Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 16:05

Α.Ε ΜΑΝΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ 0-0: Εχασε βαθμούς η πρωτοπόρος

Γράφτηκε από τον
Α.Ε ΜΑΝΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ 0-0: Εχασε βαθμούς η πρωτοπόρος

Δεν είχε γκολ η αναμέτρηση της Α.Ε. Μάνης με τον Αίαντα που διεξήχθη προχθές στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς είχε πολύ αέρα και έντονη βροχόπτωση κατά διαστήματα, που επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Η ομάδα της Μάνης παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Α1 τοπικής μετά τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής. Είχε καλές φάσεις στη διάρκεια του αγώνα για να σκοράρει, δύο φορές στο α’ 45λεπτο με τον Μανωλέα, ενώ αρκετές είχαν οι Σπανός, Πουλάκος, Γιαννόπουλος, στο υπόλοιπο διάστημα του ματς. Στο 79’ οι παίκτες της ζήτησαν πέναλτι όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή ο Χατζηπαναγιώτης από αμυντικό, όμως ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης δεν διαπίστωσε παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από την άλλη ο Αίας βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο βαθμός της ισοπαλίας στο ματς απέναντι στην πρωτοπόρο χαρακτηρίζεται σημαντικός, τόσο από βαθμολογικής πλευράς, όσο και ψυχολογικής. Βέβαια μετά τη νίκη της Α.Ε. Γαργαλιάνων επί του Α.Ο. Φυτείας, ο Αίας πέρασε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον το έργο του για την παραμονή γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Είχε ευκαιρίες για να σκοράρει κυρίως στο πρώτο μέρος αλλά δεν τις αξιοποίησε. Δύο φορές με τον Κωστέα, ο οποίος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, αντί του Αδαμόπουλου (στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο), στο πρώτο 10λεπτο όταν έκανε ισάριθμα σουτ έξω από την περιοχή για να μπλοκάρει ο Καστριτσέας, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στη συνέχεια σουτ του Διονυσόπουλου σε τετ-α-τετ. Στο β’ μέρος ο Ζαχαριάς που είχε μπει αλλαγή είχε μια καλή στιγμή για να σκοράρει, όμως η μπάλα από το αέρα δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Αίας γιατί στο 80’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) ο Ζαχαριάς για μαρκάρισμα (η 1η κίτρινη για το ίδιο λόγο).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Μανωλέας, Λυμπερόπουλος (65’ Γιαννόπουλος), Πιχιγιόνι, Πετριτάι, Μέτσο, Αράπη, Σπανός, Πουλάκος, Ηλιόπουλος (46’ Χατζηπαναγιώτης), Δασκαλάκης.

ΑΙΑΝΤΑΣ: Γιακουμής, Καλογερόπουλος, Ακριστινέι (39’ λ.τρ. Ζαχαριάς), Κωστέας (81’ Παυλέας), Παπαθεοδωρίδης, Στραβάκος, Ζαφείρης, Μπάκας, Μασουρίδης, Διονυσόπουλος, Κανιώρος (68’ Τσίχλης).