωνιστικά, η ομάδα ξεκίνησε σήμερα στο γήπεδο της Σπερχογείας την προετοιμασία της για το εκτός έδρας παιχνίδι στης Κυριακής με τον Άρη Αιτωλικού, που θα γίνει στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν μπροστά τους οι Μεσσήνιοι (ακολουθεί το ντέρμπι στο Αργος) στο οποίο φυσικά θέλουν μόνο νίκη.
Η αυριανή προπόνηση θα γίνει ξανά στην Σπερχόγεια προκειμένου να εξοικειωθούν οι παίκτες με τον πλαστικό τάπητα, αφού θα παίξουν σε ανάλογο γήπεδο την Κυριακή.
Ο Τσιμικλής εξέτισε την ποινή του και θα είναι στην διάθεση του Γκόφα ενώ τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς των Τριανταφυλλάκη, Μπελεβέτη και Κωνσταντακόπουλου.

Σφυρίζει ο Τσιάκος

Το ματς του Άρη Αιτωλικού με την Καλαμάτα θα διαιτητεύσει ο Τσιάκος από την Θεσπρωτία με βοηθούς τους Μωυσιάδη και Παπαδημητρίου από την Ήπειρο. Παρατηρητής θα είναι ο Ρήγας από την Φωκίδα.