Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 10:55

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για 2η σερί χρονιά η "Μαύρη Θύελλα", "λύγισε" 2-1 στην παράταση τον Πάμισο

Γράφτηκε από τον

 

 

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στέφθηκε χθες η “Μαύρη Θύελλα”.

Οπως και πέρυσι με την Αναγέννηση, έτσι και φέτος οι “̈́μελανόλευκοι” χρειάστηκαν την ημίωρη παράταση για να κάμψουν την αντίσταση του πολύ καλού μέχρι το 65’ Παμίσου, να επικρατήσουν με 2-1 και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Το παιχνίδι πρόσφερε έντονες συγκινήσεις στους περίπου 1.000 φίλους των δύο ομάδων αλλά και του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο φιλοξένησε τελικό κυπέλλου μετά από 12 χρόνια.

Ο Πάμισος ήταν η ομάδα που κέρδιζε τις εντυπώσεις μέχρι το 65’ ενώ χάρη στο φοβερό γκολ του αρχηγού του Ηλία Ηλιόπουλου στο 49’ κρατούσε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 80’ φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον αντίπαλο της. Στο λεπτό αυτό, η Καλαμάτα, που δεν ήταν καλή μέχρι το 65’ αλλά ανέβηκε πολύ στο τελευταίο 25λεπτο, κατάφερε να ισοφαρίσει με μια πολύ ωραία κεφαλιά του Σαραντόπουλου και οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε χαρακτήρα παρότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον καλύτερο της παίκτη χθες, τον Ρονκάτο, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Παίζοντας με 10 παίκτες η Καλαμάτα έφτασε στο 2-1 με γκολ του πολύ καλού Ερέκι και διατήρησε τα σκήπτρα της στο Κύπελλο Μεσσηνίας.

Από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο

Ο Πάμισος μπήκε καλύτερα στο ματς και ήταν η ομάδα με τις πιο καθαρές φάσεις μέχρι το 40', ενώ είχε και ένα δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Ηλιόπουλου.

Ηταν το 11’ όταν ο αρχηγός των πράσινων εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γκόμες φάνηκε να αιφνιδιάζεται αλλά η μπάλα πήγε απευθείας στην εξωτερική μεριά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ σε μια φάση που ο Πάμισος πλησίασε στο γκολ.

Στο 23΄ο Λαθύρης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Γκόμες ο οποίος όμως τελικά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ στο 27' απείλησε για πρώτη φορά η Καλαμάτα όταν ο Ρονκάτο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αθανασόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά ο Αντωνόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Στο 29' ο Κάνιστρας συνδυάστηκε με τον Μπίσα που έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά απέκρουσε ο Γκόμες.

Η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41' ισοφαρίζοντας τα δοκάρια. Μετά από σέντρα του Ερέκι, ο Αντωνόπουλος έχασε την μπάλα, ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφτασε στον Ρονκάτο που έκανε το σουτ αλλά πάνω στη γραμμή ο Σταματελόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα που βρήκε στο δοκάρι και έφτασε εκ νέου στον Σταματελόπουλο που έβγαλε τελικά τη μπάλα από την περιοχή.

Φοβερό γκολ ο Ηλιόπουλος

και απάντηση Σαραντόπουλου

Στο 49' ο Πάμισος πήρε το προβάδισμα με ένα φοβερό γκολ του αρχηγού του Ηλία Ηλιόπουλου. Μετά από σέντρα του Αριστομενόπουλου, ο Παπουτσογιαννόπουλος έδιωξε και ο Ηλιόπουλος με φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παμίσου.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Στο 68' ο Γκασούκας άργησε να πλασάρει ή να δώσει στον αμαρκάριστο Σαραντόπουλο σε μια αντεπίθεση που είχε βγάλει τους παίκτες της Καλαμάτας σε δύο εναντίον του Αριστομενόπουλου αλλά πέρασε αναξιοποίητη.

Η Καλαμάτα έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Τορεζάνι στο 76’. Μετά από σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου και απόκρουση του Αντωνόπουλου, ο Σαραντόπουλος γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Τορεζάνι μόνος του από 3-4 μέτρα σούταρε ψηλά άουτ.

Τελικά η Καλαμάτα βρήκε τη λύση από το κεφάλι του Σαραντόπουλου στο 80': Από κόρνερ του Ρονκάτο ο Σαραντόπουλος με πολύ ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα στο 84' η Καλαμάτα έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή όταν από φάουλ του Ερέκι, ο Γκασούκας με πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 91' αποβλήθηκε με β' κίτρινη ο Ρονκάτο της Καλαμάτας και η Καλαμάτα έπαιξε με 10 παίκτες στην παράταση.

Κύπελλο με σκόρερ τον Ερέκι

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Μπίσα μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά την ώρα που σούταρε ο Καντούτσης κόντραρε με σωτήριο τάκλιν.

Στο 104' η Καλαμάτα πήρε προβάδισμα με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ο Ερέκι ξεκίνησε την προσπάθεια και έκοψε στον Γκασούκα που την κατάλληλη στιγμή του γύρισε την μπάλα, με τον Ερέκι να πλασάρει ιδανικά γράφοντας το 2-1 για την Καλαμάτα, γκολ που έμελλε να κρίνει και τον τελικό.

Στο 110' ο Πάμισος έχασε την μεγάλη, διπλή, ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Γκόμες απόκρουσε την κεφαλιά του Αριστομενόπουλου και ο Μπαστακός πήρε νέα κεφαλιά για να απομακρύνει ο Καλογερόπουλος λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.

Στο 113' ο Πάμισος είχε μια ακόμη καλή στιγμή αλλά το σουτ του Αριστομενόπουλου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 119 αποβλήθηκε ο Ηλιόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κορυφαίος για την Καλαμάτα ο Ρονκάτο, εξαιρετικοί οι Παπουτσογιαννόπουλος, Ερέκι, Γκασούκας ενώ η μεγάλη θέληση όλων για την ανατροπή ήταν τελικά αυτή που φάνηκε πως έκρινε το ματς.

Ο Πάμισος έδειχνε καλύτερος ως ομάδα στο γήπεδο μέχρι το 65’, παρότι οι επιθετικοί του δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα και την παράταση λύγισε απέναντι στην πίεση και την ποιότητα κάποιων παικτών της Καλαμάτας. Ο Ηλίας Ηλιόπουλος ήταν ο κορυφαίος παίκτης των πράσινων και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας.

Πέρα από τις αποβολές των Ρονκάτο και Ηλιόπουλου με δύο κίτρινες, την κίτρινη κάρτα είδαν

Μωράκης (52'), Τορεζάνι (55'), Μπίσα (83'), Σαραντόπουλος (90+'), Κάνιστρας (90+')

Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης, βοηθοί διαιτητές οι Αδαμόπουλος, Καρβούνης και 4ος διαιτητής ο Πλακογιάννης.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (90+ Καραγιάννης), Μωράκης, Κάνιστρας (106' Βέλλης), Λαθύρης, Τσουλάκος (70' Μπερερής), Ηλιόπουλος, Μπίσα.

Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Παπαδόπουλος, Αλεξόπουλος, Φιλόπουλος, Καραπετιάν.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καντούτσης, Ερέκι, Τορεζάνι (83' Ντε Νίκολο - 101' Βικιλάντε), Ρονκάτο, Σαραντόπουλος (119' Νινιός), Αθανασόπουλος (68' Κανελλόπουλος), Γκαζούκας, Ζαχαρόπουλος.

Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Μερκούρης, Μπεσσής, Τσιγαρίδης.

Παραλειπόμενα από τον τελικό

- Οι δύο πρόεδροι των ομάδων, Γιώργος Ντούλης του Παμίσου και Γιάννης Σταματογιαννόπουλος χαιρέτησαν όλους τους παίκτες πριν τη σέντρα μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Λεωνίδα Οικονομίδη, ο οποίος στο φινάλε έκανε την τελευταία απονομή ως πρόεδρος της ΕΠΣΜ, δίνοντας το κύπελλο στον αρχηγό της Καλαμάτας Γιάννης Καλογερόπουλο. Αυτός φώναξε τους συμπαίκτες του να σηκώσουν μαζί το κύπελλο. Λίγο αργότερο ο Βραζιλιάνος Γκόμες φώναζε “Καλαμάτα” για να αποθεωθεί από τον κόσμο των μελανόλευκων.

Την αποθέωση γνώρισε και ο χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος, τόσο από τους παίκτες της ομάδας του όσο και από τον κόσμο.

 

 Την απονομή των μεταλλίων στους νικητές έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, το κύπελλο στον Πάμισο απένειμε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, τα μετάλλια στους πράσινους ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάββας και τα μετάλλια στους διαιτητές ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιαννης.

- Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της Καλαμάτας Λυκούργου Γαϊτανάρου.

- Ενας Νησιώτης, ο Αγγελος Σαραντόπουλος ήταν αυτός που έσωσε την Καλαμάτα πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

- Μετά από 12 χρόνια έγινε τελικός στο Δημοτικό Στάδιο. Τελευταία φορά ήταν το 6-0 του Αστέρα Αρφαρών επί του Παπαφλέσσα Χώρας το 2006.

- Απίστευτη ατάκα – “πρόβλεψη” του Ηλία Ηλιόπουλου στο ημίχρονο: Συγκεκριμένα την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια ένας φίλαθλος του Παμίσου του φώναξε: "Ηλία έχεις κίτρινη πρόσεξε μην αποβληθείς". Ο Ηλιόπουλος γέλασε και του απάντησε: "Πρώτα θα σκοράρω και μετά θα αποβληθώ". Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηλιόπουλος πράγματι άνοιξε το σκορ ενώ στο 119’ αποβλήθηκε με β’ κίτρινη κάρτα!

- Η Καλαμάτα ως κυπελλούχος Μεσσηνίας θα εκπροσωπήσει το νομό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.