Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 11:58

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Αυλαία σήμερα στα Φιλιατρά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών

Γράφτηκε από τον
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Αυλαία σήμερα στα Φιλιατρά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών

 

Με τα ματς της 3ης αγωνιστικής και την τελετή λήξης πέφτει σήμερα η “αυλαία” στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων, που φιλοξενείται από την Τρίτη στα Φιλιατρά.

Στις 12 το μεσημέρι θα παίξουν στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών η Γερμανία με την Ελλάδα και την ίδια ώρα στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών η Ολλανδία με το Βέλγιο. Η Ελλάδα στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 0-2 από την Ολλανδία και τη 2η αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη με το Βέλγιο. Για να προκριθεί ως δεύτερη, μιας και η Ολλανδία έχει “2 στα 2” (νίκησε 2-1 και τη Γερμανία), θέλει νίκη σήμερα και ήττα του Βελγίου, που στην πρώτη αγωνιστική επίσης ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 3-0 από τη Γερμανία.

Οσο για τη Γερμανία έχει μια νίκη (με το Βέλγιο) και μια ήττα από την Ολλανδία.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ χθες το μεσημέρι οι αποστολές επρόκειτο να επισκεφθούν τον βυζαντινό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και να ξεναγηθούν στο Οινοποιείο “Νέστωρ” Σπ. Λαφαζάνη,προκειμένου να δοκιμάσουν κρασιά της μεσσηνιακής γης και να παρακολουθήσουν παράσταση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Ακόμα να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων η Ολυμπιονίκης επισμηναγός Κατερίνα Θάνου, επισκέφθηκε την Τρίτη σχολεία της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων και μίλησε στους μαθητές για τον αθλητισμό στα σχολεία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Σήμερα το πρωί θα βρεθεί στα Φιλιατρά για τον ίδιο σκοπό. Η τελετή λήξης θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στην πλατεία των Φιλιατρών και αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλεων Δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρωτάθλημα αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του δήμου, και του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

Τα αποτελέσματα

1η αγωνιστική

Ελλάδα – Ολλανδία 0-2

Γερμανία – Βέλγιο 3-0

2η αγωνιστική

Ελλάδα – Βέλγιο 1-1

Ολλανδία – Γερμανία 2-1

Σήμερα

Γερμανία – Ελλάδα 12 μ.μ. (νέο γήπεδο Φιλιατρών)

Ολλανδία – Βέλγιο 12 μ.μ. (παλιό γήπεδο Φιλιατρών)