Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 19:36

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 4-3: Επέστρεψε στις νίκες σε ένα χορταστικό ματς

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 4-3: Επέστρεψε στις νίκες σε ένα χορταστικό ματς

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες με τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία, ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας προχθές στο “Γ. Λουκαρέας” της Αναγέννησης Παραλίας με 4-3.

Οι νικητές, που βρέθηκαν στο 5ό λεπτό πίσω στο σκορ με 1-0 αντέδρασαν άμεσα ισοφαρίζοντας στο 10’ και σιγά – σιγά ανεβάζοντας την απόδοση τους κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 28’ με 2-1 που ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου και στην επανάληψη σημειώνοντας άλλα δύο γκολ, το ένα σχεδόν μέσα στο πρώτο 10λεπτο να πάρουν διαφορά ασφαλείας και να δείχνουν ικανοί για να φύγουν με μια άνετη σε σκορ νίκη από αυτή την αναμέτρηση. Ομως μετά το 4-1 που πέτυχαν στο 69’ χαλάρωσαν και οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν πλέον άγχος έπαιξαν ελεύθερα και κατόρθωσαν να μειώσουν με τον Γιάννη Νικολακόπουλο, μέσα σε 4 λεπτά (83’ και 87’) και να δώσουν άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδια στο διάστημα που απέμενε μέχρι ο διαιτητής Κουτσαναστάσης να σφυρίξει τη λήξη. Τα δύο γκολ φαίνεται πως “ταρακούνησαν” τους παίκτες του Απόλλωνα και με τις οδηγίες από τον προπονητή του Τάκη Σακελλαρόπουλο, κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να διατηρήσουν το υπέρ του σκορ και να φύγουν με τους τρεις πόντους από το γήπεδο. Να σημειωθεί ότι λόγω προβλημάτων από τραυματισμούς ο κ. Σακελλαρόπουλος έκανε μόλις μία αλλαγή στο παχνίδι, χρησιμοποιώντας από το ξεκίνημα του β’ μέρους τον Πανταζή στη θέση του Κακαλή που αποχώρησε τραυματίας.

Τα γκολ

Στο 5' ο Σταματόπουλος με φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο β' δοκάρι και ο Σκαφιδάς που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 10' κόρνερ του Μιχαλόπουλου στο πέναλτι σχεδόν πετάχτηκε ο Λαγωνικάκος, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 28' ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαγωνικάκος που ήταν αμαρκάριστος με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα κάνοντας το 2-1. Στο 54’ μπαλιά του Μιχαλόπουλου για τον Αλεξόπουλο, αυτός μπήκε περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Βασιλόπουλου και με σουτ “έγραψε” το 3-1.

Στο 62’ ο Αλεξόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκελγκέρια επιχείρησε να σκοράρει, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 69’ ο Μιχαλόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 4-1. Στο 83’ ο Σώκαλης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Νικολακόπουλος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και μείωσε σε 4-2. Στο 87’ ο Β. Κοντοθανάσης έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Νικολακόπουλος και πάλι με κεφαλιά έστειλε αρχικά την μπάλα σχεδόν στη ρίζα της κάθετης δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το τελικό 4-3.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Λαγωνικάκος (9’ κεφαλιά, 36’ κεφαλιά), Τσουλάκος (17’ σουτ), Αλεξόπουλος (47’ κεφαλιά), Γκελγκέρια (50’ κεφαλιά, 56’ σουτ, 71’ ψηλοκρεμαστό πλασέ), Στ. Χαρίτος (60’ σουτ), Μιχαλόπουλος (64’ σουτ, 85’ διαγώνιο σουτ) και Μανωλόπουλος (90’ σουτ).

Εύκολο έργο είχαν ο διαιτητής Κουτσαναστάσης και οι βοηθοί διαιτητές Αντωνόπουλος, Βοσνάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής (46' λ.τρ. Πανταζής), Παπαδέας, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος, Γκελγκέρια.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Βασιλόπουλος, Μάλαμας (70’ Νικολακόπουλος), Σκαφιδάς, Κουτίβας, Σώκαλης, Β. Κοντοθανάσης, Στ. Χαρίτος (63’ Μαθιόπουλος), Χ. Κοντοθανάσης, Μαραβέλας, Σταματόπουλος, Καρμπαλιώτης (51' Δούβας).