Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 13:18

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-4: Με εύκολο διπλό βρέθηκε στο -2 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-4: Με εύκολο διπλό βρέθηκε στο -2 από την κορυφή

 

Σε απόσταση... βολής από την πρώτη θέση βρέθηκε ο Πανθουριακός μετά την επιβλητική εκτός έδρας νίκη του με 4-1 στη Σπερχογεία.

Η ομάδα της Θουρίας πέρασε δια... περιπάτου από το “Π. Γεωργανάς” και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του Παμίσου με τον Απόλλωνα, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς. Συνάμα η τέταρτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, έδωσε την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου εν όψει του σπουδαίου ημιτελικού του κυπέλλου με την “Μαύρη Θύελλα” την Τετάρτη, όπου στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό. Οσον αφορά το σαββατιάτικο ματς οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να το... τελειώσουν από νωρίς, μιας και στο 35’ το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 0-3, με δύο γκολ του Χελά και ένα του Μπιτσάνη. Οι “Ταύροι” που είχαν σημαντικές ελλείψεις (εκτός οι Χριστόπουλος, Κορομηλάς και Αγγελής) αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και μείωσαν με τον Γιακουμή, αλλά μέχρις εκεί. Το... κερασάκι στην τούρτα για τον Πανθουριακό έβαλε ο Μουλιάτος με το τέταρτο γκολ λίγο πριν το φινάλε.

Εφτασε στο 0-3 με Χελά (2) και Μπιτσάνη

 

Η έντονη βροχόπτωση και το βαρύ τερέν θα περίμενε κανείς πως θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας στο να παιχθεί ωραίο ποδόσφαιρο, όμως δεν ήταν έτσι... Οι “Ταύροι”, όπως κάνουν σε κάθε ματς, μπήκαν στο ματς για να κάνουν το παιχνίδι τους και να μην κλειστούν και αυτό βοήθησε τον πιο ποιοτικό Πανθουριακό να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες. Στο 11’ ο Πανταζής σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Τσούλος απέκρουσε και η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μουλιάτο που είδε τον Χελά σε καλή θέση και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-1. Το γκολ έδωσε περαιτέρω ώθηση στην ομάδα της Θουρίας που στο 21’ πέτυχε γκολ με τον Μπιτσάνη (ύστερα από σέντρα του Μουλιάτου), το οποίο όμως ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη της κ. Τσουκάλη. Η Σπερχογεία είχε μία καλή στιγμή στο 22’ με τον Μπάλλα να σουτάρει στο σώμα του Οδεμισιώτη και την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι όμως έλεγχαν τον ρυθμό και στο 29’ έκαναν το 0-2... Ο Κουρούπης σέντραρε από αριστερά και ο Χελάς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί δοκάρι αφού την ακούμπησε και ο Τσούλος... Ο Μπιτσάνης όμως που καιροφυλακτούσε με κοντινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον... ουρανό των διχτύων. Το... νερό πλέον είχε μπει στ’ αυλάκι και στο 35’ οι επίδοξοι πρωταθλητές πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν Γ. Τρίψας με κάθετη πάσα βρήκε στην περιοχή τον Χελά και εκείνος με ωραίο τελείωμα νίκησε εκ νέου τον Τσούλο.Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Πανθουριακός έχασε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, όμως η κεφαλιά του Οδεμισώτη ύστερα από σέντρα του Πανταζή έφυγε μόλις άουτ.

 

Μείωσε με Γιακουμή

 

Στο ημίχρονο ο Γ. Αργυρόπουλος έβγαλε από το ματς τους Μουστάκα και Γ. Τρίψα (μπήκαν οι Σεφεράσι, Παντσιώτης) για να τους προφυλάξει εν όψει του αγώνα κυπέλλου με την Καλαμάτα. Αυτές οι αλλαγές όμως επηρέασαν τους φιλοξενούμενους, με την Σπερχογεία να παίρνει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να πιέζει για ένα γκολ. Αυτό το πέτυχε στο 57’ με πλασέ στην κίνηση του Γιακουμή μετά από ωραία σέντρα του Δημητρίου από δεξιά (1-3). Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου έψαξε και για δεύτερο γκολ, προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός πως το μυαλό των παικτών του Πανθουριακού... ταξίδευε στο ματς κυπέλλου της Τετάρτης.

 

Τέταρτο γκολ με Μουλιάτο

Ομως κλασική ευκαιρία δεν έκανε και με την πάροδο του χρόνου η ομάδα της Θουρίας πάγωσε τον ρυθμό, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων. Στο 87’ μάλιστα πέτυχε και το τελικό 1-4 ύστερα από δυνατό σουτ του Μουλιάτου μετά από ωραία πάσα του Μπιτσάνη στον κενό χώρο. Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του, του Σταυρόπουλου και της Τσουκάλη.

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Δωδέκατος, Μπάλλας (76’ Παπαδημητρίου), Η. Καραχάλιος, Κώστας, Μπούνας, Γιακουμής (83’ Κανελλόπουλος), Γ. Καραχάλιος (83’ Παπανικολόπουλος).

 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Γ. Τρίψας (46’ Παντσιώτης), Κουρούπης (67’ Τριανταφυλλάκης), Οδεμισιώτης, Αργυρόπουλος, Κλουβάτος, Μουστάκας (46’ Σεφεράσι), Πανταζής, Μπιτσάνης, Χελάς (71’ Βυζάς), Μουλιάτος.