Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 14:11

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1-1: “Χρυσός” βαθμός με Χατζηστάμου στη μάχη για παραμονή

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 1-1: “Χρυσός” βαθμός με Χατζηστάμου στη μάχη για παραμονή

 

 Ενα σπουδαίο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή πήρε χθες ο Τσικλητήρας Πύλου που έμεινε στο 1-1 με τον δυνατό Αστέρα Αμαλιάδας.

Οι Πυλιώτες προέρχονταν από τρεις σερί ήττες, είχαν δύο σημαντικές απουσίες (Γεωργιόπουλος, Γιαννόπουλος) και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του β’ μέρος με γκολ του Κέρι. Ομως παίζοντας παθιασμένα και με ένα πανέμορφο γκολ του Αποστόλη Χατζηστάμου πήραν την ισοπαλία και παρέμειναν στο -2 από την 7η θέση που οδηγεί στη σωτηρία.

Σε αυτό συνέβαλαν και τα άλλα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής, όπως οι ισοπαλίες του Διαγόρα Βραχνεϊκων με το Λεωνίδιο και της Αχαϊκής με τον Παναρκαδικό που ήρθαν... κουτί στην ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη.

Για να έρθει βέβαια αυτό το 1-1 χρειάστηκε και η τύχη να χαμογελάσει στον Τσικλητήρα μιας και η ομάδα της Αμαλιάδας είχε δύο δοκάρια και 3-4 καλές ευκαιρίες στις οποίες ο Κόκκαλης έδειξε σταθερότητα.

Και όλα αυτά για μια Αμαλιάδα που πριν μια εβδομάδα είχε περάσει με εμφατική νίκη 0-4 στα Βραχνεϊκα επί του Διαγόρα...

Σπουδαίες επεμβάσεις από Κόκκαλη

Ο αγώνας στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε ρυθμό και το μόνο που άξιζε ήταν ένα σουτ του Τόρες στο 13’ που μπλόκαρε ο Κόκκαλης.

Οσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα της Πύλου να παίζει παθητικά ψάχνοντας μια αντεπίθεση για να απειλήσει.

Στο 27’ ο δαιμόνιος Κέρι έπιασε ένα μακρινό σουτ, με τον Κόκκαλη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός απείλησε και στο 31’ όταν σούταρε με δύναμη όμως και πάλι ο Κόκκαλης του είπε “όχι”.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν απειλητικά μπροστά στο 39’ με τον Πύλιο να σεντράρει από δεξιά και τον Τσάτσο να σουτάρει, όμως ο Λέτσο μπλόκαρε.

Δοκάρι με Μπουντόπουλο

Στο επόμενο λεπτό ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση, με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Κόκκαλη.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Σούλης Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς τον επιθετικό Μαρουκάκη αντί του μέσου Μπουζούρα, μιας και ο Μπαρμπαρούσης ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς την γηπεδούχων.

 Με φάουλ ο Κέρι το 0-1 στο 47’

 Την... ζημιά όμως στον Τσικλητήρα την έκανε ο Κέρι που με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 47’ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία γράφοντας το 0-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το 16ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα!

Η απάντηση όμως της Πυλιώτικης ομάδας ήταν άμεση μιας και στο 54’ έφερε το ματς στα ίσια...

 Ισοφάρισε με ωραίο γκολ ο Χατζηστάμου στο 54’

 Ο Αμπραχαμιάν από δεξιά βρήκε τον Χατζηστάμου και εκείνος με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση “κρέμασε” τον γκολκίπερ Λέτσο για το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη που για ένα δεκάλεπτο ήταν καλύτερη, έχοντας την κατοχή της μπάλας.

Στο 65’ ο εξαιρετικός Μπουντόπουλος μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έπιασε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οσο περνούσε η ώρα η Ηλειακή ομάδα ενέτεινε τις προσπάθειες της για ένα δεύτερο γκολ, με τους παίκτες του Τσικλητήρα να κλείνουν τους χώρους, αδυνατώντας όμως να κρατήσουν μπάλα.

Στο 72’ ο Κόκκαλης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ένα ακόμη φάουλ του Κέρι.

Νέο δοκάρι με Μαρουκάκη

Στο 80’ ο Τόρες με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μαρουκάκη που πλάσαρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κασνέτσης σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, βρίσκοντας και πάλι σε ετοιμότητα τον Κόκκαλη, ο οποίος σταμάτησε στο επόμενο λεπτό και το πλασέ του Μαρουκάκη μέσα από την περιοχή.

Ετσι έμεινε αυτό το 1-1 που αναπτερώνει τις ελπίδες της Μεσσηνιακής ομάδας για παραμονή και τις δίνει ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Εκτός από τον εξαιρετικό Κόκκαλη, ξεχώρισαν οι Σεντεμέντες, Ρήγας και Χατζηστάμου, ενώ ο Αστέρας τα περίμενε όλα από τους Κέρι και Μπουντόπουλο.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Μακρυπόδης (τα περισσότερα εις βάρος του Τσικλητήρα), χωρίς όμως να επηρεάσει με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Μεσσήνης και Γκοτσόπουλος, όλοι τους από την Αχαϊα.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγγος, Σεντεμέντες, Αμπραχαμιάν, Γεωργιάδης, Ρήγας, Τσάτσος (94’ Μάραντος), Κωστόπουλος (60’ Κροτσίδας), Πύλιος (92’ Χύσα), Χατζηστάμου (85’ Μεμά), Νιόκκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Λέτσο, Παπαδόπουλος, Παγώνης, Μπανούσης, Ενγκουέμ, Τόρες, Μπουντόπουλος, Κέρι, Μπαρμπαρούσης (75’ Μηνάς), Μπουζούρας (46’ Μαρουκάκης), Κασνέτση.