Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 18:57

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-2: Ισόπαλο το μανιάτικο ντέρμπι κορυφής!

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-2: Ισόπαλο το μανιάτικο ντέρμπι κορυφής!

 

 

Δεν είχε νικητή το μανιάτικο ντέρμπι της Α1 τοπικής που διεξήχθη χθες στο γήπεδο του Κορδία μεταξύ της Α.Ε. Αβίας και της Α.Ε. Μάνης...

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν με εκτέλεση φάουλ ο Θοδωρής Δασκαλάκης ισοφάρισε και χάρισε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό. Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και αποζημίωσε τους 100 περίπου φίλους και των δύο ομάδων που το παρακολούθησαν κάτω από συνεχή βροχή.

Αδικημένη σαφώς και αισθάνεται η Αβία που προηγήθηκε με 2-0 χάρις σε τέρματα των Π. Καρδάση και Δ. Κορμπή και είχε συνολικά πιο σημαντικές ευκαιρίες... Ομως η ομάδα του Παναγιώτη Πολίμου αποδείχθηκε εφτάψυχη και αφού μείωσε άμεσα με τον Χατζηπαναγιώτη, στο 96’ πήρε την ισοπαλία με το φάουλ του Δασκαλάκη.

Ετσι διατήρησε το +6 από τη δεύτερη Αβία (η οποία αν είχε κερδίσει θα ήταν στο -3 και θα είχε σοβαρές ελπίδες και για τον τίτλο) και βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο και στο 7’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του

Π. Καρδάση και ασταθή απομάκρυνση από τον Καστριτσέα, ο Αποστολίδης σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 19’ ο Πολυμενέας εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Σπανού, να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να βγαίνει κόρνερ.

Προηγήθηκε 2-0 με

Π. Καρδάση και Δ. Κορμπή

Στο 20’ το κόρνερ εκτέλεσε με φάλτσο ο νεαρός Π. Καρδάσης, η μπάλα χτύπησε λίγο στον Χατζηπαναγιώτη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σπανός επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, όμως το φάουλ που επιχείρησε έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 27’ ο Γεωργαντάς με φάουλ έφερε την μπάλα στην περιοχή, με τον Γεωργίκο να μην βρίσκει στόχο.

Η Μάνη είχε μια καλή στιγμή στο 32’ όταν ύστερα από σέντρα του Ηλιόπουλου, ο Μανωλέας έκανε το τακουνάκι με τον Κολοκούβαρο να μπλοκάρει.

Στο β’ μέρος η Αβία συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 56’ από μια ακόμη στημένη φάση πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων... Ο Γεωργαντάς εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Καστριτσέας έχασε την μπάλα και ο Δ. Κορμπής σε κενή εστία έκανε με κεφαλιά το 2-0.

Μείωσε στο 58’

ο Χατζηπαναγιώτης

Ομως η Μάνη είχε άμεση απάντηση μιας και στο 58’ ο Ηλιόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Χατζηπαναγιώτης με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-1.

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στη Μάνη που πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες.

Απίστευτη ευκαιρία

στο 90’ για το 3-1

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς την έχασε η Αβία στο 90’ για να κλειδώσει τη νίκη... Ο Γεωργαντάς σε αντεπίθεση έδωσε στον Πολυμενέα που πέρασε και τον Καστριτσέα που επιχείρησε έξοδο, όμως σε κενή εστία πλάσαρε βιαστικά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Και αφού δεν έγινε τότε το 3-1 μετά από έξι λεπτά έγινε το 2-2...

Ισοφάριση στο 96' με φάουλ Δασκαλάκη

Ηταν το 96’ όταν η Μάνη κέρδισε φάουλ μισό μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Δασκαλάκης με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το τελικό 2-2.

Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα και έφερε ένταση και αψιμαχίες για 2-3 λεπτά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Καρβούνη και των βοηθών του Γεωργαντά και Βρυώνη.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Βαβαρούτσος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Γεωργίκος, Γεωργαντάς (94’ Ψαρρέας), Π. Καρδάσης (90’ Αλντέσκου), Γ. Καρδάσης, Πολυμενέας, Δ. Κορμπής, Κ. Κορμπής.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Μανωλέας, Χατζηπαναγιώτης, Πετριτάι, Πιχιγιόνι, Μέτσο, Λυμπερόπουλος, Κ. Πουλάκος, Σπανός, Δασκαλάκης, Ηλιόπουλος (67’ Γιαννόπουλος).