Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 19:15

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-3: Ισοφάρισαν στο 94’ από 0-3 οι “ταύροι”!

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-3: Ισοφάρισαν στο 94’ από 0-3 οι “ταύροι”!

Σ’ ένα ματς ακατάλληλο για... καρδιακούς Σπερχογεία και Κυπαρισσία μοιράστηκαν γκολ (3-3) και βαθμούς, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 94’ και ενώ βρέθηκαν να χάνουν στο 38’ με 0-3!

Ο ΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ σε 20 λεπτά με τους Κοσμά (18’), Τσιμόπουλο (22’), Θεοχαρόπουλο (38’) και με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε ότι θα κάνει περίπατο. Στο δεύτερο 45 λεπτο όμως, οι “ταύροι” δικαιολόγησαν τον χαρακτηρισμό τους και έσωσαν τουλάχιστον το βαθμό χάρη στα γκολ του Χριστόπουλου στο 51’ και στο 66’ και τη γκολάρα του Μπάλλα στις καθυστερήσεις.

Η Σπερχογεία που ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος, έβγαλε πάθος και με τη γρήγορη μείωση του σκορ πίστεψε στην ανατροπή, ενώ ο τρόπος που ήρθε το 2-3 (λάθος του γκολκίπερ Αθανασόπουλου) έπαιξε ρόλο και στη ψυχολογία των παικτών των δύο ομάδων. Η Κυπαρισσία έδειξε να επαναπαύεται στο μεγάλο προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου και το πλήρωσε στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων στο α’ μέρος και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Στο 9’ ο Κωνσταντόπουλος από κάθετη πάσα του Βατσή βγήκε τετ α τετ με τον Τσούλο, αλλά πήγε πλάγια και πλάσαρε πάνω στον έμπειρο γκολκίπερ.

Προηγήθηκε 0-3 στο ημίχρονο!

Στο 15’ ο Μπούνας δοκίμασε το σουτ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα από βολέ του Αθανασόπουλου και κεφαλιά προς τα πίσω του Δωδεκάτου, ο Κοσμάς έγινε αποδέκτης της μπάλας απέφυγε έναν αντίπαλο και με συρτό πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τσούλου.

Πριν προλάβουν οι παίκτες της Σπερχογείας να συνέλθουν από το σοκ του 0-1, δέχτηκαν και το 0-2 στο 22’ με το μακρινό σουτ του Τσιμόπουλου.

Στο 37’ ο Ανδρουτσής σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Κοσμάς δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Το 0-3 ήρθε στο 38’, με τον Θεοχαρόπουλο να κλέβει την μπάλα και να βρίσκεται απέναντι από τον Τσούλο πλασάροντας εύστοχα.

Η Κυπαρισσία έχοντας κερδίσει και τη μάχη του κέντρου, έφθανε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ και στο 41’ απείλησε και για τέταρτο γκολ, αλλά το σουτ του Τσιμόπουλου πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Τα... πάνω κάτω στο δεύτερο, με Χριστόπουλο και Μπάλλα!

Με το σκορ στο 0-3 και κυρίως την εικόνα των δύο ομάδων οι περισσότεροι πίστευαν ότι το δεύτερο ημίχρονο θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οχι όμως και οι παίκτες της Σπερχογείας που ξύπνησαν από τα όσα τους είπε ο Γιώργος Καλόμαλος στο ημίχρονο και ήταν άλλη ομάδα.

Στο 51’ λοιπόν ο Ι. Καραχάλιος έβγαλε με κάθετη πάσα σε θέση για γκολ τον Χριστόπουλο που μείωσε σε 1-3, παρά την προσπάθεια του Αθανασόπουλου. Στο 52’ ο Χριστόπουλος δεν βρήκε την μπάλα από γύρισμα του Γιακουμή και στο 53’ ο Αγγελής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασόπουλο.

Ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας έκανε όμως μεγάλο λάθος στο 66. Για την ακρίβεια έκανε τσαφ στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα υπό την πίεση του Χριστόπουλου, που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-3.

Στο 82’ ο Αθανασόπουλος, ωστόσο, έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο κοντινό σουτ του Δημητρίου.

Η Κυπαρισσία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 86’, όταν ο Τσούλος δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, αλλά ο Κοσμάς επιχείρησε να τον “κρεμάσει” και ο έμπειρος γκολκίπερ μπλόκαρε.

Για να έρθει η ισοφάριση στο 94’ με τον Μπάλλα να πιάνει φοβερό γυριστό σουτ, να στέλνει την μπάλα στο “Γ” και να φεύγει στα... κάγκελα για να πανηγυρίσει μαζί με τους φιλάθλους της Σπερχογείας.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Μπάλλας, Δωδεκάτος (41’ Ι. Γιακουμής), Ηρ. Καραχάλιος, Αγγελής, Ι. Καραχάλιος (55’ Παπαγιαννόπουλος), Χριστόπουλος, Μπούνας.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος (60’ Αριδάς), Τσιμόπουλος, Κοσμάς, Βατσής, Θεοχαρόπουλος (92’ Ντέντα).