Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 12:40

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Η μπίλια... έκατσε στη μέση

Γράφτηκε από τον

 

Τέσσερα γκολ εκ των οποίων... μέτρησαν τα δύο, δύο δοκάρια, εκατέρωθεν ευκαιρίες, ένταση και αγωνία μέχρι το τέλος είχε το ματς του Απόλλωνα Καλαμάτας με τον Πάμισο.

Οι δύο ομάδες, παρά το βροχερό σκηνικό, προσέφεραν μια εντυπωσιακή παράσταση σε όσους βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", αλλά και πάλι το 1-1, ήταν το σκορ που σφράγισε τις προσπάθειές τους. Οπως δηλαδή στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας στο ίδιο γήπεδο, αλλά και στο φιλικό της προετοιμασίας στη Μεσσήνη. Το μόνο που άλλαξε στο σενάριο ήταν τα γκολ, μιας και αυτή τη φορά προηγήθηκε ο Πάμισος στο 9' με τον Ηλιόπουλο και ισοφάρισε ο Απόλλωνας στο 44' με τον Γκελγκέρια, υποχρεώνοντας τους πρωτοπόρους στην πρώτη εκτός έδρας απώλεια βαθμών στην Α' τοπική. Μέχρι το Σάββατο οι αήττητοι Νησιώτες είχαν έξι νίκες σε ισάριθμες εξόδους και με τη δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα (μετά το εντός έδρας 0-0 με τη Ανδρούσα), είδαν το δεύτερο Πανθουριακό να πλησιάζει στους δύο βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας ισοβαθμεί με το Διαβολίτσι στην 5η θέση της Α' τοπικής, αλλά έχει μείνει αήττητος σε δύο επίσημα παιχνίδια με τον Πάμισο, που στοχεύει στο νταμπλ και θα πάει με καλή ψυχολογία την Τετάρτη στη Μεσσήνη για να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό στη ρεβάνς του 1-1.

 

 

Κυρίαρχος στο πρώτο τέταρτο ο Πάμισος

 

Ο Πάμισος μπήκε στο ματς με το... πόδι στο γκάζι και στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησε.Στο 2' ο Λαθύρης από πλάγια θέση δεξιά σούταρε και ο Τσιγάρος μπλόκαρε, αλλά στο 9' δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Ο Αριστομενόπουλος από δεξιά έκοψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ηλιόπουλος με σουτ σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική (είχε κάνει το 2-0 με τη Σπερχογεία). Στο 14' ο Λαθύρης είδε την κίνηση του Μπίσα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο τελευταίος πλάσαρε από πολύ κοντά άουτ από το κάθετο. Ο Απόλλωνας έκανε στο 20' την πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα καρέ του Αντωνόπουλου, με το σουτ του Αλεξόπουλου (από κάθετη πάσα του Μανωλόπουλου) που μπλόκαρε ο γκολκίπερ. Στο 22' ο Διονυσόπουλος δοκίμασε το σουτ με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 25' ο Λαθύρης με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε άουτ από το κάθετο. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να σκοράρει και στο 28' με το σουτ μέσα από την περιοχή να περνά άουτ.

 

 

Ισορρόπησε ο Απόλλωνας και ισοφάρισε

 

 

Ο Απόλλωνας μετά το 25' πήρε μέτρα στο γήπεδο και από στημένες φάσεις άρχισε να απειλεί. Στο 30' ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κοντάνης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπερερή και κατέληξε κόρνερ. Στο 39' από κόρνερ του Γκελγκέρια, ο Μανωλόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ ήταν αδύναμο και ο Καραγιάννης έδιωξε στη γραμμή. Το 1-1 ήρθε τελικά στο 44', με καρφωτή κεφαλιά του Γκελγκέρια και αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Μανωλόπουλου.

 

 

Τα δύο γκολ που ακυρώθηκαν

 

Ο Πάμισος μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, όπως συνέβη και στο πρώτο και στο 48' ο Μπίσα με εξαιρετικό τελείωμα μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός Κομπιλίρης είχε σηκώσει τη σημαία΄για οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, σε μια οριακή φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Στο 54' από συνδυασμό Μπίσα, Λαθύρη, ο Κάνιστρας στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε, όμως και πάλι ο βοηθός είχε σηκωμένο το σημαιάκι, μιας και ο Κάνιστρας φαίνεται με γυμνό μάτι να βρίσκεται σε αντικανονική θέση. Ο προπονητής του Παμίσου Αλέξης Μαντζούνης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί και ο ρέφερι Κώστας Ψηλοπαναγιώτης τον απέβαλε.

 

 

Πάνω - κάτω η μπάλα

 

 

Οι παραπάνω φάσεις έφεραν εκνευρισμό στους παίκτες του Παμίσου και ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτεί, ξανά από στημένη φάση στο 60' Ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλεξόπουλος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 66' ο Αριστομενόπουλος πάσαρε μέσα στην περιοχή για το Λαθύρη, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 70' ο Κακαλής έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά έχοντας δύο συμπαίκτες του να περιμένουν την πάσα ώστε να βγουν τετ α τετ, επιχείρησε να περάσει τον Μπαστακό που τον έκοψε. Στην εξέλιξη της φάσης δε, ο Μπίσα έχασε ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον Πάμισο. Το ματς είχε γίνει "ρουλέτα" με την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω, καθώς καμία ομάδα δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία. Στο 73' ο Γκελγκέρια σούταρε άουτ από το οριζόντιο και στο επόμενο λεπτό, ο Λαγωνικάκος πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κάνιστρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι.

 

 

Τεράστιες ευκαιρίες ο Πάμισος στο φινάλε

 

 

Ο Πάμισος με τον Απόλλωνα να ψάχνει και αυτός το γκολ της νίκης, βρήκε πολλούς χώρους στα τελευταία λεπτά και έχασε τεράστιες ευκαιρίες. Στο 79' από σέντρα του Βέλλη, ο Ηλιόπουλος μόνος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 89' ο Γκελγκέρια δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ και να πλασάρει από κοντά, έπειτα από ασίστ του Παπαδέα. Στο 90' ο Μπίσα έσκαψε την μπάλα προ του γκολκίπερ, αλλά ο Κακαλής ήταν πάνω στη γραμμή για να απομακρύνει. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους πρωτοπόρους στο 91', όταν από φάουλ του Μπαστακού, ο προωθημένος Μωράκης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τσιγάρου. Στην τελευταία φάση του ματς στο 93', οι Κατσαρός και Σταματελόπουλος, που ήρθαν από τον πάγκο συνεργάστηκαν, με το δεύτερο να πλασάρει από κοντά στην κίνηση και την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι. Στο φινάλε του αγώνα δεν έλειψε τα νεύρα και οι αψιμαχίες μεταξύ των δύο παικτών, ενώ ένταση υπήρξε και στην κερκίδα, με φιλάθλους να επιχειρούν ανεπιτυχώς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Παυλάκος, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης (86' λ.τρ. Παπαδέας), Διονυσόπουλος (46' Τσουλάκος), Στραβάκος (80' Πανταζής), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Γκελγκέρια.

 

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος (91' Κατσαρός), Βέλλης (80' Σταματελόπουλος), Μπαστακός, Μπερερής, Μωράκης, Λαθύρης, Καραγιάννης (70' Κατσιβαρδέας), Κάνιστρας (76' λ.τρ. Καραπετίάν), Ηλιόπουλος, Μπίσα.