Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 13:48

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 2-1: Με σκόρερ τον Γκασούκα του έσπασε το αήττητο!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 2-1: Με σκόρερ τον Γκασούκα του έσπασε το αήττητο!

 

Με τον νεαρό νεοαποκτηθέντα επιθετικό Χρήστο Γκασούκα να σκοράρει δύο φορές η “Μαύρη Θύελλα” έγινε η ομάδα που έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη, που μέχρι χθες ήταν η μοναδική ομάδα της Γ’ εθνικής που δεν είχε γνωρίσει ήττα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε με 2-1 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και έχοντας πρωταγωνιστή τον νεαρό φορ που αποκτήθηκε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από τον Παναιτωλικό. Ο Γκασούκας σκόραρε δύο φορές στο 33’ και το 59’ (ο Αστέρας είχε ισοφαρίσει στο 57’) και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που έψαχνε η Καλαμάτα για να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα στο πρωτάθλημα.

Πέρα από τον αποτελεσματικό Χρήστο Γκασούκα, η Καλαμάτα χθες είχε διάθεση και θέληση να επιστρέψει στις νίκες απέναντι σε ένα Αστέρα που δεν έδειξε πολλά πράγματα. Βέβαια θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 73’ ο Μπριλάκης, ένας παίκτης που στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Καλαμάτα.

Ο Μάρκος Στεφανίδης έκανε λοιπόν πετυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο της Καλαμάτας που με το χθεσινό αποτέλεσμα ασφαλώς αποκτά αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Φυσικά οι Μεσσήνιοι έχουν τεθεί πλέον εκτός διεκδίκησης τίτλου και θέλουν απλά να τερματίσουν όσο το δυνατό ψηλότερα.

Το χθεσινό ματς παρακολούθησε λίγος κόσμος, περίπου 400 θεατές, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και περίπου 70 φίλοι του Αστέρα καθώς και ο Δημήττης Μανιατάκος.

 Το φιλμ του αγώνα

Ο Αστέρας είχε το πρώτο αξιόλογο σουτ στο ματς με τον Κόντη στο 8' αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η συνέχεια περιελάμβανε παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις με την Καλαμάτα να παίρνει όμως σταδιακά την κατοχή και να ψάχνει την ευκαιρία. Μια ευκαιρία που βρήκε τελικά στο 33' όταν από προσπάθεια που ξεκίνησε ο Σαραντόπουλος, ο Ρονκάτο έβγαλε τον Γκασούκα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και ο νεαρός φορ με ωραίο πλασέ πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτου τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Στο 43' ο Μουκίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ αλλά ο Γκόμες ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ στην τελευταία καλή στιγμή του α’ ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή στο 48’ όταν από φάουλ του Σαραντόπουλου ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το δίλεπτο 57’-59’ ήταν και αυτό που τελικά έκρινε το ματς. Ο Αστέρας στο 57' ισοφάρισε με σουτ του Σαμπατάκου από πάσα του Μαναριώτη αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ γκολ καθώς στο 59' όμως ο Σαραντόπουλος έβγαλε την πάσα στον Γκασούκα που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παλιούρα και με πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Καλαμάτα πετυχαίνοντας το 2-1!

Στο 73' χάθηκε η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Καλογερόπουλου στον Σαμπατάκο, το χτύπησε ο Μπριλάκης αλλά έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκομες, άουτ.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα έλεγξε το ρυθμό και κράτησε σχετικά εύκολα την μεγάλη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ της Καλαμάτας και όπως φάνηκε μάλλον είχαν δίκιο.

Διαιτητής ήταν ο Ρατσιάτος και βοηθοί οι Λυκομήτρος, Λέκκας (Αργολίδας)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Καλογερόπουλος, Ερέκι, Σαραντόπουλος (92 Νινιός), Ζαχαρόπουλος, Γκασούκας (85' Κανελλόπουλος), Ρονκάτο, Αθανασόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παλιούρας, Τσουκαλάς, Κόντη, Σαμπατάκος, Μπριλάκης, Τσιμικλής, Τόντσεφ (28' Σαραντόπουλος - 66' Παναγόπουλος), Μουκίδης, Μαναριώτης, Σταμογιάννος, Χρήστου.

Πανηγύρισε με τους φιλάθλους ο Χριστόπουλος

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος πανηγύρισε έξαλλα την χθεσινή νίκη της Καλαμάτας!

Μετά το ματς μάλιστα, έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου, μερίδα οργανωμένων φιλάθλων τον αποθέωσε και δευτερόλεπτα μετά έγινε και αυτός ένα κουβάρι μαζί τους φωνάζοντας “Μαύρη Θύελλα”!

Θετικό ντεμπούτο για Στεφανίδη

Ο Μάρκος Στεφανίδης έκανε θετικό ντεμπούτο στον πάγκο της Καλαμάτας και μετά το ματς δεν έκρυβε την ικανοποίηση του: “Ευχαριστώ την διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Ηταν ένα δύσκολο ματς που θα κρινόταν στην τακτική. Δώσαμε έμφαση στο ψυχολογικό κομμάτι τις προηγούμενες μέρες. Η Καλαμάτα έχει αξιόλογο υλικό. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε περισσότερες φάσεις στο ματς. Στη φάση του πέναλτι είμαστε τυχεροί αλλά από εκεί και πέρα δεν απειληθήκαμε. Υπάρχουν 7 ματς ακόμη και υποσχόμαστε ότι τα παιδιά θα τα δίνουν όλα στο γήπεδο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της Καλαμάτας.

Ο αμυντικός των “μελανόλευκων” Νίκος Λιόλιος σημείωσε πως η Καλαμάτα είχε ανάγκη μια τέτοια νίκη, ειδικά μετά την ήττα στην Βάρδα και τον τρόπο που ήρθε. “Αντιδράσαμε μετά την ήττα στην Βάρδα. Βοήθησε και η αλλαγή προπονητή. Να χτυπήσουμε όλα τα ματς στην συνέχεια και να κοιτάξουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”, τόνισε ο Λιόλιος.

Από πλευράς των φιλοξενούμενων, ο Σωκράτης Τσουκαλάς εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία και χαρακτήρισε ακατάλληλους τους διαιτητές του αγώνα.