Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018 12:35

Ξεχωριστή ημερίδα προπονητικής ποδοσφαίρου από την ακαδημία “Tornados”

Γράφτηκε από τον
Ξεχωριστή ημερίδα προπονητικής ποδοσφαίρου από την ακαδημία “Tornados”

 

Μια ξεχωριστή ημερίδα προπονητικής ποδοσφαίρου διοργάνωσε χθες το απόγευμα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η ακαδημία ποδοσφαίρου “Tornados”, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα της ΕΠΣΜ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικά πράγματα που αφορούν τις ακαδημίες από σπουδαίους προπονητές και επιστήμονες. Συγκεκριμένα εισηγητές ήταν οι Χρήστος Γάτσης, Βαγγέλης Τσιώλης, Στέλιος Πούλος, Κώστας Μπατσινίλας, Ζωή Κονταξή και Σάκης Τσιώλης.

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας αφορούσε τις υποτροφίες και το σκάουτινγκ με ομιλητή τον Χρήστο Γάτση. Ο Βαγγέλης Τσιώλης μίλησε για την αξιολόγηση του ποδοσφαιριστή και τη νοητική προπόνηση. Ο Στέλιος Πούλος για την εργομετρία και ο Κώστας Μπατσινίλας για το σκάουτινγκ. Η Ζωή Κονταξή ανέλυσε το θέμα ψυχική ενδυνάμωση και αυτοπεποίθηση και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Σάκη Τσιώλη για το σύστημα και την τακτική στις ακαδημίες. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Να σημειωθεί ότι Καλαμάτα είναι η τρίτη πόλη που φιλοξένησε την παραπάνω ημερίδα, μετά την Αθήνα και τη Μυτιλήνη, ενώ θα ακολουθήσει το Σάββατο ο Βόλος. Ο Βαγγέλης Τσιώλης (φωτό με τον συντάκτη της "Ε" Π. Φαντάκο), γιος του Σάκη Τσιώλη που έχει εργαστεί με επιτυχία στη “Μαύρη Θύελλα” και σε πολλές σπουδαίες ομάδες της Ελλάδας, λίγο πριν ξεκινήσει η ημερίδα μίλησε στην “Ελευθερία” για το σκοπό της παραπάνω εκδήλωσης.

“Σκοπός και στόχος είναι να δείξουμε ένα μέρος της δουλειάς μας στις αναπτυξιακές ηλικίες. Κάθε εισηγητής έχει να δώσει πολλά και τροφή για σκέψη στους παρευρισκόμενους στην ημερίδα. Η θεματολογία, εκτός από συστήματα και τακτική, έχει αξιολόγηση ποδοσφαιριστή, νοητική προπόνηση, εργομετρία, αθλητικές υποτροφίες, σκάουτινγκ και ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών. Πιστεύω ότι καλύπτουμε ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ακαδημία “Τornados” και τους παλιούς μου συμπαίκτες Γιάννη Ζαπρόπουλο και Αρι Γαλανόπουλο για την πρόταση που μου έκαναν να μιλήσουμε για τη δουλειά μας.”, λέει ο Βαγγέλης Τσιώλης, ο οποίος σταμάτησε νωρίς το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με την προπονητική, που είναι όπως λέει όλη του η ζωή και την υπηρετεί από διάφορους ρόλους είτε ως προπονητής σε σχολεία και επαγγελματικές ομάδες, είτε σε ακαδημίες. Συγκεκριμένα, διατηρεί εδώ και τρία χρόνια μεγάλη ακαδημία ποδοσφαίρου στη γενέτειρά του στην Καρδίτσα, συνεργάζεται με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και το Μητροπολιτικό Κολέγιο και διδάσκει το πρόγραμμα αξιολόγησης ποδοσφαιριστών soccer evaluation”.

Συνέντευξη του Σάκη Τσιώλη

αύριο στην “Ελευθερία”

Μετά από χρόνια ο Σάκης Τσιώλης βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα για την ημερίδα προπονητικής ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η ακαδημία “Tornados” και με χαρά μίλησε στην “Ελευθερία” για το πέρασμά του από την Καλαμάτα, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναθηναϊκό, την Εθνική, το μεγάλο του όνειρο με τη “Μαύρη Θύελλα” και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα, σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Τετάρτη.