Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 11:50

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1-1: “Λίγη” στο ντέρμπι η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1-1: “Λίγη” στο ντέρμπι η “Μαύρη Θύελλα”

Μια χλωμή Καλαμάτα δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αστέρα Αμαλιάδας στο χθεσινό ντέρμπι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Το τελικό 1-1 διατήρησε την Μεσσηνιακή ομάδα στο -2 από τον χθεσινό της αντίπαλο ενώ παράλληλα βρέθηκε στο -6 από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη και πλέον η προσπάθεια της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου γίνεται πολύ δύσκολη. Η χθεσινή ισοπαλία ήρθε μάλλον δίκαια, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο στο μεγαλύτερος μέρος της διάρκειας του αγώνα. Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν είχε ούτε το πάθος που απαιτούσε ένα τέτοιο ματς αλλά ούτε και τις αγωνιστικές λύσεις για να γίνει απειλητική. Το γρήγορο γκολ του Κέρι στο 10’ σίγουρα επηρέασε τους “μελανόλευκους” που συνολικά όμως έδειξαν και πάλι πολλές επιθετικές αδυναμίες. Η ισοφάριση ήρθε από τον Πέτρο Καμινιώτη νωρίς στο β’ ημίχρονο (52’) όμως στην συνέχεια η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά της εστία του Αστέρα με το 1-1 να μένει φυσιολογικά μέχρι το τέλος.

 

Τα γκολ και οι λιγοστές φάσεις

Η Καλαμάτα θα περίμενε κανείς ότι ως γηπεδούχος θα έμπαινε πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο οι Μεσσήνιοι ήταν μουδιασμένοι στο ξεκίνημα σε αντίθεση με τον Αστέρα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Στο κακό ξεκίνημα της Καλαμάτας ήρθε να προστεθεί μια λάθος εκτίμηση του Γκόμες στο φάουλ του Κέρι στο 10' με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κέρι εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά και αιφνιδίασε τον Γκόμες σουτάρωντας απευθείας στην κλειστή γωνία, ενώ ο γκολκίπερ της Καλαμάτας περίμενε σέντρα και είχε λάθος θέση με αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ σάστισε ακόμη περισσότερο την ήδη κακή Καλαμάτα που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο ματς. Ο Αστέρας αντίθετα, διαχειρίστηκε το προβάδισμα σωστά. Ελεγξε το ματς στο χώρο του κέντρου, απέφυγε τα λάθη στην άμυνα και έψαχνε μια αντεπίθεση για το δεύτερο γκολ. Στο 40' μια αντεπίθεση του Αστέρα τελείωσε με τον Κέρι να σουτάρει αρκετά άουτ από το ύψος της περιοχής. Το ημίχρονο τελείωσε με την Καλαμάτα να έχει ως καλύτερη στιγμή ένα φάουλ του Τσεμπερίδη στο 20' που εξουδετέρωσε εύκολα ο Τσάμης και από εκεί και πέρα τίποτα καλό επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μεσσηνιακή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 54’ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο που είχε μείνει πίσω στο σκορ. Ο Καμινιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, περίπου από το σημείο που είχε σκοράρει ο Κέρι, η μπάλα βρήκε σε κάποιο πόδι και άλλαξε λίγο πορεία καταλήγοντας στην δεξιά γωνία του Τσάμη για το 1-1. Στο 75' από γύρισμα του Κέρι ο Μαρουκάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ρονκάτο στο 87' έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ ήταν κακό και έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Κίτρινη είδαν οι Τσεμπερίδης, Καλογερόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος και Μπούζουρας.

 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης (46' Καλογερόπουλος), Ορ. Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος (84' Ρονκάτο), Καμινιώτης, Τσεμπερίδης, Αθανασόπουλος, Σαραντόπουλος (76' Τσουλάκος), Γουερέ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Τσάμης, Μπούζουρας (73' Μπαρμπαρούσης), Παπαδόπουλος, Ρόβας, Παγώνης, Κασνέτση, Αλμπερτ. Μπανούσης, Μαρουκάκης (89' Σταθάκης), Κέρι (94' Σταθάτος), Τόρες (68' Κυριάκος).

 

“Δεν χάθηκε τίποτα, αναγκαίες κάποιες προσθήκες”, λέει ο Ζαλίκας

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας σημείωσε μετά το ματς πως η Καλαμάτα έχει μείνει μεν πίσω αλλά δεν έχει χαθεί τίποτα όσο αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Επισήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίες κάποιες προσθήκες στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις και όχι αριθμητικά πολλές. Οσον αφορά το χθεσινό ματς, σημείωσε ότι η Καλαμάτα δεν μπήκε καλά στο ματς, ότι βελτιώθηκε στο β’ ημίχρονο και ότι στο τέλος θα μπορούσε με λίγη προσοχή να πάρει και τη νίκη. Ο προπονητής του Αστέρα Αμαλιάδας Σούλης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη και καλή ομάδα την Καλαμάτα. Για το ματς είπε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και η Καλαμάτα στο διάστημα 46-65’. Τόνισε πως είναι θετικό για τον Αστέρα που κράτησε από κάτω στην βαθμολογία την Καλαμάτα ενώ για την μάχη του τίτλου σημείωσε πως θα επικρατήσει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και έχει διάρκεια.

Αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων

Μια μικρή μερίδα φιλάθλων που βρισκόταν στο πέταλο του γηπέδου του Μεσσηνιακού κατά την διάρκεια του αγώνα αποδοκίμασε με υβριστικό σύνθημα τον αντιπρόεδρο της Καλαμάτας Δημήτρη Τσάκωνα. Μετά το τέλος του αγώνα πήγαν έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμασαν την διοίκηση ζητώντας τους να παραιτηθούν. Οι ίδιοι φίλαθλοι κατά την διάρκεια του αγώνα φώναξαν το όνομα του προέδρου του Αστέρα Βλαχιώτη Δημήτρη Μανιατάκου, ο οποίος μετά το παιχνίδι της Λακωνικής ομάδας με την Καλαμάτα είχε εκφράσει ενδιαφέρον να ασχοληθεί διοικητικά με την Καλαμάτα.