Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 13:35

Νέα διοίκηση απέκτησε η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

 

Αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της Καλαμάτας, όπου μετά την αποχώρηση του Σταύρου Παπαδόπουλου στις 20 Δεκεμβρίου την ομάδα αναλαμβάνει νέα διοίκηση υπό την καθοδήγηση του Αγαθοκλή Χριστόπουλο που θα έχει ρόλο εξωδιοικητικού παράγοντα.

Στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου, είχαμε ουσιαστικά την παράδοση του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” από την διοίκηση του Σταύρου Παπαδόπουλου στο νεοεκλεγέν συμβούλιο που απαρτίζεται από άτομα που στηρίζει ο κ. Χριστόπουλος.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την απερχόμενη διοίκηση να κάνει τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Ο Ιγνάτιος Κάτσιος ανέφερε στα παρευρισκόμενα μέλη, αλλά και σε όσους φίλους της ομάδας ήταν στην αίθουσα τα στοιχεία της χρήσης από το καλοκαίρι του 2016 έως και το καλοκαίρι του 2017. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα ήταν συνολικά 170.033,44, από αυτά τα 8.345 από την έκδοση/διάθεση εισιτηρίων, 12.000 από εισιτήρια διαρκείας, 3.176 από πωλήσεις/εκδηλώσεις, 146.512,44 από λαχνούς, συνδρομές, χορηγίες, διευκολύνσεις κτλ. Οσο για τα έξοδα ήταν 170.033,44, 3.805,75 έξοδα αγώνων εντός έδρας (διαιτητική αποζημίωση, παρατηρητής, ΕΠΟ, ΕΛΠΠ, υπηρεσία γηπέδου, γιατρός, ΕΤΕΧ κτλ., 125.000 μισθοδοσία, οδοιπορικά, βελτιωμένη διατροφή, αποζημίωση απώλειας εισοδήματος παικτών, προπονητή) 148.827,69 έξοδα ξενοδοχείων, μετακινήσεις, σούπερ μάρκετ, αθλητικά είδη, έξοδα εκδηλώσεων κτλ., 26.400 για πληρωμές στο Δημόσιο.

Απολογισμός και αντιδράσεις...

Για το γεγονός ότι ο οικονομικός απολογισμός δεν ήταν αναλυτικός και δεν είχαν δοθεί αναλυτικά στοιχεία στα μέλη της συνέλευσης υπήρξε αντίδραση από τον Βαγγέλη Παπαμικρούλη ο οποίος ζητούσε πριν γίνει ο διοικητικός απολογισμός, να δοθούν τα στοιχεία, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Αμέσως μετά ο Ακης Δάλλας εκ μέρους των μελών του απερχόμενους διοικητικού συμβουλίου έκανε τον διοικητικό απολογισμό. “Αυτό το συμβούλιο εκλέχθηκε το καλοκαίρι του 2016”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Πετύχαμε τους δύο στόχους που είχαμε θέση, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ εθνική και επίσης την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας. Αμέσως μετά στη νέα κατηγορία, το μπάτζετ ήταν διπλάσιο έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τους στόχους που θέσαμε. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει αξιοπρεπέστατη πορεία, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη και γενικά είμαστε κοντά στο στόχο μας. Το Δεκέμβριο ο κ. Παπαδόπουλος λόγω υγείας δεν μπορούσε να συνεχίσει στην ομάδα και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Είχε φροντίσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της ομάδας και για το μήνα Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα συζητήσαμε τα υπόλοιπα μέλη για το τι θα κάνουμε. Αναζητήσαμε ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια ώστε να αναλάβουν την ομάδα. Από τις προτάσεις, που είχαμε η πιο σοβαρή ήταν του κ. Χριστόπουλου, προέδρου του Πανθουριακού. Με γραπτή του δήλωση μας είπε ότι αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της σεζόν να καλύψει το οικονομικό μέρος για να μπορέσει η ομάδα να πορευτεί. Μετά το καλοκαίρι θα βάλει σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο που έχει ώστε να πάει την ομάδα παραπάνω”.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε κυρίως από τον κ. Παπαμικρούλη, αλλά και από άλλα μέλη της συνέλευσης γιατί δεν έγινε πρώτα μια ενημέρωση σε όλα τα μέλη που κάθε χρόνο έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για την απόφαση της διοίκησης να αποχωρήσει και να αναλάβουν άλλοι την ομάδα ο κ. Δάλλας απάντησε: “Από τη στιγμή που αποχώρησε ο κ. Παπαδόπουλος και εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε να τρέξουμε την ομάδα από εδώ και πέρα, παραιτηθήκαμε και οι άνθρωποι του κ. Χριστόπουλου σε συνεργασία μαζί του θα ασχοληθούν πλέον με την ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου”.

Δεν πάρθηκε καμία απόφαση σχετικά με τον εγκρίνεται ή όχι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, μιας και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης αποχώρησαν από το πάνελ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών.

Τα μέλη της συνέλευσης δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για το ποια είναι τα νέα πρόσωπα που διεκδικούν την εκλογή τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, καθώς επίσης αν από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στα ψηφοδέλτια είχαν δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου να είναι υποψήφια μέλη για τη νέα διοίκηση. Γεγονός που δείχνει ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα ώστε να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι και μαζί με τον κ. Χριστόπουλο, ως χρηματοδότη να διοικήσουν την ομάδα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Αμέσως μετά τις εκλογές η δικαστική αντιπρόσωπος Κρυσταλλία Κυριαζή μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, όπου κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν οι Παύλος Κρανιώτης (44), Δημήτρης Αποστολόπουλος (41), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος (39), Παναγιώτης Λάσκαρης (36), Απόστολος Κουκούτσης (33), Στέλιος Παπαδόπουλος (29), Στέλιος Κουτίβας (23), οι οποίοι θα συγκροτήσουν το νέο 7εμελές συμβούλιο, ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι οι Παναγιώτης Πουλημένος (9), Αργύρης Μπαρούνης (6) και Νίκος Ρουσσόπουλος (6). Να σημειωθεί ότι ψήφισαν 70 μέλη και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 61.

Ο Παύλος Κρανιώτης που ήταν μέλος και στην προηγούμενη διοίκηση εξελέγη πρώτος σε σταυρούς και θα πρέπει σύμφωνα με το καταστατικό της ομάδας μέσα σε 8 ημέρες από την εκλογή της νέας διοίκησης για να γίνει η συγκρότηση σε σώμα.