Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 18:42

Κωνσταντινέας: «Το πρωτάθλημα πρέπει να παίζεται στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια»

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας τοποθετήθηκε στο gazzetta.gr για όσα έγιναν στην Τούμπα, στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ!

Ο πρώην διεθνής ρέφερι σχολίασε όσα συνέβησαν χθες στην Τούμπα και οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στο gazzetta.gr, πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπεται διευκρινίζοντας ωστόσο πως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως λόγω των όσων συμβαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων υπάρχει η πιθανότητες με τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλονται να μην κατακτηθεί ο τίτλος από την ομάδα που το αξίζει αγωνιστικά.

«Αρχικά πρέπει να πω, πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπεται, όμως θα πρέπει κάθε περίπτωση να την δούμε ξεχωριστά και να λάβουμε υπόψιν την κατάθεση του διαιτητή, του παρατηρητή και του γιατρού. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το video για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Θεωρώ πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να παίζεται μέσα στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια και αναρωτιέμαι εάν τελικά η ομάδα με τις λιγότερες αφαιρέσεις βαθμών θα κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Επαναλαμβάνω πως το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να μετατρέπεται σε δικαστήριο, αλλά να παίζεται στο γήπεδο. Παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης ποιότητας, το οποίο όμως είναι το πιο ανταγωνιστικό της τελευταίας 15ίας.

Δεν θα πρέπει να άξιος αυτός που θα το κατακτήσει και βάσει της εικόνας του στο γήπεδο;

Ευελπιστώ πως οι παράγοντες θα καταλάβουν πως δεν ωφελούν το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλα πράγματα. Θα πρέπει ασφαλώς να εφαρμοστεί ο νόμος, όμως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή».

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας πρόσθεσε πως στη θέση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου, θα εφάρμοζε με την σειρά του, ό,τι προβλέπεται από τον ΚΑΠ .

«Προσωπικά θα εφάρμοζα πιστά τον ΚΑΠ για οποιαδήποτε ομάδα, και οποιοδήποτε γήπεδο και θα έκανα αυτό που προβλέπουν οι κανονισμοί βάσει των δεδομένων που υπάρχουν. Υπάρχει κανονισμός έτσι ώστε ο διαιτητής μπορεί να κρίνει εάν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει ο αγώνας. Δεν ήμουν μπροστά για να γνωρίζω τι έκανε ο Αρετόπουλος και τι έγραψε στο φύλλο αγώνα».