Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 13:03

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κρίνει πολλά το ντέρμπι στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Με ντέρμπι κορυφής ξεκινά ο δεύτερος γύρος στην Α’ τοπική Μεσσηνίας, καθώς ο πρωτοπόρος Πάμισος θα υποδεχτεί την Κυριακή στη Μεσσήνη (3 μ.μ). το δεύτερο της βαθμολογίας Πανθουριακό.

Οι Νησιώτες γνώρισαν στους Γαργαλιάνους την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με 3-2 από τον Τέλλο Αγρα και έτσι ο Πανθουριακός με την εύκολη νίκη με 6-0 επί του Μιλτιάδη μείωσε στον ένα βαθμό τη μεταξύ τους διαφορά.

Ο Πάμισος έχει 38 βαθμούς που μεταφράζονται σε 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και η ομάδα της Θουρίας 37 βαθμούς (12 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες).

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο Γενάρη, το μεθαυριανό ντέρμπι θα κρίνει πολλά για τον τίτλο. Με νίκη του Παμίσου η διαφορά θα ανοίξει στους 4 βαθμούς, ενώ οι Νησιώτες θα υπερτερούν και στην ισοβαθμία έχοντας επικρατήσει και στην Καλαμάτα με 1-0 στην πρεμιέρα της Α’ τοπικής. Με ισοπαλία θα παραμείνει σε θέση οδηγού ο Πάμισος, αλλά με την ελάχιστη διαφορά, έχοντας όμως και πάλι το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, ενώ με διπλό ο Πανθουριακός θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή. Επιπλέον ο νικητής θα πάρει και ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της συνέχειας και πολύ δύσκολα θα ανατραπεί στη συνέχεια η κατάσταση, ειδικά αν το ντέρμπι βαφτεί... πράσινο. Το βέβαιο είναι ότι την Κυριακή το Στάδιο της Μεσσήνης θα έχει πολύ κόσμο με δεδομένο ότι αγωνίζονται οι δύο μνηστήρες του τίτλου, αλλά και το ότι δεν υπάρχει δράση στη Γ’ εθνική.

Μαντζούνης: “Οποιος κερδίσει θα έχει μεγάλο προβάδισμα”

Οι προπονητές των δύο μονομάχων Αλέξης Μαντζούνης και Γιώργος Αργυρόπουλος μιλώντας στην “Ελευθερία” για το ντέρμπι κορυφής, δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους.

“Είναι ένα ντέρμπι που μπορούν να συμβούν τα πάντα και πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι και θέμα πρεστίζ. Οποια ομάδα κερδίσει θα έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι της άλλης τόσο βαθμολογικό, όσο και ψυχολογικό, ενώ με ισοπαλία θα έχουμε ένα συγκλονιστικό δεύτερο γύρο. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ κόσμο το γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι θα κατεβάσω την πιο παθιασμένη ομάδα”, λέει ο προπονητής του Παμίσου Αλέξης Μαντζούνης, ο οποίος στα πλάνα που ετοιμάζει δεν υπολογίζει στους Ηλία Ηλιόπουλο και Γιώργο Βέλλη.

Ο πρώτος αποβλήθηκε με τον Τέλλο Αγρα και ο Βέλλης τραυματίστηκε. Ακόμα ο Βαγγέλης Λαθύρης θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα στο χέρι.

Παρά τις σημαντικές απουσίες στον Πάμισο πιστεύουν ότι θα νικήσουν για δεύτερη φορά τον Πανθουριακό, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Αργυρόπουλος: “Να δώσουμε απάντηση για την ήττα στον α’ γύρο”

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Αργυρόπουλος προσμένει από τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις για την ήττα του πρώτου γύρου.

“Είναι ένα ντέρμπι. Παίζουμε απέναντι στον πρωτοπόρο και σε μια πολύ καυτή έδρα, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει η έδρα του Παμίσου. Είμαστε όμως σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Η ήττα του πρώτου γύρου μας έχει πονέσει και πληγώσει, παρόλο που ήταν δίκαιη. Θεωρώ ότι οι παίκτες μου έχουν να δώσουν πάνω απ’ όλα μια απάντηση στους εαυτούς τους για την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου γύρου”, καταλήγει ο προπονητής του Πανθουριακού, που πονοκεφαλιάζει μόνο για τη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Μούσα.

Αφενός γιατί μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του και αφετέρου γιατί δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.