Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 12:17

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-1: Αγγιξε το ιστορικό διπλό

Γράφτηκε από τον

Κοντά στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του στη Γ’ εθνική βρέθηκε ο Τσικλητήρας Πύλου, καθώς μέχρι το 88’ νικούσε μέσα στον Πύργο τον φορμαρισμένο Πανηλειακό.

Τελικά οι γηπεδούχοι, που διεκδικούν την άνοδο, ισοφάρισαν λίγο πριν από το φινάλε με τον Κρεββατά. Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε ανοίξει το σκορ στο 30’ με τον Αγγελο Μπίζο.

 

Και ο βαθμός της ισοπαλίας, ωστόσο, είναι επιτυχία σε μια δύσκολη έδρα και με αυτόν ο Τσικλητήρας ανέβηκε για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

 

Διεύρυνε μάλιστα στις έξι αγωνιστικές το αήττητο σερί, μετρώντας τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες το τελευταίο δίμηνο.

 

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στις τελευταίες τρεις εξόδους νίκησε Λεωνίδιο, Αχαϊκή και λίγο έλειψε να κερδίσει και τον Πανηλειακό, ο οποίος προερχόταν από 3 σερί νίκες και με τη χθεσινή ισοπαλία έχασε έδαφος στη μάχη της ανόδου.

 

Ο Τσικλητήρας αγωνίστηκε χθες με σκοπό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα ή από κάποια στημένη φάση.

 

Στο 30’ λοιπόν από κόρνερ του Τσάτσου, ο προωθημένος Μπίζος με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Νωρίτερα στο 25’ ο Ντάνκουα είχε αστοχήσει από καλή θέση για τον Πανηλειακό, ενώ ο Τσικλητήρας με την ψυχολογία και το σκορ υπέρ του απείλησε δύο ακόμα φορές στην αντεπίθεση στο α’ μέρος, με τους Γεωργιόπουλο και Χατζηστάμου.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανηλειακός πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους στόχους και απειλήθηκαν μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στο 77’ με την προβολή του Κρεββατά που πέρασε άουτ από σέντρα του Σωτηρόπουλου και στο 83’ με το κοντινό πλασέ του δεύτερου. Για να φθάσουμε στο 88’ όταν ο Κρεββατάς με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Κόκκαλη (από κόρνερ του Νιφορόπουλου).

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Μπουρνέλης (78′ Χατζηστάμου), Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα, Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης, Σωτηρόπουλος

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ Κόκκαλης, Σβίγγος, Γεωργιάδης, Μπίζος, Σεντεμέντες, Τσάτσος, Ρήγας (62′ Ακασού), Γεωργιόπουλος, Πύλιος (85′ Οντσβόνγκ), Γιαννόπουλος (80′ Μούσα), Χατζηστάμου (46′ Κωστόπουλος).