Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 18:16

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Σημαντικό τρίποντο με Χριστόπουλο

Γράφτηκε από τον

 

 

Σπουδαία νίκη που διώχνει κάθε... κίνδυνο πήρε χθες το απόγευμα στην έδρα της η Σπερχογεία που επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Καλαμάτας.

Οι “ταύροι” βρήκαν στόχο στο 61’ ύστερα από διπλή προσπάθεια του έμπειρου επιθετικού Αντώνη Χριστόπουλου και κατάφεραν να διασφαλίσουν μέχρι τη λήξη του αγώνα το υπέρ του 1-0, που τους απομάκρυνε 11 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα αυτό το αποτέλεσμα ήταν καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό, που παραμένει 3ος από το τέλος και κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον το έργο του για την παραμονή έγινε πολύ δύσκολο, αν και το Ασπρόχωμα, που είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και με 7 πόντους περισσότερους ηττήθηκε χθες στη Μεσσήνη, από τον πρωτοπόρο Πάμισο.

Σε ότι αφορά τον αγώνα και οι δύο ομάδες διεκδικήσαν από τα πρώτα λεπτά τη νίκη, όμως μπορεί να έφτασαν αρκετές φορές στην αντίπαλη εστία, δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις. Είχαν λίγες καλές στιγμές με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν μία από αυτές και να παίρνουν το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι στο 82’ όταν σε κόρνερ, οι παίκτες της Σπερχογείας έδιωξαν με τον Δημητρίου να εμποδίζει τον Μπέρμπερη να επωφεληθεί ρίχνοντας τον στο έδαφος, με τους συμπαίκτες του να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή Πλακογιάννη, ο οποίος δεν είδε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δευτερόλεπτα μετά, οι παίκτες του Ολυμπιακού του έκλεισαν το δρόμο, ζητώντας να δώσει το πέναλτι, αλλά στις διαμαρτυρίες τους απάντησε δείχνοντας κίτρινη στον Κουπούζο.

Φάσεις - γκολ

Στο 19' φάουλ του Αλεξανδρόπουλου από πλάγια θέση απέκρουσε με γροθιές ο Τσούλος, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μπούνα και στρώθηκε στον Ανδρεάκο, ο οποίος έκανε το κοντινό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23' ο Ι. Γιακουμής μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και αντί να "κόψει" την μπάλα για Φωτιάδη προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 34' μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Αναγνωστόπουλου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ σχεδόν από το δεξιό "Γ" της εστίας του Τσούλου. Στο 36' συρτή πάσα του Φωτιάδη στον Δημητρίου, αυτός από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής έκανε το συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 61’ ο Χριστόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής για να αποκρούσει αρχικά ο Μάρης, στην επαναφορά και πάλι ο επιθετικός της Σπερχογείας, επίσης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0. Στο 75’ ο Ανδρεάκος κυνήγησε την μπάλα σε μπροστινή μπαλιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε παράλληλη σέντρα για τον Μπαζάνη, όμως πρόλαβαν οι αμυντικοί και έδιωξαν, γλιτώνοντας την ομάδα τους από πιθανή παραβίαση. Στο 87’ πάσα Φωτιάδη στον Χριστόπουλο αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 91’ σέντρα του Αλεξανδρόπουλου έδιωξε ο Τσούλος με γροθιές, πάνω στον Ανδρεάκο, αυτός σούταρε αμέσως και η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Κασκάνης, Κομπιλίρης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Ηρ. Καραχάλιος (62’ Αγγελής), Μπάλας, Παπαγιαννόπουλος, Φωτιάδης (88’ Κορομηλάς), Δωδέκατος, Μπούνας (93’ Ι. Καραχάλιος), Χριστόπουλος, Ι. Γιακουμής (85’ Παπαδημητρίου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρης, Βέλμαχος (81’ Κουπούζος), Τσαναλίας, Κολιός, Γαβράς, Μπέρμπερη, Αναγνωστόπουλος (62’ Κ. Μάλαμας), Ζέππος, Ανδρεάκος, Αλεξανδρόπουλος, Μπαζάνης (88’ Ν. Μάλαμας).