Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 14:05

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-2: Στο 94’ ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-2: Στο 94’ ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι!

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων απέφυγε την ήττα ο Πανθουριακός, που έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στο 2-2 με τον Απόλλωνα Καλαμάτας στον αγώνα που έγινε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ο Πανθουριακός έτσι απομακρύνθηκε από την κορυφή καθώς βρίσκεται πλέον στο -4 από τον πρωτοπόρο Πάμισο.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο αγώνα με απουσίες βασικών παικτών του, λόγω τραυματισμών, αφού οι μεν γηπεδούχοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες των Σωτήρη Δημητρακόπουλου, Μάριου Μπιτσάνη, ενώ αν και τραυματίας αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Χρήστος Τρίψας - και οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν δηλώσει στο φύλλο αγώνα τους Δημήτρη Τσουλάκο και Νίκο Παλιατσέα, δεν χρησιμοποιήθηκαν καθώς ήταν τραυματίες, ενώ έχασαν πριν την έναρξη του ματς τον Γιάννη Παυλάκο (τραυματίστηκε στην προθέρμανση και αποχώρησε στο ημίχρονο από το γήπεδο).

Πέρα από τα παραπάνω προβλήματα οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο, με τον Πανθουριακό να φτάνει αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην μπορεί να ολοκληρώσει θετικά κάποιες φάσεις, να είναι φλύαρος επιθετικά και να θεωρεί ότι όπως και να παρουσιαστεί θα καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η νίκη. Από την άλλη ο Απόλλωνας έδειξε παρουσιάστηκε φοβισμένος, θεωρώντας ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν μεγαθήριο. Οσο περνούσε η ώρα όμως ανέβασε απόδοση και προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι θετικό, αλλά μόνο δύο φορές κατόρθωσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Ευτύχησε να τις αξιοποιήσει και τις δύο και να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη. Ομως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ο Γιώργος Αργυρόπουλος βλέποντας την εικόνα της ομάδας του, που ενώ έφτιαχνε φάσεις δεν τις αξιοποιούσε και μάλιστα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στον αρχικό της στόχο τη νίκη.

Αυτή τελικά δεν ήρθε όμως κατάφερε τουλάχιστον να μην ηττηθεί, αφού όπως λέει και ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν έναν ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, κοιτάς τουλάχιστον να μην το χάσεις. Ετσι με ένα τυχερό γκολ στο 67’ μείωσε προσωρινά σε 1-2 και στο 94’ ο Μουλιάτος με ωραίο σε εκτέλεση γκολ έδωσε το βαθμό στην ομάδα της Θουρίας.

Προηγήθηκαν με Αλεξόπουλο, Γκελγκέρια

Στο 20' ο Αλεξόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Καλλιντέρη και πέτυχε το 0-1. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα για 2η φορά. Ο Αλεξόπουλος με διαγώνια ψηλοκρεμαστή πάσα από το ημικύκλιο της περιοχής τροφοδότησε τον Γκελγκέρια, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και υπό πίεση αντίπαλου του με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία της εστίας του Καλλιντέρη “έγραψε” το 0-2.

Μείωσε ο Βυζάς, ισοφάρισε ο Μουλιάτος

Στο 67’ ο Βυζάς ελίχθηκε από τα πλάγια λίγο έξω από την περιοχή και επιχείρησε την σέντρα, η πορεία της μπάλας είχε πορεία προς τα δίχτυα ο Μπαχράμης, που μέχρι εκείνο το λεπτό ήταν ανίκητος, εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που κτύπησε στη δεξιά γωνία των διχτύων και έγινε έτσι το 1-2. Στο 94’ ο Χελάς έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Μουλιάτο, αυτός έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη των αμυντικών και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία σημείωσε το τελικό 2-2.

Μόλις στο 1ό λεπτό ο Β. Πανταζής έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Χελά, αυτός μπήκε στην περιοχή και σχεδόν από το πέναλτι σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Μπαχράμης. Στο 33' ο Β. Πανταζής προσπάθησε να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μπαχράμης ήταν σε σωστή θέση και απέκρουσε σώζοντας την εστία του από παραβίαση. Στο 54’ σέντρα γύρισμα του Μουλιάτου στον Μουστάκα, αυτός σούταρε αμέσως, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπαχράμη. Στο 60’ ο Τριανταφυλλάκης εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και έφτασε στο Μουλιάτο, ο οποίος σούταρε αμέσως για να μπλοκάρει και πάλι ο Μπαχράμης. Στο 78’ πάσα του Χελά στον Μουλιάτο, που έκανε το διαγώνιο σουτ για να μπλοκάρει ο Μπαχράμης που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία. Στο 84’ ο Τριανταφυλλάκης έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Αργυρόπουλος που έπιασε την κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς διαιτητές τους Σταυρόπουλο και Κασκάνη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Παντσιώτης (37' Μουστάκας), Τριανταφυλλάκης, Δρογγίτης (46’ Οδεμισιώτης), Κλουβάτος, Ι. Τρίψας, Αργυρόπουλος, Κουρούπης (56’ Βυζάς), Μουλιάτος, Β. Πανταζής (69’ Χρ. Τρίψας), Χελάς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Γρ. Πανταζής, Μανωλόπουλος (83’ Διονυσόπουλος), Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος (71’ Στραβάκος), Γκελγκέρια.