Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 13:11

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ 0-2: Ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού

Γράφτηκε από τον

 

Ο,τι με κόπο έχτιζε τόσο καιρό ο Τσικλητήρας, το γκρέμισε χθες στην έδρα του, μιας και η ήττα με 0-2 από τον Διαγόρα Βραχνέικων τον έριξε ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ έχει μπροστά του τρία διαδοχικά ματς με τους πρωτοπόρους του 5ου ομίλου στη Γ’ εθνική Αστέρα Βλαχιώτη, Αστέρα Αμαλιάδας και Καλαμάτα!

Η ομάδα της Πύλου αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων σ’ ένα σημαντικό ματς για την παραμονή και ο Διαγόρας χαμογέλασε για πρώτη φορά μακριά από τα Βραχνέικα, αφού μέχρι χθες μετρούσε μόνο ήττες.

Επιπλέον έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Τσικλητήρα, που είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ και στο ματς του πρώτου γύρου και έτσι υποχώρησε στην 8η θέση.

Πλέον απέχει ένα βαθμό από την 7η, που ισοδυναμεί με παραμονή, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του (μόνο τον Παλληξουριακό έχει νικήσει), αλλά και να ξεχάσει εμφανίσεις σαν τη χθεσινή.

Η ομάδα της Πύλου πήρε απογοητευτικό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ εμφάνισε αδυναμίες και στα μετόπισθεν, με το Διαγόρα να δημιουργεί προβλήματα στην κόντρα και να βρίσκει δίχτυα από μια στημένη φάση στο 24’.

Ο Γεωργαντόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά στην καρδιά της μικρής περιοχής έκανε το 0-1.

Τρία λεπτά νωρίτερα οι νικητές είχαν προειδοποιήσει με την κεφαλιά του Λίπι, από κόρνερ του Γεωργαντόπουλου, ενώ στο 22’ ο Κόκκαλης απέκρουσε το σουτ του Κωστή μέσα από την περιοχή. Ακόμα είπε “όχι” και στο σουτ του Γεωργαντόπουλου στο 12’.Σε όλα αυτά ο Τσικλητήρας έχει να επιδείξει ένα σουτ του Γιαννόπουλου στο πρώτο λεπτό και η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων στο ημίχρονο ήρθε στο 43’.

Ο Ρήγας εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Μπίζος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Νίκος Κακαλέτρης έβαλε στο ματς τον Μάραντο αντί του Κωστόπουλου και προώθησε τον Γεωργιόπουλο από το δεξί άκρο της άμυνας σε αυτό της επίθεσης σε μια προσπάθεια να πιέσει για την ισοφάριση. Η ομάδα των Βραχνέικων όμως εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας στο 56’ και σκόραρε για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα ο Γεωργαντόπουλος, που ήταν ο κινητήριος μοχλός του Διαγόρα βρέθηκε φάτσα με τον Κόκκαλη που απέκρουσε, αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον ικανό μέσο που από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Το γκολ αυτό έκοψε τα “φτερά” των γηπεδούχων που αρκέστηκαν σε ανούσια κατοχή μπάλας, με το Διαγόρα να κρατά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το μηδέν και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Ο Τσικλητήρας μόνο από στημένα μπορούσε να φανεί απειλητικός, αλλά στο 76’ ο Θωμάς απέκρουσε την κεφαλιά του προωθημένου Μπίζου που στα τελευταία λεπτά πέρασε φορ για να “ψηλώσει””την επίθεση, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι Κυριαζόπουλος, Κωστής και Παναγόπουλος αγωνίζονταν πέρυσι στον Τσικλητήρα, ενώ οι Θωμάς, Λίπι, αλλά και ο Κωστής έχουν φορέσει και τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγκος, Μπίζος, Γεωργιάδης (93’ Κοτσοβός), Κωστόπουλος (46’ Μάραντος), Τσάτσος, Γεωργιόπουλος (93’ Ιλιάζι), Ρήγας, Πύλιος, Γιαννόπουλος, Χατζηστάμου (79’ Μεμά).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Θωμάς, Λίπι, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Κυριαζόπουλος, Ν. Τρίγκας, Μιχαηλίδης (86’ Χριστόπουλος), Παπαδόπουλος, Μάζης (89’ Κουτρούμπας), Γεωργαντόπουλος (94’ Τριανταφυλλόπουλος), Κωστής (75’ Παναγόπουλος).